ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Δεν πίστευε στα μάτια του ο Αρτέτα: Τα έπαθε ΟΛΑ στο δεύτερο γκολ του Μπεν Γουάιτ! (pic)
Ο Ποτσετίνο είπε αλήθειες για την Τσέλσι, μετά την «πεντάρα» από την Άρσεναλ!
Κανείς στην Τσέλσι δεν θα καταλάβει ΠΟΤΕ πως ο Τζάκσον αστόχησε από εκεί! (vid)
Ο Μίλικ μίλησε στο τέλος νικώντας τον Μανδά κι έστειλε τη Γιουβέντους στον τελικό! (vid)
H Άρσεναλ έστειλε μήνυμα σε όλους με την ιστορική «πεντάρα» στην Τσέλσι! (vid)
Le Parisien: Η Παρί ενεργοποιεί τη ρήτρα της χαφάρας της Σίτι!
Μπεν Γουάιτ και Χάβερτς έστειλαν για… τσάι την άμυνα της Τσέλσι! (vids)
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

«Καθάρισε» από τώρα με… πάρτι η Τσέλσι! (vid)

Η Τσέλσι έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και «καθάρισε» την Ντιναμό Κιέβου (3-0), παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης! Γκολ «μαγεία» από Γουίλιαν και Πέδρο.

«Καθάρισε» από τώρα με… πάρτι η Τσέλσι! (vid)

Η Τσέλσι είχε έναν σκοπό στο παιχνίδι με τη Ντιναμό Κιέβου στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Να καθαρίσει την υπόθεση πρόκρισης πριν καν χρειαστεί η ρεβάνς στην Ουκρανία. Και οι «μπλε» το πέτυχαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και διέλυσαν με 3-0 την Ντιναμό, μετατρέποντας το δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι σε τυπική διαδικασία. Υπέροχο γκολ από Γουίλιαν και Πέδρο (μετά από… άρρωστη ασίστ του Ζιρού)!

Προβάδισμα με γκολ «μαγεία»

Οι γηπεδούχοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ωστόσο, η ουκρανική ομάδα έκλεινε καλά τους χώρους και δεν επέτρεπε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία της. Οι «μπλε» γύριζαν την μπάλα γύρω από την περιοχή της Ντιναμό, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι το ρολόι να δείξει το 17ο λεπτό.

Ο Πέδρο βρήκε τον Ζιρού μέσα στην περιοχή κι εκείνος με μαγικό τακουνάκι πάσαρε στον Ισπανό, που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει τον Μπόικο για το 1-0!

Τρία λεπτά αργότερα η Τσέλσι θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Γουίλιαν σέντραρε εξαιρετικά, ο Πέδρο μπήκε πάλι στη φάση, αλλά η προβολή του από κοντά κατέληξε πάνω στον Μπόικο. Ο Ουκρανός τερματοφύλακας κράτησε όρθια την Ντιναμό και στο 26′, διώχνοντας εντυπωσιακά το σουτ του Μπάρκλεϊ. Η πίεση των «μπλε» συνεχίστηκε, με τον Μπόικο να νικάει τον Πέδρο σε τετ α τετ μετά από εκπληκτική μπαλιά του Νταβίντ Λουίζ στο 36′.

Μόλις ένα λεπτό μετά, το σουτ του Αλόνσο από τα αριστερά πέρασε λίγο άουτ. Ο ρυθμός έπεσε από εκείνο το σημείο μέχρι και τη λήξη του πρώτου μέρους. Η Τσέλσι ήταν καθολικά καλύτερη στο πρώτο μέρος και είχε ένα δίκαιο προβάδισμα με 1-0.

Το «κλείδωσε» ο Γουίλιαν

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους θύμιζε αρκετά εκείνο του πρώτου. Η Τσέλσι διατηρούσε υψηλά ποσοστά κατοχής, ωστόσο δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Ντιναμό. Ο Πέδρο ήταν αυτός απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο 45λεπτο, με τον Μπόικο να μπλοκάρει το σουτ του στο 52′. Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Ο Μαουρίτσιο Σάρι προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του και οι κινήσεις του έπιασαν τόπο.

Οι «μπλε» ανέβηκαν σταδιακά και στο 65′ απέβαλλαν το όποιο άγχος είχαν. Ο Λόφτους-Τσικ, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο. Ο Γουίλιαν ανέλαβε την εκτέλεση και με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα άφησε «άγαλμα» τον Μπόικο κι έκανε το 2-0 για την Τσέλσι!

Το παιχνίδι έχασε ξανά σε ρυθμό μετά το 2-0 της αγγλικής ομάδας. Η Ντιναμό ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας ένα γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Η Τσέλσι ήταν αυτή, όμως, που απείλησε ξανά στο ματς. Στο 82′, οι παίκτες του Μαουρίτσιο Σάρι έφυγαν στην κόντρα, με τον Πέδρο να γυρίζει στον Λόφτους-Τσικ, το πλασέ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, οι «μπλε» βρήκαν και το τρίτο γκολ που έψαξαν.

Ο Ζιρού έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Χάντσον-Οντόι, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0, δίνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση για την Τσέλσι!

Το παιχνίδι δεν έκρυβε κάποια άλλη συγκίνηση μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, με τους «μπλε» να πανηγυρίζουν μια άνετη νίκη και να μετατρέπουν σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς του Κιέβου. Από την άλλη, η Ντιναμό δεν απείλησε σε κανένα σημείο του ματς και μοιραία έδειξε να συμβιβάζεται με τον αποκλεισμό στη φάση των «16» του Europa League.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Τσαπακόστα, Λουίζ, Κρίστενσεν, Αλόνσο, Ζορζίνιο (62′ Καντέ), Κόβατσιτς, Μπάρκλεϊ (62′ Λόφτους-Τσικ), Πέδρο, Γουίλιαν (78′ Χάντσον-Οντόι), Ζιρού.

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάνταρ Χάτσκεβιτς): Μπόικο, Κετζιόρια, Μπούρντα, Σαμπάνοφ, Μικολένκο, Σίντορτσουκ, Σεπέλεφ, Τσιγκάνκοφ, Σαπαρένκο, Μπουγιάλσκι (71′ Σίντκλεϊ), Ρούσιν (66′ Χαρμάς).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ