ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Κάλουμ Χάντσον Οντόι: Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μυστήριο

Η Μπάγερν τον θέλει σαν τρελή. Η Τσέλσι κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει. Ο Κάλουμ Χάντσον Οντόι κάνει πάταγο χωρίς να έχει καν συστηθεί.

Κάλουμ Χάντσον Οντόι: Ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μυστήριο

Ο Κάλουμ Χάντσον Οντόι δεν έχει κλείσει καλά καλά ένα χρόνο ως επαγγελματίας. Γέννημα θρέμμα των ακαδημιών της Τσέλσι. Έκανε πάταγο με τις μικρές ομάδες τόσο των «Μπλε» όσο και της εθνικής Αγγλίας.

Έτσι έγινε γνωστός ο Οντόι!

Απίστευτα ταχύς και ικανότατος με τη μπάλα στα πόδια. Το αγωνιστικό του στυλ θυμίζει σε μεγάλο βαθμό των έτερο Άγγλο «δαίμονα» Τζέιντον Σάντσο.  Οι δύο τους, μαζί με τον Ράσφορντ αποτελούν την κορυφή της πυραμίδας μιας φουρνιάς του Αγγλικού ποδοσφαίρου που δείχνει ικανή για πολύ μεγάλα πράγματα. Τον Ράσφορντ τον ξέρουμε χρόνια. Τον Σάντσο τον μάθαμε φέτος από τα όργια που κάνει με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Τον Οντόι όμως; Ο μικρός της Τσέλσι έχει πάρει ελάχιστες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα. Οι συμμετοχές του περιορίζονται στις υπόλοιπες διοργανώσεις σε ματς χαμηλότερης δυναμικότητας.

Και εγένετο… χάος

Κι όμως, τον Γενάρη που μας πέρασε η Μπάγιερν προσέφερε 35 εκατομμύρια ευρώ για πάρτη του. Ξαφνικά έγινε χαμός. Οι Βαυαροί τον πρέσαραν ασφυκτικά. Ο ίδιος φάνηκε να θέλει τη μεταγραφή. Η Τσέλσι από την άλλη δεν «ψήθηκε» καθόλου με την όλη κατάσταση. Ακολούθησε ένας μικρός χαμός. «Νομίζω ότι δεν είναι επαγγελματικό, γιατί μιλάνε για έναν παίκτη που έχει συμβόλαιο με την Τσέλσι. Οπότε δεν σέβονται τον σύλλογό μας. Από εκεί κι έπειτα δεν ξέρω τι να πω, δεν γνωρίζω την κατάσταση» δήλωσε ο Σάρι στην συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Νιούκαστλ στις 12/1.

Το σίριαλ αυτό απασχόλησε μέχρι την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου. Η Τσέλσι τελικά κατάφερε να τον κρατήσει προς το παρόν. Το καλοκαίρι όμως η Μπάγερν είναι δεδομένο ότι θα επανέλθει. Και ίσως να μην είναι η μόνη.

Ένα «μυστήριο» που περιμένει λύση

Ο μικρός –άθελά του- έχει γίνει το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το ταλέντο δεν του λείπει σε καμία περίπτωση. Σίγουρα έχει στοιχεία που δείχνουν ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Όταν στα 18 σου σφάζονται για χάρη σου δύο ποδοσφαιρικοί γίγαντες μάλλον δεν είσαι τυχαίος. Αν ο Οντόι επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που υπάρχουν γι αυτόν θα κάνει «παπάδες».

Όποια ομάδα καταφέρει να τον έχει στις τάξεις της θα μπορεί να επενδύσει πάνω του για περισσότερο από μία δεκαετία. Πολύ πιθανό σε 1-2 χρόνια τα 35 εκατομμύρια που δίνει η Μπάγερν να μοιάζουν ψίχουλα. Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Η ώρα των αποδείξεων.

Το δείγμα γραφής του Οντόι είναι εξαιρετικό μέχρι στιγμής. Αυτό όμως μπορεί να λέει πολλά, μπορεί να μη λέει και τίποτα. Το να γίνεις από ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός, ένας παίκτης διαφοράς στο κορυφαίο επίπεδο δεν είναι απλή υπόθεση.

Πολλές φορές παίκτες οι οποίοι έβγαζαν μάτια σε μικρές ηλικίες, απέτυχαν να φτάσουν το ταβάνι τους. Φτάνει μόνο να σκεφτεί κανείς το βάρος των απαιτήσεων που έχει να σηκώσει ένα παιδί στα 18 του. Μόνο τα ποσά που παίζονται προκαλούν ίλιγγο.

Η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας έχουν ανάλογη σημασία με το ταλέντο. Στην περίπτωση του Οντόι οι απαιτήσεις είναι τεράστιες πριν καν ο ίδιος κάνει μια ολόκληρη σεζόν ως βασικός. Τι θα γίνει λοιπόν με τον Άγγλο εξτρέμ; Αξίζει όλο αυτόν τον θόρυβο που γίνεται γύρω από το όνομά του; Προσωπική μου εκτίμηση, ναι τον αξίζει. Θα φανεί σύντομα.

Δεν μασάει

Και εξηγούμαι. Αρχικά από το λίγο –η αλήθεια είναι- που τον έχω δει ο Οντόι έκτος ικανότητες έχει και αυτοπεποίθηση. Παίζει με άγνοια κινδύνου. Δεν φοβάται να ζητήσει τη μπάλα ούτε να την κουβαλήσει. Παίρνει πρωτοβουλίες, ψάχνει το γκολ. Δεν κρύβεται. Δημιουργεί συνεχώς καταστάσεις στην επίθεση. Με πιο απλά λόγια οι άμυνες των νιώθουν.

Είτε του βγαίνουν οι ενέργειες είτε όχι δεν σταματάει ποτέ να «ψάχνεται». Υπάρχει όμως ένας ακόμα πιο σημαντικός παράγοντας. Η στάση του στο θέμα της μεταγραφής στην Μπάγερν. Ο μικρός με το που βγήκε το ενδιαφέρον των Βαυαρών στην επιφάνεια ζήτησε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Όχι γιατί δεν αγαπάει ή δεν σέβεται την Τσέλσι. Αλλά γιατί θέλει να παίζει.

Κι αφού βλέπει ότι στους «Μπλε» δεν παίρνει το χρόνο που θα θελε δεν τον νοιάζει να δοκιμάσει να τον πάρει στην Μπάγερν. Δεν βολεύτηκε στην ασφάλεια της Τσέλσι και στο ‘’από του χρόνου βλέπουμε’’. Θέλει να παίξει και το θέλει τώρα. Πολύ απλά γιατί πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει.

Τσέλσι η πιο ασφαλής επιλογή

Η αλήθεια είναι ότι η Τσέλσι δεν δείχνει να χειρίζεται ιδιαίτερα έξυπνα το θέμα του Οντόι. Ναι οκ είναι μια ομάδα πρωταθλητισμού με τεράστια πίεση για το αποτέλεσμα. Ναι συμφωνώ έχει αρκετή ποιότητα μεσοεπιθετικά και πιο έτοιμους παίκτες. Σε κάθε περίπτωση όμως τα 119 λεπτά συμμετοχής του Οντόι στο πρωτάθλημα είναι παρά πολύ λίγα.

Αφενός διότι η ομάδα του Λονδίνου έχει μείνει έτσι κι αλλιώς πολύ πίσω στο παιχνίδι της κορυφής. Αφετέρου γιατί δεν υπάρχει άλλος παίκτης στα πλάγια με τα χαρακτηριστικά του. Η ταχυδύναμη του Άγγλου εξτρέμ είναι κάτι που λείπει από τον 32χρονο πλέον Πέδρο και από τον περισσότερο τεχνίτη και εγκεφαλικό Γουίλιαν. Ο Αζάρ που τα συνδυάζει και τα δύο καλείται να συγκλίνει περισσότερο προς το κέντρο. Εξαιτίας της τεράστιας ποιότητας του ο Βέλγος είναι το Α και το Ω στο επιθετικό και δημιουργικό παιχνίδι της Τσέλσι.

Ο ρόλος του θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρόλο του Μέσι στη Μπαρτσελόνα. Ξεκινάει μεν από τα πλάγια αλλά δεν είναι ο παίκτης που παίζει στη γραμμή. Ο Οντόι είναι ένας καθαρόαιμος εξτρέμ. Με αυτόν στην εντεκάδα της η Τσέλσι θα μπορούσε να δώσει περισσότερο πλάτος στο παιχνίδι της και να γίνει πολύ πιο επικίνδυνη στην αντεπίθεση. Οι «Μπλε» πρέπει μέχρι το καλοκαίρι να έχουν ένα πλάνο για το τι θα κάνουν με τον παίκτη.

Πλέον βέβαια δεν αρκεί μόνο αυτό. Πρέπει και να τον πείσουν ότι το πλάνο αυτό είναι το καλύτερο γι’ αυτόν. Με το ενδεχόμενο φυγής του Αζάρ το καλοκαίρι πιο πιθανό από ποτέ ίσως να έχει έρθει η ώρα του Οντόι. Στο Λονδίνο τους ξέρει και τον ξέρουν. Εκεί άλλωστε γεννήθηκε και μεγάλωσε. Ένα είναι το σίγουρο. Ο Κάλουμ Χάντσον Οντόι δεν κάθεται άλλη σεζόν στον πάγκο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ