ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βαλένθια

Εφτάψυχη κι… Ευρωπαία η Βαλένθια!

Η Βαλένθια έμεινε με 10 και είδε τη Χιρόνα να την ισοφαρίζει στο 83', ωστόσο έδειξε τρομερά αποθέματα ψυχής και πήρε μια τεράστια νίκη (3-2), ανεβαίνοντας στις θέσεις που οδηγούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Εφτάψυχη κι… Ευρωπαία η Βαλένθια!

Μέχρι και πριν λίγο καιρό τα πράγματα δεν πήγαιναν και πολύ καλά για τη Βαλένθια στο ισπανικό πρωτάθλημα. Οι «νυχτερίδες», ωστόσο έχουν κάνει ένα εξαιρετικό ντεμαράζ και πλέον διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο τους στο Champions League. Και γι’ αυτό χρειάστηκε να επιδείξουν τρομερά αποθέματα ψυχής. Ό,τι ακριβώς έκαναν και στην έδρα της Τζιρόνα. Η ομάδα του Μαρθελίνο έμεινε με 10 παίκτες και είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει σε διάστημα 10 λεπτών (73′-83′), ωστόσο έδειξε τρομερή ψυχραιμία και κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη (3-2) με γκολ του Τόρες στις καθυστερήσεις και πλέον ετοιμάζεται να τα παίξει όλα για όλα για την είσοδο της στην τετράδα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στη Χετάφε.

Κυριαρχία της Βαλένθια, αλλά… ισοπαλία

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στο ματς κι απείλησαν για πρώτη φορά στο 7′. Ο Πονς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Νέτο έδιωξε εντυπωσιακά. Η Βαλένθια ανέβασε σταδιακά την απόδοση της κι έξι λεπτά αργότερα πήρε προβάδισμα στην πρώτη φάση της στο ματς. Ο Ροντρίγκο βρήκε με όμορφη κάθετη τον Γκέντες κι εκείνος με πλασέ νίκησε τον Μπόνο για το 1-0!

Η χαρά των φιλοξενούμενων, όμως, δεν κράτησε ούτε για δέκα λεπτά. Συγκεκριμένα, στο 22′ η Τζιρόνα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Γκρανέλ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ραμάλιο σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους, κάνοντας το 1-1 με κεφαλιά!

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό και στο 30′ η Βαλένθια απείλησε ξανά. Γκαμεϊρό και Γκαγιά συνδυάστηκαν ωραία, αλλά ο Μπόνο έδιωξε το σουτ του Ισπανού μπακ. Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν στις ευκαιρίες, με την κεφαλιά του Στουάνι να περνάει ελάχιστα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «νυχτερίδες» έφτασαν μια ανάσα από το 2-1. Ο Γκέντες σούταρε έξω από την περιοχή, με τον Μπόνο να διώχνει, όμως η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα, με τον Μπερνάρντο να προλαβαίνει τελευταία στιγμή και να αποσοβεί το γκολ.

Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή να στέλνει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1 στα αποδυτήρια.

Δεύτερο μέρος γκραν γκινιόλ με την μπίλια στη… Βαλένθια

Οι «νυχτερίδες» μπήκαν πιο ορεξάτα και στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να πάρουν ξανά το προβάδισμα στο 53′. Η Βαλένθια βρισκόταν στην επίθεση, όταν η μπάλα έφτασε μετά από κόντρες στον Παρέχο έξω από την περιοχή, με τον Ισπανό μέσο να σουτάρει δυνατά και να στέλνει την μπάλα στη γωνιά του Μπόνο για το 2-1!

Η Τζιρόνα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος δύο λεπτά αργότερα, με το σουτ του Γκρανέλ να καταλήγει άουτ. Το παιχνίδι έχασε σε ρυθμό μετά το δυνατό ξεκίνημα, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Νέτο. Στο 73′ οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης ανατράπηκαν. Ο Ρονκάλια πήγε άτσαλα πάνω στον Στουάνι κι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή (η πρώτη στο 62′), αφήνοντας τη Βαλένθια με 10 παίκτες.

Εννιά λεπτά αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τις «νυχτερίδες». Ο Ντιακαμπί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι μετά τη χρήση του VAR στο 83′. Ο Κρίστιαν Στουάνι ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, κάνοντας το 2-2! 

Ωστόσο, η Βαλένθια έδειξε τρομερά αποθέματα ψυχής και κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη στις καθυστερήσεις. Ο Φεράν Τόρες έφυγε στην κόντρα μετά από κάθετη του Παρέχο, κι αφού πέρασε και τον Μπόνο έκανε το 3-2 για την ομάδα του Μαρθελίνο!

Το παιχνίδι έκρυβε κι άλλες συγκινήσεις, με τον Νέτο να κάνει τρομερή διπλή επέμβαση σε σουτ των Ντουμπιά και Πόρτου, κρατώντας τη νίκη για την ομάδα του.

Κέρδισε και πάει για… τελικό η Βαλένθια

Με το τρίποντο αυτό η Βαλένθια έφτασε τους 39 βαθμούς κι ανέβηκε στην 6η θέση της La Liga στο -6 από την τέταρτη Χετάφε, την οποία και υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική. Από την άλλη, η Τζιρόνα ηττήθηκε για πρώτη φορά μετά από τρεις αγωνιστικές έμεινε στους 31 βαθμούς και την 14η θέση του πρωταθλήματος.

Τζιρόνα (Εουσέμπιο Σακριστάν): Μπόνο, Ραμάλιο (71′ Πόρο), Αλκάλα, Μπερνάρντο, Ρ. Γκαρσία (79′ Ρόμπερτς), Γκρανέλ, Γκαρθία (71′ Ντουμπιά), Πονς, Πόρτου, Μπ. Γκαρσία, Στουάνι.

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι, Γκαμπριέλ, Ρονκάλια, Γκαγιά, Τόρες, Παρέχο, Κοντόγμπια, Γκέντες (73′ Ντιακαμπί), Γκαμεϊρό (58′ Τσερίσεφ), Ροντρίγκο (67′ Βας).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ