ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παιδάκι στην Αφρική έφτιαξε το πορτρέτο του Κριστιάνο σε κορμό δέντρου (pic)
Premier League: Ο «καυτός» Πάλμερ έπιασε στην κορυφή τον ντεφορμέ Χάαλαντ
Οι πέντε παίκτες της Μπαρτσελόνα που κινδυνεύουν να χάσουν… την Ατλέτικο
Στη λίστα της Άρσεναλ ο επιθετικός… που την σκότωσε!
Γκβάρντιολ για Μόντριτς: «Υποκλίνομαι στο μεγαλείο του, ηγέτης και εκπληκτικός άνθρωπος»
Η Μπαρτσελόνα μπορεί να προσφέρει απόψε τεράστια χαρά στους φίλους της Ρεάλ
Τρεις παίκτες της Τσέλσι… πλακώθηκαν για το ποιος θα εκτελέσει το πεναλτι (vid)
Ο CEO της Λεβερκούζεν ξέρει το μέλλον και την επόμενη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο
O Μπούντιμιρ της Οσασούνα εκτέλεσε το χειρότερο πέναλτι όλων των εποχών (vid)
Η Mirror «βλέπει» το επόμενο κεφάλαιο του Γιούργκεν Κλοπ
Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στoν «τελικό» με τον Μπαπέ (pic)
Ο Ρούμπεν Αμορίμ σπρώχνει με τρόπο τον παιχταρά του στη Λίβερπουλ
Όλη η Ευρώπη στα πόδια του όμως αυτός θέλει αυτοκρατορία με Λεβερκούζεν
Η Μπάγερν Μονάχου θέλει ξανά στον πάγκο της τον Νάγκελσμαν!
Η Τσέλσι διέσυρε την Έβερτον, με ιστορική εμφάνιση από τον Κόουλ Πάλμερ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Φαν Ντάικ: Το «κτήνος» της Λίβερπουλ

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πρωταγωνίστησε για ακόμα μία φορά για τη Λίβερπουλ, στη νίκη-πρόκριση επί της Μπάγερν Μονάχου και ο "Βασιλιάς" αναλύει.

Φαν Ντάικ: Το «κτήνος» της Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ επικράτησε μέσα στο Μόναχο με σκορ 3-1 της Μπάγερν και πανηγύρισε την πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μεγάλο κατόρθωμα σίγουρα. Πρωταγωνιστής; Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ ήταν εκεί που έπρεπε για ακόμα μία φορά. Ήταν αυτός που “έκλεψε” την παράσταση για τους «reds». Και εκείνοι να αποδεικνύοντας ξανά ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας του φέτος.

Mπορεί κανείς να πει πως στο τέλος θα είναι είτε ο Σαντιό Μανέ, είτε ο Μοχάμεντ Σαλάχ αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά. Χάρη στα γκολ που μπορούν να πετύχουν. Αλλά ο «βράχος» ονόματι Φαν Ντάικ εξασφαλίζει στον Κλοπ μία σταθερή άμυνα που χωρίς αυτή θα πήγαινε… περίπατο ολόκληρη η σεζόν

Με Φαν Ντάικ άμυνα… μπετόν αρμέ!

Τι κι αν με την άφιξή του προκάλεσε αντιδράσεις και την απορία αν αξίζει πράγματι τα λεφτά που δαπανήθηκαν για εκείνον; Γιατί μην ξεχνάμε πως η Λίβερπουλ έβγαλε από τα ταμεία της το υπέρογκο ποσό των 75 εκατ. λιρών για να τον αποκτήσει. Ένα ποσό που τον καθιστούσε όχι απλά τον πιο ακριβοπληρωμένο αμυντικό αλλά και έναν λόγο να «χτυπάει» το κεφάλι της στον τοίχο η Λίβερπουλ σε περίπτωση που δεν της… έβγαινε. Το ρίσκο μεγάλο. Από τα μεγαλύτερα που θα μπορούσε να πάρει η ομάδα του Μερσεϊσάιντ.

Κι όμως. Παρόλ’ αυτά, απέδειξε πως η Λίβερπουλ διαθέτει όχι απλά έναν εξαιρετικό αμυντικό αλλά έναν παίκτη που ξεχωρίζει για την ομάδα του και μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο στο Τσάμπιονς Λιγκ όσο και στην Πρέμιερ.

Γιατί μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να κυνηγά αυτή τη στιγμή το… quadruple, αλλά η Λίβερπουλ είναι ακόμα ζωντανή στο κυνήγι του νταμπλ. Κάτι που δεν έχει επιτευχθεί από το 2008 και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και με τον Φαν Ντάικ σε τέτοια… βράδια μόνο να την ξεγράψει δε μπορεί κανείς.

Μπορεί ο Σαντιό Μανέ να ήταν η πηγή των δύο γκολ της Λίβερπουλ στο Μόναχο. Αλλά ο Φαν Ντάικ τόσο με το προσωπικό του τέρμα όσο και με τις καθοριστικές του επεμβάσεις, ήταν αυτός που εξασφάλισε την παρουσία της Λίβερπουλ στην κλήρωση της Παρασκευής (15/3).

«Το 75% της Γης καλύπτεται από νερό. Το άλλο 25% από τον Φαν Ντάικ»

Στο «Άνφιλντ» και τον πρώτο αγώνα, η Λίβερπουλ κράτησε στο «μηδέν» τη Μπάγερν χωρίς να έχει στη σύνθεσή της τον Φαν Ντάικ. Ωστόσο, αυτό οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό σε εκείνον. Κι αυτό γιατί έχει συνεισφέρει στη ριζική βελτίωση των συμπαικτών του.

Ο Ματίπ ήταν ένας κεντρικός αμυντικός που πάλευε να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη του Κλοπ. Πλέον, μετά την άφιξη του Φαν Ντάικ, έχει γίνει ο ιδανικός παρτενέρ του Ολλανδού. Κάτι που φανερώνει η αυτοπεποίθηση που βγάζει στο γήπεδο. Παίρνει πρωτοβουλίες, είναι μέσα σε κάθε φάση και κυρίως έχει αναπτύξει χημεία με τον Φαν Ντάικ.

Ο… ιπτάμενος Ολλανδός της Λίβερπουλ είναι ο ενορχηστρωτής της «κόκκινης» άμυνας. Το απέδειξε για ακόμα μία φορά. Έμοιαζε σαν επαγγελματίας ανάμεσα σε… πιτσιρίκια. Η αυτοπεποίθηση που έχει με τη μπάλα στα πόδια, η ικανότητά του να προσαρμόζεται σε κάθε αντίπαλο τον καθιστούν μείζονος σημασίας «πονοκέφαλο» στο μυαλό κάθε αντίπαλου προπονητή. Κάτι που αποδείχθηκε με τον Νίκο Κόβατς να μη μπορεί να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού.

Φαν Ντάικ, εσύ σούπερ- σταρ!

Αυτή ακριβώς η ποιοτική διαφορά φαίνεται ακόμα περισσότερο αν κανείς τον συγκρίνει με τους κεντρικούς αμυντικούς της Μπάγερν Μονάχου. Με τον Ματς Χούμελς και τον Νίκλας Σίλε. Ο Χούμελς ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι καλά αλλά η έλλειψη αντοχής του τον καθιστά σε πολλές περιπτώσεις τον αδύναμο κρίκο της Μπάγερν.

Από την άλλη ο Σίλε είναι δυνατός και αθλητικός αλλά βγάζει αβεβαιότητα με τη μπάλα στα πόδια. Ο Φαν Ντάικ, όμως, καταφέρνει και συνδυάζει τα προτερήματα και των δύο χωρίς να έχει κανένα εκ των μειονεκτημάτων τους. Στο ματς, δε, του Μονάχου κατάφερε εκτός του γκολ, να “σβήσει” και τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν κατόρθωσε να γίνει επικίνδυνος για την εστία της Λίβερπουλ.

Και ο Πολωνός σούπερ σταρ δεν είναι το μοναδικό «θύμα» του Φαν Ντάικ. Η άμυνα των «reds» με πρωτοστάτη τον Ολλανδό έχει κρατήσει 17 clean sheets στα 30 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ ενώ το ίδιο καθοριστική ήταν και η παρουσία του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Όπου ο Κλοπ του δίνει το χώρο και το χρόνο να δείχνει τις ικανότητές του στο χειρισμό της μπάλας, κάτι που έχει ενεργοποιήσει την επιθετική δημιουργία της Λίβερπουλ από τα μετόπισθεν.

Και όλα αυτά από έναν παίκτη που όλοι πίστευαν ότι δεν αξίζει τα λεφτά του και είχαν ουκ ολίγες φορές αναρωτηθεί για το αν θα καταφέρει να «σηκώσει» τη φανέλα της Λίβερπουλ. Φυσικά οι απαντήσεις που έδωσε ήταν αποστομωτικές.

Όσον αφορά την αξία του, μιας και αυτή τη στιγμή κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι πρόκειται για τον κορυφαίο κεντρικό αμυντικό στον κόσμο. Λίγο πιο πάνω από τον Σέρχιο Ράμος. Και από τον Ζεράρδ Πικέ. Το ζήτημα είναι πόσο θα καταφέρει να μείνει εκεί.

Η πίεση πάντα είναι μεγάλη για εκείνον. Αλλά έχει μάθει να ζει με αυτή. Να την διαχειρίζεται και να την ξεπερνάει με επιτυχία.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ