ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Mόιζε Κιν

Το next big thing του ιταλικού ποδοσφαίρου ονομάζεται Μόιζε Κιν και είναι ο πρώτος της γενιάς του σε πολλές κατηγορίες.

Mόιζε Κιν

Διανύουμε τους τελευταίους μήνες της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Ως εκ τούτου, στην ποδοσφαιρική μας καθημερινότητα διεισδύουν όλο και περισσότεροι φέρελπις νεαροί ποδοσφαιριστές που κάνουν το ξεπέταγμα τους. Η εθνική Αγγλίας πρέπει να αισθάνεται πιο τυχερή από κάθε άλλη, καθώς διαθέτει την πιο ελπιδοφόρα νέα γενιά. Από κοντά ακολουθεί και η εθνική Ιταλίας. Το πιο λαμπρό αστέρι που μπορεί να αλλάξει την ιστορία της “σκουαντρατζούρα” ακούει στο όνομα Μόιζε Κιν.

Στην ποδοσφαιρική μας ζωή μπήκε πριν λίγους μήνες. Συγκεκριμένα, το ημερολόγιο έγραφε 8 Μαρτίου του 2019 όταν ο Ιταλός φορ άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του πρόσφερε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι. Ειδικότερα, ο φορ της Γιουβέντους ξεκίνησε στο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην Ουντινέζε και σκόραρε δις ενώ κέρδισε και πέναλτι. Αυτή η εμφάνιση δεν πέρασε απαρατήρητη από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των Ιταλών, Ρομπέρτο Μαντσίνι. Έτσι, στις 23 Μαρτίου του χάρισε το επίσημο ντεμπούτο με το εθνόσημο στο στήθος κόντρα στη Φιλανδία. Ο άμεσος αντίκτυπος του Μόιζε Κιν πιστοποιήθηκε από το τέρμα που πέτυχε στη νίκη με 2-0. Τρεις μέρες αργότερα πέτυχε το δεύτερο του γκολ σε ισάριθμες συμμετοχές, αυτή τη φορά βρίσκοντας δίχτυα απέναντι στο Λίχτενσταιν.

Πρώτος σε όλα στη γενιά του

Μπορεί να ασχολούμαστε επισταμένα μαζί του το 2019 αλλά ο 19χρονος επιθετικός συστήθηκε στο ιταλικό κοινό ήδη από το 2017. Ο ίδιος είχε φροντίσει να τον μάθουν ήδη από την ηλικία των 16 ετών. Τον Νοέμβριο του 2017 ντεμπούταρε με τη φανέλα της “Γιούβε” σε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τη Πεσκάρα για τη Serie A. Έτσι, έγινε ο πρώτος γεννηθείς μέσα στον 21ο αιώνα που αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι σε κάποιο από τα κορυφαία 4 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Λίγες μέρες έσπασε παρόμοιο ρεκόρ και στο Τσάμπιονς Λιγκ, όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή για 6 λεπτά κόντρα στη Σεβίλλη.

Τα ρεκόρ, όμως, δε σταμάτησαν εκεί. Στις 27 Μαΐου του ίδιου έτους ο Μόιζε Κιν σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο ιταλικό πρωτάθλημα απέναντι στη Μπολόνια. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος γεννηθείς τη νέα χιλιετία που βρήκε δίχτυα στα κορυφαία 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Τέλος με το τέρμα του απέναντι στη Φιλανδία έγινε ο δεύτερος νεότερος σκόρερ της εθνικής Ιταλίας. Τη σεζόν 2017/2018 δόθηκε δανεικός στην Ελλάς Βερόνα με την οποία σκόραρε 4 φορές σε 20 συμμετοχές.

Θαυματουργός πριν ακόμα γεννηθεί

Μαντσίνι, Κιελίνι και Μπονούτσι έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα για τον άσο των “μπιανκονέρι”. Είναι καταδικασμένος να πετύχει. Η μητέρα του, φυσικά, το ξέρει αυτό καλύτερα από όλους. Το γνωρίζει από τη στιγμή που για την ίδια η γέννηση του γιου της ήταν θέλημα Θεού. Η Ιζαμπέλα περιγράφει ως εξής τη γέννηση του παιδιού της: “Η γέννηση του ήταν ένα θαύμα. Οι γιατροί μου είπαν ότι δε θα μπορούσα να κάνω άλλα παιδιά. Έκλαψα και προσευχήθηκα. Ο άλλος μου γιος μού ζήτησε επίσης έναν μικρό αδερφό. Ένα βράδυ ονειρεύτηκα τον Μόιζε. Είχε έρθει να με βοηθήσει. Τέσσερις μήνες αργότερα ήμουν ξανά έγκυος”.

Όπως συμβαίνει συχνά, βέβαια, με έγχρωμους ποδοσφαιριστές, ο Κιν έπεσε πολλάκις θύμα ρατσιστικών επιθέσεων. Πολλοί, μάλιστα, τον κατηγόρησαν ότι δεν είναι Ιταλός, καθώς διαθέτει ρίζες από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ωστόσο, ο άσος της Γιουβέντους έβαλε πρόσφατα τα πράγματα στη θέση τους. “Είμαι Ιταλός πολίτης από τη γέννησή μου. Οι γονείς μου ζουν εδώ για περισσότερα από 30 χρόνια. Συγγνώμη αλλά όλοι βρισκόμαστε στην ίδια χώρα και αν ζούμε εδώ πρέπει να μας φέρονται όπως σε όλους τους Ιταλούς”.

Από την Τορίνο στη Γιουβέντους αν και οπαδός της… Ίντερ

Το 1990 η Ιζαμπέλα μαζί με το σύζυγό της και μετακόμισε από την Ακτή Ελεφαντοστού στην Ιταλία. Εκεί αφού χώρισε τον πατέρα του, ανέθρεψε τον Μόιζε, ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Τορίνο. Το 2010, όμως, σε ηλικία 10 ετών ο Κιν έπεισε τη Γιουβέντους να τον αποκτήσει. Η ώρα να ξεπληρώσει το χρέος απέναντι στη μητέρα του είχε φτάσει.

Η μητέρα του θυμάται: “Όταν φτάσαμε στην Ιταλία δεν υπήρχαν πολλά λεφτά. Δούλευα σε μία εγκατάσταση για θεραπείες και έκανα βραδινές βάρδιες. Τότε, μία μέρα, ο Μόιζε με κάλεσε στο τηλέφωνο. Πήγαινα στη δουλειά μου. Φοβήθηκα. Νόμιζα ότι κάτι του συνέβη. Αντί αυτού μου είπε ότι μου είχε μία έκπληξη. Τον ρώτησα αν τον είχε υπογράψει η Γιουβέντους και μου απάντησε καταφατικά. Μου είπε ότι δε χρειαζόταν να δουλέψω άλλο και ότι θα μπορούσα να ζήσω μαζί του στο Τορίνο. Η επιτυχία του Μόιζε ξεπλήρωσε όλες τις θυσίες που έκανα στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον πατέρα του ποδοσφαιριστή, πάντως, ο νεαρός φορ από μικρός ήταν οπαδός των “νερατζούρι”. “O Μόιζε υποστήριζε την Ίντερ σαν παιδί, επειδή αγαπούσε τον Ομπαφέμι Μάρτινς. Με παρακαλούσε να φέρω τη φανέλα του. Έπαιζε για την Τορίνο αλλά τον έστειλα στη Γιουβε επειδή είμαι οπαδός των μπιανκονέρι”.

Scouting Report

Πλεονεκτήματα:

  1. Σπουδαία φυσικά προσόντα
  2. Σωστές τοποθετήσεις στην περιοχή
  3. Ικανός με την πλάτη στην εστία
  4. Διάθεση για συμμετοχή στην ανασταλτική λειτουργία

Μειονεκτήματα:

  1. Αδυναμία στα τελειώματα φάσεων

Ο δεξιοπόδαρος σέντερ φορ των πρωταθλητών Ιταλίας διαθέτει ταχύτητα και αρέσκεται να αγωνίζεται στην κορυφή της επίθεσης. Στην εθνική Ιταλίας, βέβαια, χρησιμοποιήθηκε από τον Μαντσίνι ως εξτρέμ, με τον ίδιο να παίρνει τη μπάλα και να συγκλίνει προς την περιοχή. Η σωματοδομή του, τού επιτρέπει να βγαίνει νικητής στις περισσότερες μονομαχίες και δε διστάζει να πάει στο ένας εναντίον ενός. Επιπλέον, διαθέτει την αίσθηση του γκολ, καθώς κινείται στη σωστή θέση προκειμένου να γίνει επικίνδυνος. Με την πάροδο του χρόνου θεωρείται δεδομένο ότι θα βελτιώσει τη μεγάλη αδυναμία του στα τελειώματα των ευκαιριών που πέφτουν στα πόδια του.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ