ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσι! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λιλ ΟΣΚ

V for… Vinicius! (vid)

Ο Κάρλος Βινίσιους με υπέροχο γκολ στο 90' «σκότωσε» τη Λιλ και χάρισε στην Μονακό «καρυδάτο» διπλό, διατηρώντας την παράλληλα αήττητη με τον Ζαρντίμ στον πάγκο!

V for… Vinicius! (vid)

Από τη στιγμή που επέστρεψε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, η Μονακό θυμίζει άλλη ομάδα. Δεν φοβάται αντιπάλους, αλλά ούτε και έδρες. Κάτι τέτοιο απέδειξε και στην έδρα της δεύτερης και εξαιρετικής φέτος Λιλ. Οι Μονεγάσκοι έκαναν ένα εξαιρετικό παιχνίδι κι έχασαν αρκετές ευκαιρίες, προτού ο Κάρλος Βινίσιους τους λυτρώσει μ’ ένα υπέροχο γκολ στο 90′, χαρίζοντας τους ένα πολύτιμο τρίποντο (1-0).

Ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά γκολ… μηδέν

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν τη Λιλ μόλις στο 7′. Ο Λόπες βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα από την περιοχή, με τον Μαϊνιάν να αποκρούει το δυνατό σουτ του. Η ομάδα του Κριστόφ Γκαλτιέ πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και απάντησε στις ευκαιρίες τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ικονέ βρήκε με υπέροχη πάσα τον Μπαμπά μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του κατέληξε στο δοκάρι.

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με την Μονακό να απειλεί δύο φορές σε διάστημα δύο λεπτών. Αρχικά, στο 13′ ο Μαϊνιάν έδιωξε με υπερένταση τη σέντρα σουτ του Λόπες. Ο Γάλλος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο δυνατό σουτ του Μάρτινς δύο λεπτά αργότερα. Η Λιλ ανέβασε την απόδοση της και στο 24′ «άγγιξε» ξανά το γκολ. Ο Πεπέ ταλαιπώρησε τον Τουρέ κι έκανε υπέροχο γύρισμα, με τον Μέντες να αστοχεί σε κενή εστία!

Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Μάλιστα, είχαν μια ακόμη σημαντική ευκαιρία ν’ ανοίξουν το σκορ λίγο πριν το ημίχρονο. Συγκεκριμένα, στο 45′ ο Ικονέ μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Πεπέ, αλλά ο Σούμπασιτς αντέδρασε σωστά στο σουτ του Ιβοριανού άσου, με το πρώτο μέρος να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ.

Βινίσιους, ο λυτρωτής της Μονακό

Η Μονάκο ανέβηκε αρκετά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και απείλησε στο 48′. Ο Λόπες μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Γκολόβιν, με τον Μαϊνιάν να σταματάει το σουτ του Ρώσου. Ο Γάλλος τερματοφύλακας βρισκόταν σε εξαιρετικό βράδυ και ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε και το πλασέ του Μάρτινς στην κλειστή γωνία. Ο Πορτογάλος εξτρέμ απείλησε ξανά και στο 54′, όταν σούταρε μετά από γύρισμα του Σιντιμπέ, με τον Μαϊνιάν να διώχνει για μια ακόμη φορά.

Η Λιλ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 60′. Ο Πεπέ έκανε υπέροχη κούρσα κι έδωσε στον Λεάο, αλλά ο Σούμπασιτς έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του. Ο ρυθμός του ματς έπεσε αρκετά, με τους «λιλουά» να έχουν την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάποια απειλητική στιγμή για την εστία της Μονακό, η οποία έψαχνε την ευκαιρία της στην κόντρα. Χρειάστηκε να περάσει ένα 20λεπτο για να έχουμε την επόμενη καλή στιγμή στο ματς, με τον Αραούχο να σουτάρει από μακριά στο 81′ και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Η πίεση της Λιλ δεν της απέφερε καρπούς και τελικά η Μονακό βρήκε τη στιγμή που ήθελε για να «κλέψει» το ματς στο 90′. Ο Βινίσιους έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, πέρασε με εκπληκτικό τρόπο τον Φοντέ και πλάσαρε υποδειγματικά τον Μαϊνιάν για το 1-0!

«Τρένο» για την παραμονή οι Μονεγάσκοι

Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ωστόσο δεν τα κατάφεραν με τους Μονεγάσκους να φεύγουν μ’ ένα τεράστιο τρίποντο. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ έμεινε για όγδοο σερί ματς αήττητη από την επιστροφή του Πορτογάλου κι έφτασε έτσι τους 30 βαθμούς σε 29 αγωνιστικές, παραμένοντας στη 16η θέση του πρωταθλήματος, αλλά στο +9 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη, η Λιλ έμεινε στους 57 βαθμούς κι έχασε την ευκαιρία να αποσπαστεί περισσότερο από την τρίτη Λυών.

Λιλ (Κριστόφ Γκαλτιέ): Μαϊνιάν, Τσέλικ, Z. Φόντε, Γκάμπριελ, Κονέ, Μέντες (87′ Μάια), Τσέκα, Πεπέ, Ικονέ, Μπαμπά (72′ Αραούχο), Λεάο (74′ Ρ. Φόντε).

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Τουρέ, Σίλβα, Αχολού, Λόπες (92′ Τσαντλί), Γκολόβιν (79′ Βενκέρ), Μάρτινς, Βινίσιους.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ