ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

4+1 μαθήματα από την πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπάγερν

Η αναμέτρηση της Λίβερπουλ επί της Μπάγερν Μονάχου μας έδωσε την ευκαιρία να επιβεβαιώσουμε κάποιες σκέψεις που είχαμε πραγματοποιήσει για τους παίκτες των δύο ομάδων.

4+1 μαθήματα από την πρόκριση της Λίβερπουλ επί της Μπάγερν

Η Λίβερπουλ απέδειξε ότι η εξασφάλιση μίας εντός έδρας λευκής ισοπαλίας σε αγώνα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για σκορ πρώτου αγώνα. Με την κατάλληλα διαχείριση, φυσικά, όπως την πέτυχε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος σαφώς και δεν έλεγε ψέματα όταν τόνιζε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να “πετάξει” μία διοργάνωση, όπως το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η χθεσινή αναμέτρηση ανάμεσα στους “βαυαρούς” και τους “κόκκινους” δεν ήταν εντυπωσιακή από πλευράς θεάματος, καθώς αυτό θυσιάστηκε στο βωμό της σκοπιμότητας και των ενστίκτων επιβίωσης. Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με συντηρητικό προσανατολισμό και η νευρικότητα συντέλεσε στα πολλά αβίαστα λάθη. Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο η πιο τολμηρή ομάδα δικαιώθηκε και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τη χθεσινή αναμέτρηση, πάντως, αναδείχθηκαν πολλοί πρωταγωνιστές είτε θετικοί είτε αρνητικοί. Εμείς σας του παρουσιάζουμε με την οπτική του Βασιλιά.

He is the Man-e

Μετά από μία μέτρια περσινή χρονιά για τα δικά του δεδομένα, ο Σάντιο Μανέ αποτελεί τον κορυφαίο της επιθετικής τριπλέτας της Λίβερπουλ τη φετινή σεζόν. Ο Σενεγαλέζος κινείται φέτος όλο και περισσότερο ως κρυφός φορ και πατάει περιοχή, με συνέπεια να μετράει ήδη 19 γκολ και 3 ασίστ. Στη χθεσινή αναμέτρηση, ο 26χρονος ποδοσφαιριστής πέτυχε 2 γκολ φτάνοντας τα 7 τέρματα σε εκτός έδρας αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ. Έτσι, ξεπέρασε τους Τζέραρντ και Φιρμίνο με 6 γκολ και είναι κάτοχος του σχετικού ρεκόρ για τη Λίβερπουλ. Το πρώτο τέρμα του αναδεικνύει την ταχύτητά του αλλά και την ικανότητά του να επιτεθεί στα μεσοδιαστήματα και στην πλάτη των αμυντικών. Η ταχύτητα σκέψης και η ευκινησία του τον βοηθούν να εκθέσει ανεπανόρθωτα τον Νόιερ.

Στο δεύτερο τέρμα, ο Μανέ αναδεικνύει για μία ακόμη φορά την υποτιμημένη ικανότητα του με το κεφάλι αλλά και το πείσμα που πρέπει να διαθέτουν οι μεγάλης κλάσης επιθετικοί που θέλουν να κυνηγούν κάθε γκολ. Τέλος, ο Σεναλέζος δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο άνθρωπος των μεγάλων στιγμών για τους “κόκκινους” καθώς από το ξεκίνημα του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι και σήμερα έχει σκοράρει σε κάθε φάση της διοργάνωσης.

Κάποτε ήταν ο καλύτερος

Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η διοργάνωση που σε διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο, αυτό ισχύει και από την ανάποδη. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τα λάθη δε συγχωρούνται και μπορείς να εκτεθείς ανεπανόρθωτα. Ο Εμάνουελ Νόιερ έχει νιώσει τι θα πει Τσάμπιονς Λιγκ και από την καλή και από την ανάποδη. Χθες αντιλήφθηκε ότι στη Μπουντεσλίγκα μπορεί να μην φαίνεται πόσο πολύ έχει “πληγωθεί” από τους τραυματισμούς αλλά στα “αστέρια” ο κάθε Μανέ μπορεί να σε “γυμνώσει”.

Είναι φανερό ότι με τη μπάλα στα πόδια ο Νόιερ παραμένει ο καλύτερος του είδους του. Ωστόσο, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του έχουν επηρεάσει τα ρεφλέξ και την ικανότητα έκρηξης του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ η μπάλα δεν περνάει πολύ μακριά του αλλά ο ίδιος δεν προσπαθεί καν να εκτιναχτεί. Το πρώτο γκολ, όμως, είναι αυτό που κάνει τις συγκρίσεις αναπόφευκτες. Ο Γερμανός γκολκίπερ πριν 3 χρόνια θα είχε “καταπιει” τον Μανέ. Χθες γεμάτος αμφιβολία βγαίνει από τη ζώνη άνεσης του και με πολύ παθητικό τρόπο προσπαθεί ανεπιτυχώς να κλέψει τη μπουκιά από το στόμα του Σενεγαλέζου.

Το τείχος και ο υποτιμημένος Καμερουνέζος

Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν η άμυνα της Λίβερπουλ ήταν η αχίλλειος πτέρνα της. 1,5 χρόνο αργότερα η άμυνα της είναι η καλύτερη στην Αγγλία και ο λόγος που παραμένει σε τροχιά τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ. Αυτή η αλλαγή φυσικά φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Του ανθρώπου που έχει αναλάβει ρόλο ηγέτη ήδη από την περσινή χρονιά. Του ανθρώπου, ο οποίος γίνεται ο πρώτος παίκτης της Λίβερπουλ μετά τον Γκρεγκ Μπέλαμι το 2007 κόντρα στην Μπάρτσα που σκοράρει και μοιράζει μία ασίστ σε εκτός έδρας παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ. Του ανθρώπου, ο οποίος για μία ακόμη αναμέτρηση χθες κέρδισε το 100% των εναέριων μονομαχιών. Του ανθρώπου που χθες μέτρησε 5 διωξίματα, 3 αναχαιτίσεις της μπάλας, 1 ασίστ και 1 γκολ. Συνοπτικά, του πιο ολοκληρωμένου αμυντικού αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

Επειδή, όμως, το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα και στον έτερο στόπερ της Λίβερπουλ. Στον Τζοέλ Ματίπ, ο οποίος πρέπει να πιστωθεί σε μεγάλο βαθμό την εξολόθρευση του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Μπορεί το αυτογκόλ να προκάλεσε πλήθος αρνητικών σχολίων στα social media αλλά ο Καμερουνέζος σε καμία περίπτωση δεν άφησε αυτό το λάθος να επηρεάσει την απόδοσή του στο υπόλοιπο παιχνίδι. Έτσι, ολοκλήρωσε τον αγώνα με τα περισσότερα κερδισμένα τάκλιν (5/6). Επίσης, αναχαίτισε 3 φορές τη μπάλα, προέβη σε 1 διώξιμο, ενώ έβαλε μπλοκ σε 2 σουτ των “βαυαρών”. Γενικότερα, τα μακριά του πόδια αποδείχθηκαν πολύ ενοχλητικά για τον “Λέβα” καθώς ο Μάτιπ του είχε γίνει στενός κορσές.

Ο κερδισμένος και ο χαμένος των πάγκων

Ο Γιούργεν Κλοπ είναι ο μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής βραδιάς. Όχι μόνο για τον υπομονετικό τρόπο με τον οποίο δούλεψε την αναμέτρηση. Με τη διαφύλαξη των μετόπισθεν του δηλαδή σε πρώτη φάση χρησιμοποιώντας 3 μέσους με πολλά τρεξίματα και ικανότητες στο ανασταλτικό κομμάτι. Κυρίως, όμως, γιατί δε φοβήθηκε αυτή τη φορά να πάρει ελεγχόμενα ρίσκα που του έφεραν τα δύο τέρματα. Η εντολή του για πίεση ψηλά αλλά και ανάληψη της κατοχής της μπάλας με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου περιόρισε τις απειλές για την άμυνά του και έδειξε στην Μπάγερν Μονάχου ποιος είναι το αφεντικό. Εύσημα πρέπει να πάρει ο Γερμανός τεχνικός και για την απόφασή του να μην παρατήσει τη διοργάνωση παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να του δημιουργήσει αυτό στο πρωτάθλημα. Ο Γερμανός κόουτς αναγνωρίζει ότι η γιγάντωση του μύθου ενός κλαμπ χτίζεται μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ. Γι αυτό προς τιμήν του δε σαμπόταρε τη διοργάνωση. Εξάλλου, αποτελεί προσωπικό του στοίχημα η κατάκτηση της κούπας μετά από δύο χαμένους τελικούς.

https://twitter.com/EPLStatman/status/1105955112466436098

Αντίθετα, ο τεχνικός των “βαυαρών”, Νίκο Κόβατς, έχασε όσους πόντους είχε κερδίσει μέσω της ανοδικής πορείας της ομάδας στη Μπουντεσλίγκα. Το λάθος του 47χρονου σχετίζεται με τον τρόπο που προσέγγισε το παιχνίδι από το δεύτερο ημίχρονο μέχρι και το 69ο λεπτό, στο οποίο σκόραρε ο Φαν Ντάικ. Ειδικότερα, στο πρώτο ημίχρονο οι “βαυαροί” είχαν ποσοστό κατοχής της μπάλας που έφτανε στο 63%. Αδικαιολόγητα, όμως, στην επανάληψη η Μπάγερν οπισθοχώρησε παρά το γεγονός ότι αυτή κυνηγούσε το γκολ. Ενδεικτικό είναι ότι από το 46ο λεπτό μέχρι το 69ο η Λίβερπουλ είχε την κατοχή της μπάλας με 51%. Αυτό ο φοβικός τρόπος αντιμετώπισης της Λίβερπουλ αντικατοπτρίζεται και από το γεγονός ότι στο ίδιο διάστημα η Μπάγερν δε επιχείρησε ούτε ένα σουτ. Παράλληλα, οι “βαυαροί” ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με μόλις 2 σούτ εντός εστίας. Τέλος, ο Κόβατς ευθύνεται για την καθυστερημένη είσοδο του Γκορέτσκα στο παιχνίδι (72ο λεπτό) αλλά και για την αργοπορημένη αντικατάσταση του κάκιστου χθες Χάμες Ροντρίγκεζ.

Ο Σαλάχ βρίσκεται ακόμα σε αναζήτηση του καλού του εαυτού

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ μετράει μόλις 1 γκολ πια στις τελευταίες 8 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης είναι φανερό ότι έχει επηρεάσει την απόδοση του Αιγύπτιου. Το χειρότερο είναι ότι έχει επηρεάσει και τα κριτήρια λήψης αποφάσεών του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από την μία πλευρά, υπάρχουν φορές που είναι διστακτικός, με αποτέλεσμα είτε να δίνει μία απλή πάσα πίσω είτε να πέφτει εύκολα στο χορτάρι στο πρώτο τζαρτζάρισμα. Από την άλλη πλευρά, η ανάγκη να θρέψει τον εγωισμό του με γκολ τον κάνει να λειτουργεί ατομιστικά και να αρνείται πάσες σε συμπαίκτες του που μπορούν να αποδειχθούν μισό γκολ στην κόντρα επίθεση. Η χθεσινή του μαγική ασίστ, πάντως, δείχνει ότι ο καλός Σαλάχ βρίσκεται κάπου εκεί μέσα. Αρκεί μία σπίθα για να ανάψει η περσινή φλόγα που έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ