ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα μετατρέπει τους καταυλισμούς στη Λέσβο σε γήπεδα! (vid)

Η Μπαρτσελόνα δίνει δικαίωμα στο όνειρο στα προσφυγόπουλα της Λέσβου, προσφέροντας στα παιδιά την ευκαιρία να δουν και να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο.

Η Μπαρτσελόνα μετατρέπει τους καταυλισμούς στη Λέσβο σε γήπεδα! (vid)

Την ευαίσθητη πλευρά της δείχνει για μια ακόμη φορά η Μπαρτσελόνα. Οι «μπλαουγκράνα» δίνουν την ευκαιρία στους παιδικούς πρόσφυγες που ζουν σε προσωρινά καταλύματα στη Λέσβο να γνωρίσουν και ν’ αγαπήσουν το ποδόσφαιρο. Οι ποδοσφαιρικές προπονήσεις φιλοξενούνται σε δύο καταυλισμούς προσφύγων στο ελληνικό νησί. Σύμφωνα με τους διοργανωτές αυτή η δράση προωθεί τον διάλογο, τον σεβασμό και την ανεκτικότητα μεταξύ των νέων συμμετεχόντων. Παράλληλα, έχει σκοπό στην ελάφρυνση του άγχους των παιδιών, καθώς και στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ τους.

«Γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τους επηρεάσουμε, να τους βοηθήσουμε να ονειρευτούν και να τους δείξουμε το μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα και της Barca Foundation, Ζόρντι Καρντονέρ.

Η Λέσβος αποτελεί μια εκ των κύριων πυλών στην Ευρώπη για τους πρόσφυγες που εγκατέλειπαν τις χώρες τους, λόγω των συγκρούσεων. Εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν από την Ελλάδα το 2015 και το 2016, όταν η μεταναστευτική κρίση βρισκόταν στο απόγειο της. Παρόλο που οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί αισθητά, περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι παραμένουν σε καταυλισμούς των ελληνικών νησιών. Οι συνθήκες ζωής τους, τραγικές. Απάνθρωπες, όπως χαρακτηρίζονται από πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Δικαίωμα στο όνειρο για τα προσφυγόπουλα της Λέσβου

Εκατοντάδες από τα παιδιά που ζουν εκεί συμμετέχουν στο πρόγραμμα Barca Soccer FutbolNet. Πρόγραμμα που διοργανώνεται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της ΜΚΟ Movement on the Ground. Εκεί, τα προσφυγόπουλα από δύο καταυλισμούς παρακολουθούν την ακαδημία ποδοσφαίρου στο νησί. Οι προπονήσεις διαρκούν δύο ώρες και γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα. Παράλληλα, στο πρόγραμμα απασχολούνται ως προπονητές πρόσφυγες στους οποίους έχει χορηγηθεί άσυλο.

«Αυτά τα παιδιά είναι ασυνόδευτα ανήλικα, είναι εδώ χωρίς τους γονείς τους και δεν έχουν κανέναν να τους πουν τι είναι σωστό ή λάθος», δήλωσε στο Reuters ο Άεσα Όσο, προπονητής από τη Συρία και πρόσθεσε: «Έτσι από αυτό το πρόγραμμα μαθαίνουν πολλές αξίες όπως ο σεβασμός, η ομαδική εργασία, πράγματα σημαντικά όταν για παράδειγμα 20 παιδιά ζουν σε ένα δωμάτιο».

Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων του προγράμματος είναι κορίτσια. Ανάμεσα τους και η Μπαλούτ Αλί από το Πακιστάν. Ζει στο Καρά Τεπέ με τις τρεις αδερφές της κι ονειρεύεται να γίνει προπονήτρια ποδοσφαίρου.

«Ελεγαν ότι το ποδόσφαιρο ήταν μόνο για αγόρια και όχι για κορίτσια. Τώρα όμως δεν υπάρχει καμία διαφορά. Είμαστε ίσοι» δήλωσε η 15χρονη.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ