ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τότεναμ

Και οι «Άγιοι»… ανατροπές θέλουν! (vid)

Μπορεί η Τότεναμ να βρέθηκε μπροστά στο σκορ, αλλά η Σαουθάμπτον έκανε μια τεράστια ανατροπή (2-1), ρίχνοντας στο καναβάτσο τους υπερόπτες «spurs»!

Και οι «Άγιοι»… ανατροπές θέλουν! (vid)

Το τελευταίο διάστημα η Τότεναμ παραπατάει. Από εκεί που το όνομα της έμπαινε έστω και οριακά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, πλέον κινδύνευε να χάσει μέχρι και την τρίτη θέση. Κόντρα στη Σαουθάμπτον, οι «spurs» έψαχναν μια νίκη που θα επαναφέρει το «τρένο» στις «ράγες». Και στο πρώτο μέρος όλα έβαιναν καλώς. Ο Χάρι Κέιν είχε βρει δίχτυα ξανά και η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο νικούσε.

Ωστόσο, δεν υπολόγιζε κανείς την αντίδραση των «Αγίων». Η ομάδα του Ραλφ Χάσενχουτλ μπήκε με το «μαχαίρι στα δόντια» στο δεύτερο μέρος και πέτυχε μια μοναδική ανατροπή (2-1), κάνοντας τεράστιο βήμα παραμονής και παράλληλα θέτοντας σε κίνδυνο μέχρι και την έξοδο στο Champions League για την Τότεναμ.

Το «χτύπημα» του… Κέιν

Οι «spurs» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και στο 4′ είχαν την πρώτη καλή στιγμή τους. Ο Κέιν σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Άγγλος φόρ απείλησε ξανά με την κατάληξη να είναι η ίδια. Το παιχνίδι έχασε λίγο σε ρυθμό μετά το «εκρηκτικό» ξεκίνημα του. Η Τότεναμ είχε την κατοχή, αλλά χρειάστηκε σχεδόν δεκαπέντε λεπτά για να απειλήσει ξανά την εστία του Γκαν. Ο Κέιν έστρωσε υπέροχα στον Ντάιερ, αλλά εκείνος δεν πλάσαρε καλά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποκετίνο ανέβασαν κι άλλο την απόδοση τους και «άγγιξαν» το 1-0 δις σ’ ένα δίλεπτο. Αρχικά, στο 21′ ο Κέιν έκλεψε την μπάλα και σέντραρε στην περιοχή, με τον Γιοσίντα να βάζει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του. Στην εξέλιξη της φάσης η Τότεναμ κέρδισε φάουλ. Ο Έρικσεν ανέλαβε την εκτέλεση και άφησε «άγαλμα» τον Γκαν, αλλά η μπάλα κατέληξε ξανά στο δοκάρι!

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδωσε τελικά καρπούς στο 26′, με σκόρερ το συνήθη ύποπτο τους, Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος φορ βρήκε εξαιρετικά τον Άλι στην κόντρα κι εκείνος του ξαναγύρισε την μπάλα εντός περιοχής, με τον Κέιν να μη λαθεύει και να κάνει το 1-0! 

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά το γκολ, με την Τότεναμ να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει ιδιαίτερα. Το πρώτο μέρος δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη στιγμή, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 1-0.

«Άγια» ανατροπή στο δεύτερο μέρος

Η Σαουθάμπτον προσπάθησε να βγει μπροστά και να ισορροπήσει το ματς. Ωστόσο, η Τότεναμ ήταν αυτή που πλησίασε και σε δεύτερο γκολ στο 52′. Ο Κέιν «άδειασε» δύο αμυντικούς με εξαιρετική κίνηση, αλλά ο Γκαν έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο το πλασέ του.  Οι «Άγιοι» απάντησαν στις ευκαιρίες τρία λεπτά αργότερα. Ο Λονγκ γύρισε εξαιρετικά στο δεύτερο δοκάρι για τον Ρέντμοντ, το σουτ του οποίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Οι γηπεδούχοι πήραν τα «πάνω» τους στο ματς και απείλησαν ξανά στο 64′. Ο Χόιμπιεργκ έκλεψε την μπάλα από τον Σάντσες και σούταρε, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Μάλιστα, ένα λεπτό αργότερα η Σαουθάμπτον «άγγιξε» το 1-1. Ο Βάλερι γύρισε υπέροχα για τον Ρέντμοντ μέσα στη μικρή περιοχή, αλλά εκείνος την έστειλε ξανά στο πλαϊνό δίχτυ.

Η πίεση της Σαουθάμπτον τελικά απέδωσε καρπούς στο 77′. Ο νεοεισελθόντας Άρμστρονγκ έκανε το γύρισμα από αριστερά, η άμυνα της Τότεναμ συνελήφθη κοιμωμένη και ο Βάλερι έκανε το 1-1 στο δεύτερο δοκάρι!

Μάλιστα, οι «Άγιοι» πέτυχαν την ολική ανατροπή τέσσερα λεπτά αργότερα, χάρη στο «μαγικό» δεξί πόδι του Τζέιμς Γουόρντ-Πράουζ. Ο Άγγλος μέσος με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Γιορίς κάνοντας το 2-1 για τη Σαουθάμπτον! 

Οι γηπεδούχοι κράτησαν σθεναρά στα εναπομείναντα λεπτά και πανηγύρισαν μια τεράστια νίκη. Η Σαουθάμπτον με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 30 βαθμούς και ανέβηκε στη 16η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη η Τότεναμ έμεινε στους 61 βαθμούς και παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, από την οποία κινδυνεύει να πέσει αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κερδίσει την Άρσεναλ. Μάλιστα οι «spurs» πλέον ενδέχεται να κινδυνεύσουν να μείνουν κι εκτός τετράδας, αν συνεχίσουν τις κακές εμφανίσεις τους.

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάσενχουτλ): Γκαν, Γιοσίντα, Μπέντναρεκ, Βέστεργκααρντ, Βάλερι, Χόιμπιεργκ, Ρομέου (46′ Σιμς), Μπέρτραντ, Γουόρντ-Πράουζ, Ρέντμοντ, Όστιν (46′ Λονγκ [α.α 73′ Άρμστρονγκ ]).

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουόκερ-Πίτερς, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ρόουζ (82′ Ντέιβις), Ντάιερ, Άλι (82′ Γιορέντε), Σισοκό, Έρικσεν, Λούκας (72′ Σον), Κέιν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ