ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Γουλβς: Η φόνισσα των γιγάντων

Η νεοφώτιστη Γουλβς εξελίσσεται σε μεγάλο μπελά για τις κορυφαίες 6 ομάδες της Πρέμιερ Λίγκ τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Γουλβς: Η φόνισσα των γιγάντων

Στην Ελλάδα ο Φωστήρας Ταύρου τη δεκαετία του 60΄απέκτησε το παρατσούκλι “φονέας των γιγάντων”. Τον αποκαλούσαν έτσι επειδή κατόρθωνε να “σκοτώνει” μέσα στον αγωνιστικό χώρο τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου ειδικά στην ισχυρή έδρα του. Το προσωνύμιο αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά καιρούς από πολλές ομάδες. Αυτήν την εποχή, όμως, ένας σύλλογος διεκδικεί το συγκεκριμένο τίτλο με τις μεγαλύτερες αξιώσεις. Αυτή η ομάδα δεν αγωνίζεται στην Ελλάδα αλλά στο νησί. Πρόκειται για τη Γουλβς. Οι “λύκοι” του Νούνο Εσπίριτο Ντε Σάντο έχουν κάθε λόγο να περηφανεύονται ότι καμία ομάδα του αγγλικού BIG 6 δε θέλει να τους συναντήσει.

Ειδικότερα, μετά το πέρας 30 αγωνιστικών στην Πρέμιερ Λιγκ οι νεοφώτιστοι μετράνε 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες κόντρα στους TOP6 του αγγλικού ποδοσφαίρου. Έχουν συγκεντρώσει, δηλαδή, 10 βαθμούς απέναντι σε Μάντσεστερ Σίτι, Τότεναμ, Άρσεναλ, Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ. Καμία άλλη ομάδα έξω από το Big 6 δεν έχει συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς. Για την ακρίβεια, η Γουέστ Χαμ με 8 βαθμούς και η Λέστερ με 7 πόντους ακολουθούν στη συγκεκριμένη κατηγορία.

“Φόνισσα” ανεξαρτήτου διοργάνωσης

Η Γουλβς, όμως, δεν είναι “ζημιάρα” μόνο στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι πραγματική “φόνισσα” και στον αρχαιότερο θεσμό του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα, στο Emirates FA CUP, έχει αποκλείσει τη Λίβερπουλ στον τρίτο γύρο και προσφάτως τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Συνεπώς, σε σύνολο 11 αγώνων΄σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στους “γίγαντες” του νησιού έχει ηττηθεί μόλις 3 φορές. Στο στάδιο “Μολινό”, μάλιστα, μετράει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες ενώ μακριά από το σπίτι της γνώρισε 1 ήττα και γεύτηκε 1 νίκη και 3 ισοπαλίες.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Ντε Σάντο βρίσκεται στην 7η θέση της Πρέμιερ Λιγκ και στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας. Το παρατσούκλι “φόνισσα των γιγάντων” αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι ο σύλλογος φέτος ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια. Την περσινή σεζόν τερμάτισε πρώτος στη Τσάμπιονσιπ και προβιβάστηκε στη μεγάλη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.

Και στον ορίζοντα… Ευρώπη

Μεγάλο όπλο στη φετινή πορεία της Γουλβς είναι η αξιόπιστη αμυντική της λειτουργία. Στο πρωτάθλημα, διαθέτει την πέμπτη καλύτερη άμυνα, καθώς έχει δεχτεί 36 γκολ. Λιγότερα, δηλαδή, από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Σάντο συνήθως παρατάσσει την ομάδα του σε σχηματισμό 3-5-2. Στη μεσαία γραμμή δεσπόζουν οι φυσιογνωμίες των Μουτίνιο, Νέβες και Ντεντοκέρ, οι οποίοι με την εμπειρία τους και το all around παιχνίδι τους προσφέρουν λύσεις σe άμυνα και επίθεση.

Επιθετικά οι “λύκοι” είναι μέτριοι, καθώς διαθέτουν τη 12η καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 38 γκολ. Ωστόσο, πρέπει να σταθούμε στην παρουσία του Ραούλ Χιμένεζ, ο οποίος έχει συμμετοχή στα μισά τέρματα (12 γκολ, 7 ασίστ). O Mεξικάνος επιθετικός “μυρίζεται” το γκολ όσο λίγοι και χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια ξέρει που να σταθεί για να εκμεταλλευτεί κάθε λάθος του αντίπαλου.

Κατά γενική ομολογία η Γουλβς αποδίδει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, καθώς ο προπονητής της προτιμά να έχει η ομάδα του την κατοχή της μπάλας. Σπάνια, επιλέγει να κλειστεί στα καρέ του Ρουί Πατρίσιο η ομάδα του. Ωστόσο, οι νεοφώτιστοι διαθέτουν το υλικό για να αμυνθούν αποτελεσματικά και να κλείσουν τους χώρους, όπως το έπραξαν στην πρόσφατη ισοπαλία τους στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.

Μετά την εξασφάλιση της παραμονής, λοιπόν, ο σύλλογος έχει αναθεωρήσει τους φετινούς στόχους του. Έτσι, επιχειρεί είτε μέσω της κατάληψης της 7ης θέσης στο πρωτάθλημα είτε μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου Αγγλίας να κυνηγήσει την ευρωπαϊκή του έξοδο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Με 8 αγωνιστικές να απομένουν η “φόνισσα” των γιγάντων δείχνει έτοιμη να ολοκληρώσει μία από τις εντυπωσιακότερες πορείες νεοφώτιστων ομάδων στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ