ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αλλάζει στάση η Μπαρτσελόνα με Αραούχο – Το ποσό που ξετυλίγει τη μεταγραφή
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μίλαν

Την έσωσε… ο «Ρωμαίος» της στη Βερόνα! (vid)

Ο Ρωμαίος (Πιόντεκ) έσωσε την Ιουλιέτα του (Μίλαν) από τα «νύχια» της Κιέβο στη Βερόνα και την εδραίωσε στην πρώτη τριάδα της Serie A!

Την έσωσε… ο «Ρωμαίος» της στη Βερόνα! (vid)

Από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο Μιλάνο ο Κσιστόφ Πιόντεκ, όλοι οι οπαδοί των «ροσσονέρι» τον αγάπησαν. Εκείνος έγινε ο… «Ρωμαίος» τους και η ομάδα η «Ιουλιέτα» του. Και στη Βερόνα οι δυο τους αναβίωσαν την υπέροχη ιστορία του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Μόνο που αυτή τη φορά το τέλος της ήταν χαρούμενο. Ο Πολωνός επιθετικός με δικό του γκολ «λύτρωσε» τη Μίλαν κόντρα στην Κιέβο (2-1) και την εδραίωσε για τα καλά στην τρίτη θέση της Serie A!

Ισόπαλο ημίχρονο με κυρίαρχη Μίλαν

Οι φιλοξενούμενοι ήταν το απόλυτο φαβορί και σαν τέτοιο μπήκαν στην αναμέτρηση. Πίεσαν ψηλά από την αρχή και είχαν σχεδόν… κατασκηνώσει έξω από την περιοχή της Κιέβο. Στο 11′ ο Σούσο δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Κεσιέ να απειλήσει με την ίδια κατάληξη. Η Μίλαν είχε την κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει χώρους.

Η μόνη ουσιαστική απειλή της από στημένες φάσεις κι από μια τέτοια κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 31′. Ο Πακετά κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο έξω από την περιοχή. Ο Μπίλια ανέλαβε την εκτέλεση και με εντυπωσιακό σουτ νίκησε τον Σορεντίνο, κάνοντας το 1-0!

Το βράδυ φαινόταν ιδιαίτερα εύκολο για τη Μίλαν, ειδικότερα από τη στιγμή που η Κιέβο δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ωστόσο, στην πρώτη ουσιαστική τους επίθεση στο 41′ οι γηπεδούχοι βρήκαν την ισοφάριση. Ο Λερίς σέντραρε από δεξιά και ο Χετεμάι με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-1!

Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Τη «λύτρωσε» ο Πιόντεκ

Η ισοφάριση έδειξε λίγο να σαστίζει τη Μίλαν και η Κιέβο παραλίγο να το εκμεταλλευθεί στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Συγκεκριμένα, στο 50′ ο Ντοναρούμα απέκρουσε το σουτ του Χετεμάι και ο Λαξάλτ πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Μεγκιορίνι προτού κάνει την ανατροπή. Οι «ροσσονέρι» άρχισαν να «ξυπνάνε» και έξι λεπτά αργότερα έφτασαν κοντά στο 2-1. Ο Πιόντεκ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Σούσο, με τον Σορεντίνο να αποκρούει εντυπωσιακά.

Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, ο Πολωνός φορ το πέτυχε μόλις ένα λεπτό μετά. Ξανά μετά από σέντρα του Σούσο, ο Καστιγιέχο έκανε την κεφαλιά πάσα και ο Πιόντεκ με προβολή πέτυχε το 6ο του γκολ σε επτά ματς στη Serie A με τη Μίλαν!

Ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά από εκείνο το σημείο και μετά. Οι «ροσσονέρι» κρατούσαν την κατοχή και έλεγχαν με άνεση το ματς, απέναντι σε μια Κιέβο που δεν μπορούσε να απειλήσει. Στο 75′, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με τον Κεσιέ να πλασάρει ελάχιστα άουτ από το ύψος της περιοχής. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, η Μίλαν έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Ρομανιόλι έβαλε την προβολή μετά τη σέντρα του Τσαλχάνογλου με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Μέχρι και το σφύριγμα της λήξης δεν υπήρξε κάποια άλλη αξιοσημείωτη ευκαιρία, με τους «ροσσονέρι» να επικρατούν τελικά με 2-1. Με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο έφτασε τους 51 βαθμούς σε 27 αγωνιστικές και εδραιώθηκε στην τρίτη θέση της Serie A, στο 4+ από την τέταρτη Ίντερ, που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη η Κιέβο έμεινε στους 10 βαθμούς και στον πάτο της βαθμολογίας, όντας σχεδόν καταδικασμένη.

Κιέβο Βερόνα (Ντομένικο Ντι Κάρλο): Σορεντίνο, Ντεπάολι, Μπάνι, Αντρεόλι, Μπάρμπα, Ντιουσέ (77′ Κιγίνε), Χετεμάι, Λέρις, Τζιακερίνι, Μεγκιορίνι (77′ Τζόρτζεβιτς), Στεπίνσκι (88′ Πουτσιαρέλι).

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Ντοναρούμα, Κόντι (64′ Καλάμπρια), Ρομανιόλι, Μουζάκιο, Λαξάλτ, Κεσιέ, Μπίλια, Πακετά (54′ Τσαλχάνογλου), Σούσο (84′ Μπορίνι), Καστιγιέχο, Πιόντεκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ