ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Καρδιοχτύπησε, αλλά δεν… λύγισε!

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, αλλά η Λίβερπουλ έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο κι επικράτησε της Μπέρνλι με 4-2, μένοντας στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι.

Καρδιοχτύπησε, αλλά δεν… λύγισε!

Κάθε παιχνίδι για τη Λίβερπουλ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος είναι πλέον τελικός, αν θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Κόντρα στην Μπέρνλι το μεσημέρι των «κόκκινων» ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ από νωρίς, μ’ ένα γκολ που έπρεπε να ακυρωθεί για επιθετικό φάουλ στον Άλισον. Ωστόσο, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δεν… χαμπάριασε. Η Λίβερπουλ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και εντέλει «λύγισε» τους σκληροτράχηλους «κλάρετς» με 4-2, παραμένοντας στο -1 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ανατροπή σ’ ένα δεκάλεπτο η Λίβερπουλ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς η Μπέρνλι πήρε το προβάδισμα, μ’ έναν απίθανο τρόπο. Μόλις στο 6′ ο Γουέστγουντ εκτέλεσε κόρνερ, με τον Άλισον να μην υπολογίζει σωστά (πιθανώς να υπάρχει και φάουλ από τον Ταρκόφσκι) και την μπάλα να καταλήγει απευθείας στα δίχτυα για το 0-1!

Η Λίβερπουλ απείλησε για πρώτη φορά επτά λεπτά αργότερα. Ο Φιρμίνο σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ταρκόφσκι και να καταλήγει λίγο πάνω από το δοκάρι. Τελικά οι «κόκκινοι» βρήκαν την ισοφάριση που έψαχναν στο 19′. Ο Σαλάχ σέντραρε από τα δεξιά, ο Χίτον και ο Ταρκόφσκι μπερδεύτηκαν και ο Φιρμίνο έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 1-1!

Έξι λεπτά αργότερα, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δοκίμασε το πόδι του, όμως το σουτ του πέρασε αρκετά άουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν την ανατροπή στο 29′. Ο Λαλάνα με εξαιρετικό τάκλιν κράτησε ζωντανή τη φάση, η μπάλα μετά από κόντρα κατέληξε στον Μανέ κι εκείνος με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-1 για τη Λίβερπουλ!

Στο 31′ ήταν σειρά του Σαλάχ να απειλήσει, με το σουτ του από το ύψος της περιοχής να καταλήγει άουτ. Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή και να προηγούνται με 2-1 στο τέλος του ημιχρόνου.

Πήγε να «αγχωθεί» στο τέλος

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 51′. Ο Σαλάχ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Φιρμίνο να απειλήσει, με την ίδια κατάληξη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα της Μπέρνλι, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.  Στο 67′, ο Βαϊνάλντουμ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρόμπερτσον, αλλά δεν σημάδεψε σωστά.

Μόλις ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι βρήκαν το τρίτο γκολ που ήθελαν. Ο Σαλάχ έκλεψε την μπάλα κι έφυγε στην κόντρα, αλλά κόπηκε, με την μπάλα να στρώνεται στον Φιρμίνο, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-1!

Η πίεση από μεριάς γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 81′ πλησίασαν σε ένα ακόμη γκολ. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σέντραρε για τον Μανέ που δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε πάνω από το δοκάρι σε κενή εστία. Έξι λεπτά αργότερα ο Σαλάχ πλάσαρε με φάλτσο μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χίτον απέκρουσε. Κι αφού η Λίβερπουλ δεν «καθάριζε» το ματς η Μπέρνλι πήγε να του βάλει «φωτιά» στις καθυστερήσεις.

Έπειτα από μπέρδεμα στην περιοχή των «κόκκινων», η μπάλα έφτασε στον Γκούντμουντσον, που με πλασέ νίκησε τον Άλισον μειώνοντας σε 3-2!

Εντέλει οι «κόκκινοι» απέβαλαν το όποιο άγχος είχαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Στάριτζ έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Μανέ, που πέρασε τον Χίτον και πλάσαρε για το τελικό 4-2!

Με τη νίκη αυτή η Λίβερπουλ έφτασε τους 73 βαθμούς κι έμεινε στο -1 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι. Από την άλλη η Μπέρνλι έμεινε στους 30 βαθμούς κι έπεσε στη 17η θέση στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη.

Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Μι, Ταρκόφσκι, Τέιλορ, Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Χέντρικ (79′ Γκούντμουντσον), Μπάρνς (86′ Βίντρα), Γουντ (79′ Κράουτς).

Λίβερπουλ (Γίουργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (86′ Στάριτζ), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (69′ Χέντερσον), Λαλάνα (76′ Κεϊτά), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ