ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Βάσκεθ: «Και τώρα Άνφιλντ! Πάμε να τους κερδίσουμε στον… τελικό»
Σίτι: Υπάρχει πρόβλημα – Τρεις σερί ήττες… μετά από έξι χρόνια!
Σώθηκε στο τέλος η Ντόρτμουντ – Δεν «Χ»άρηκε η Γιουβέντους (vid)
H Mίλαν δεν είναι Ντόρτμουντ – Την πάτησε με… τρίμπαλο η Ρεάλ (vid)
Η Λίβερπουλ διέλυσε τον πρώην – Το Άνφιλντ… «έφαγε» την Λεβερκούζεν (vid)
Ο Αμορίμ… κλείδωσε τον Γκουαρντιόλα – Τα «Λιοντάρια» κατασπάραξαν τους «Πολίτες» (vid)
Αυτή «ΝΑΙ» είναι… Μίλαν – Πάρτι στο Μπερναμπέου και 3-1 (vid)
Ζωγραφιά Τζόουνς, μαγεία Ντίαζ και γκολάρα η Λίβερπουλ (vid)
Ανατροπάρα η Σπόρτινγκ – Ο Αμορίμ «γλεντάει» τον Γκουαρντιόλα (vid)
Τον Γιόκερες ΔΕΝ τον σταματάει κανείς – Γλέντησε την άμυνα της Σίτι (vid)
H Μίλαν δεν αστειεύεται, ο Μοράτα βρήκε τα δίχτυα της πρώην του Ρεάλ (vid)
Κλασάτος Βινίσιους, έσκαψε στο πέναλτι τον Μενιάν (vid)
Ο Γιόκερες αντί να… σκοτώσει τον Έντερσον έχασε το ΑΧΑΣΤΟ (vid)
Ο Τιάο κάρφωσε την εστία της Ρεάλ Μαδρίτης (vid)
«Ράγισε» και το Άνφιλντ – Ο Αλόνσο άγγιξε με αγάπη το σήμα της Λίβερπουλ (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Topics

Τρίτη και φαρμακερή για τον Λεβ

O τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, κατάφερε να λύσει το γρίφο της εθνικής Ολλανδίας στην τρίτη σύγκρουση του μέσα σε 8 μήνες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ρόναλντ Κούμαν.

Τρίτη και φαρμακερή για τον Λεβ

Το καμπανάκι της ανάγκης ανανέωσης της εθνικής Γερμανίας έκρουσε μετά το περσινό αποτυχημένο Μουντιάλ. Ωστόσο, ο Γιόακιμ Λεβ δεν θέλησε να πάρει δραστικά μέτρα και αποφάσισε να διατηρήσει σε πρώτη φάση τα παλιά βιολιά των “πάντσερ”. Το Nations League που ακολούθησε και τα 4 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε Γαλλία και Ολλανδία τον ταρακούνησαν.

Ο κόμπος είχε φτάσει στο χτένι. Το σύνθημα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε ηχούσε πιο δυνατά από ποτέ. Έτσι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός λίγες μέρες πριν την έναρξη των προκριματικών του EURO γνωστοποίησε την απόφαση του να μην καλέσει ξανά στην “νασιοναλμανσαφτ” τρεις από τις παλιότερες καραβάνες της ομάδας. Ο λόγος για τις σημαίες της Μπάγερν Μονάχου ονόματι Τόμας Μίλερ, Ματς Χούμελς και Ζερόμ Μπόατενγκ. Αυτή η κίνηση αποτέλεσε ένα σοκ στις τάξεις των παικτών, οι οποίοι θορυβήθηκαν κατανοώντας ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.

https://twitter.com/Squawka/status/1109932901632798720

Την περασμένη Κυριακή (24/3) κλήθηκε να δώσει τα πρώτα δείγματα της νέας εθνικής Γερμανίας. Εμπόδιο απέναντι του στάθηκε η πιο βελτιωμένη εθνική ομάδα των τελευταίων 2 ετών. Οι “οράνιε” του Ρόναλντ Κούμαν, οι οποίοι είχαν υποστεί δύο ήττες από τότε που ανέλαβε ο 56χρονος. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν τεράστιος αν αναλογιστεί κανείς ότι οι ιπτάμενοι Ολλανδοί μετρούσαν μία επιβλητική νίκη και μία ισοπαλία κόντρα στην ομάδα του Λεβ στις δύο πρόσφατες συναντήσεις τους για το Πρωτάθλημα Εθνών. Ωστόσο, στην τρίτη του προσπάθεια, ο Γερμανός τεχνικός βρήκε το φάρμακο για την αντιμετώπιση της ολλανδικής αρμάδας.

Ίδια συνταγή με ελαφριές παραλλαγές

Ο Γιόακιμ Λεβ δεν άλλαξε πολλά σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση του κόντρα στους “οράνιε”. Η πρώτη διαφορά ήταν ότι σε αντίθεση με το περασμένο παιχνίδι παρέταξε την ομάδα του σε σχηματισμό 3-4-1-2  και όχι με 3-4-2-1. Η δεύτερη διαφορά αφορούσε τη μη ύπαρξη σέντερ φορ, καθώς αυτή τη φορά προτίμησε τον Γκορέτσκα αντί του Βέρνερ. Όσον αφορά τα υπόλοιπα πρόσωπα τη θέση του Χούμελς πήρε ο Γκίντερ. Οι άλλοι 9 ποδοσφαιριστές είχαν αγωνιστεί και στο ισόπαλο 2-2 στην “Φέλτινς Αρίνα” στις 19 Δεκεμβρίου του 2018. Στόχος του Λεβ εξαρχής ήταν να αποδιοργανώσει την αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων. Ακόμα περισσότερο έψαχνε αντίδοτο προκειμένου να “σπάσει” το αμυντικό τοίχος που δημιουργεί η συνεργασία των Φαν Ντάικ και Ντε Λιχτ.

https://twitter.com/Squawka/status/1109953287199965184?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1109953287199965184&ref_url=https%3A%2F%2Fsportsking.gr%2F2019%2F03%2F25%2Ftriti-kai-farmakeri-gia-ton-lev%2F

Προκειμένου να το πετύχει αυτό επιστράτευσε δύο τεχνάσματα. Το πρώτο ήταν σχετικά απλό και σχετιζόταν με την πίεση ψηλά με σκοπό την πρόκληση βραχυκυκλώματος στην κυκλοφορία της μπάλας των Ολλανδών. Συγκεκριμένα, τα “πάντσερ” πίεζαν με τουλάχιστον 5 παίκτες σε 2 ζώνες. Το pressing ξεκινούσε η επιθετική τριάδα των Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Σανέ και από πίσω τους ακολουθούσαν ο Κίμιχ με τον Κρος. Για ένα ημίχρονο αυτό έγινε άψογα, με αποτέλεσμα να προβούν σε πολλά γεμίσματα οι φιλοξενούμενοι. Παράλληλα, οι 32 απώλειες της μπάλας των “οράνιε” έναντι 20 των Γερμανών επιβεβαιώνουν τη καλή δουλειά των γηπεδούχων σε αυτόν τον τομέα.

Χάος ανάμεσα στις γραμμές

Η κίνηση, όμως, με την οποία ο Λεβ έκανε ρουά ματ στο Κούμαν ήταν άλλη. Ήταν η χρήση των Σανέ και Γκνάμπρι ως δύο “ψευτοεννιάρια”. Δύο ευκίνητοι και ταχύτατοι παίκτες που διαθέτουν τη φυσική κατάσταση για να κάνουν πολλές δουλειές στο γήπεδο. Ειδικότερα, ο Γκνάμπρι έφτανε μέχρι και τη μεσαία γραμμή για να παραλάβει τη μπάλα. Έτσι, παρέσυρε τον ενθουσιώδη Ντε Λιχτ έξω από τη ζώνη άνεσης του, δημιουργώντας κενό στο κέντρο της άμυνας. Συνεπώς, όταν ο Γκνάμπρι έπαιρνε τη μπάλα χαμηλά στο γήπεδο, ο Σανέ ήταν έτοιμος να τρέξει στο χώρο για να παραλάβει την κάθετη πάσα του συμπαίκτη του.

Παράλληλα, αυτή η ελευθερία κινήσεων των επιθετικών χάρισε την ευκαιρία στον άσο της Μπάγερν Μονάχου να κινηθεί στα πλάγια και να συγκλίνει σκοράροντας το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Η χρήση δύο τόσο γρήγορων ποδοσφαιριστών προκάλεσε ανισορροπία στην ολλανδική αμυντική λειτουργία. Κατά συνέπεια το 4-1-4-1 του Κούμαν σε φάση άμυνας σπάνια τηρήθηκε, καθώς ο Ντε Γιονγκ έβλεπε τους Γκορέτσκα, Σανέ και Γκνάμπρι να κινούνται ανάμεσα στις γραμμές. Το χάος που προκάλεσε ο Λεβ στην άμυνα των ιπτάμενων Ολλανδών ενισχύθηκε και από τον ανέλπιστο ήρωα της “νασιοναλμανσαφτ”. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο αριστερό φουλ μπακ Νίκο Σούλτζ, ο οποίος εξέθεσε τον Ντάμφρις στο πρώτο και τρίτο τέρμα της ομάδας του.

Τροφή για σκέψη το δεύτερο ημίχρονο

Όλα όσα περιγράψαμε, βέβαια, συνέβησαν στα πρώτα 45 λεπτά. Στην επανάληψη, ο προπονητής των γηπεδούχων παίρνει μέτριο βαθμό. Συγκεκριμένα, αδικαιολόγητα έδωσε εντολή στους παίκτες του να περιμένουν τον αντίπαλο τους στο μισό γήπεδο. Ο Λεβ άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων από πολύ νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο στην Ολλανδία. Αυτό, φυσικά, βόλεψε τους γηπεδούχους, οι οποίοι φημίζονται για την καλή τους κυκλοφορία όταν τους δίνεις χώρο. Ακόμα και αν το 2-1 ήρθε πολύ νωρίς, δε δικαιολογείται μία τόσο μεγάλη οπισθοχώρηση.

Σε μικρότερο βαθμό πρέπει να προκαλεί ανησυχία η αντίδραση της γερμανικής άμυνας στα δύο γκολ που δέχθηκε. Δεδομένου ότι Γκίντερ, Ρούντιγκερ και Σίλε συνεργάστηκαν για πρώτη φορά, τα πήγαν εξαιρετικά στο κέντρο της άμυνας. Τα δύο γκολ οφείλονται σε μεγάλο βαθμό σε έλλειψη συγκέντρωσης, καθώς μπαίνουν σε δεύτερο και σε τρίτο χρόνο. Η μη επιμονή των αμυντικών να “καθαρίσουν” τη φάση κόστισε τα δύο τέρματα.  Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση των Γερμανών στο πρώτο 45λεπτο δικαιολογεί την επιστροφή της αισιοδοξίας στο στρατόπεδο των “πάντσερ”. Αρκεί αυτές οι εμφανίσεις να συνοδευτούν από διάρκεια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ