ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λίβερπουλ: Βρήκε τον αντι-Σαλάχ και… ξενέρωσε τους οπαδούς της!
Γιουνάιτεντ, πλησιάζει ο παικταράς – Ένας «μάγος» στο Ολντ Τράφορντ με… 60 εκατ. ευρώ!
Μπρούνο Φερνάντες, 2024
Τονάλι, διαλύεται η καριέρα σου – Νέα κατηγορία για παράνομο στοιχηματισμό (pic)
Η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στο να πάρει… τσάμπα τον «εγκέφαλο» της Άρσεναλ!
Οριστική απόφαση – «Ακύρωσε» την Μπάγερν και θέλει μόνο Ρεάλ!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα έχει βρει ποιοι επιθετικοί τον ενδιαφέρουν από τώρα!
Μπαρτσελόνα, τον έδιωξες σαν άχρηστο – Τώρα γίνεται μάχη για την απόκτηση του!
Μπαρτσελόνα: Γιαμάλ… η εκτόξευση – Τα δύο στοιχεία που δείχνουν την εξέλιξη του!
Ποτσετίνο: «Είναι τέρμα λυπημένος! Δώσαμε τόσα χρήματα και έπαιξε μόλις 30’»
Οι δέκα πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές στον κόσμο – Λείπουν οι… GOAT (pic)
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπάγερν Μονάχου

Σερζ Γκνάμπρι: Με απόλυτη άγνοια κινδύνου

Μετά από μία πορεία γεμάτη εμπόδια ο Σερζ Γκνάμπρι έφτασε στο σημείο που ήθελε. Να είναι βασικός στη Μπάγερν Μονάχου. Ο Γερμανός εξτρέμ δεν φοβάται κανένα και τίποτα.

Σερζ Γκνάμπρι: Με απόλυτη άγνοια κινδύνου

Ο Σερζ Γκνάμπρι ξεχώρισε από μικρός. Από πολύ μικρός για την ακρίβεια.  Μόλις στα 16 του χρόνια βρέθηκε να έχει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Άρσεναλ!

Η τραυματική εμπειρία στην Αγγλία

Οι Λονδρέζοι –όπως και πολλοί άλλοι- έβαλαν νωρίς νωρίς στο μάτι τον Γερμανό εξτρέμ. Βέβαια αυτοί κάπως το παράκαναν. Έκλεισαν τον τον Γκνάμπρι από την Στουτγάρδη το 2010 όταν ήταν ακόμα 15 χρονών. Λόγο της νομοθεσίας που απαγορεύει την μετακίνηση παικτών σε αυτή την ηλικία τον περίμεναν ένα χρόνο.

Το 2011 ο Γκνάμπρι ήταν και επίσημα «Κανονιέρης». Από την επόμενη κιόλας σεζόν πήρε τις πρώτες του συμμετοχές με την φανέλα της Άρσεναλ. Τη σεζόν 13/14 στα 18 του γίνεται ακόμα πιο ενεργό μέλος του ροτέισον. Το κοντέρ «γράφει» 14 συμμετοχές με ένα γκολ και δύο ασίστ. Όλα βαίνουν καλώς. Μέχρι που έρχεται η κακιά στιγμή. Τον Μάρτη του 14 ο Γκνάμπρι τραυματίζεται σοβαρά στο γόνατο. Ο τραυματισμός αυτός τον αφήνει εκτός για παραπάνω από ένα χρόνο. Ξοδεύει όλη τη σεζόν 14/15 προσπαθώντας να επανέλθει στους αγωνιστικούς χώρους.

Όταν πλέον είναι έτοιμος το μομέντουμ έχει χαθεί εντελώς γι’ αυτόν. Παραχωρείται δανεικός στη Γουέστ Μπρομ για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να βρει τον εαυτό του. Αντ’ αυτού ο δανεισμός εξελίσσεται σε εφιάλτη.

Ο Γερμανός βρίσκεται μεταξύ πάγκου και εξέδρας (κυρίως εξέδρας). Μετά από μόλις μία δωδεκάλεπτη συμμετοχή τον Γενάρη του 16 ο δανεισμός του διακόπτεται. Η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη. Η ατυχία έδειχνε να γονατίζει αυτό το τεράστιο ταλέντο. Λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Κι όπου ξενοδόχος βάλτε δίπλα το όνομα Σερζ Γκνάμπρι.

Με πείσμα και τσαμπουκά

Ο Γκνάμπρι δεν τα παράτησε ποτέ. Εκεί που όλοι έβλεπαν ένα κατεστραμμένο γόνατο αυτός είδε έναν παίκτη ικανό για πολλά πράγματα. Εκεί που όλοι έβλεπαν το τέλος αυτός είδε μια νέα αρχή. Στο 90 της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου του 16 -31 Αυγούστου- η Βέρντερ Βρέμης του δίνει μια ευκαιρία. Επιστρέφοντας στη Γερμανία ο Γκνάμπρι είναι άλλος άνθρωπος. Μετά από μια εξαιρετική χρονιά με τη Βέρντερ κατά την οποία σημείωσε 11 γκολ και κλήθηκε στην εθνική ο τροχός είχε γυρίσει για τα καλά.

Η Μπάγερν που εδώ και χρόνια ψωνίζει ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στη Γερμανία δεν χάνει χρόνο. Εκμεταλλεύεται την χαμηλή ρήτρα που υπάρχει στο συμβόλαιο του Γκνάμπρι –μόλις 8 εκατομμύρια ευρώ- και τον κάνει δικό της. Σε ακόμα ένα εξαιρετικό γι’ αυτούς ντιλ οι Βαυαροί πρόλαβαν και αγόρασαν τον Γκνάμπρι προτού εκτοξευθεί η τιμή του. Παίζοντας έξυπνα δεν τον πετάνε κατευθείαν στα βαθιά. Ο Γκνάμπρι δεν κάνει απότομα τη μεγάλη διαδρομή Βέρντερ-Μπάγερν.

Πραγματοποιεί μια ενδιάμεση –και ευεργετική όπως φάνηκε- στάση στη Χόφενχαιμ ως δανεικός. Εκεί σε μία πολύ μεστή και ώριμη χρονιά ο Γκνάμπρι αλλάζει επίπεδο. Η Χόφενχαιμ πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία. Τερματίζει τρίτη  στο πρωτάθλημα και κερδίζει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Γκνάμπρι με 10 γκολ και 8 ασίστ σε 27 συμμετοχές είναι προφανώς από τους διακριθέντες. Η ώρα για το μεγάλο βήμα έχει φτάσει.

Βασικός στη Μπάγερν

Η αρχή της φετινής σεζόν τον βρίσκει στο ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου. Σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο τίποτα δεν σου χαρίζεται. Πρέπει να κερδίσεις κάθε δευτερόλεπτο μέσα στο γήπεδο με το σπαθί σου. Ο Γκνάμπρι δεν μάσησε. Σε μία ομάδα που εδώ και δέκα χρόνια παίζει με τα ίδια εξτρέμ  θα έπαιρνε τις ευκαιρίες του. Οι Ρόμπεν και Ριμπερί έχουν απίστευτη ποιότητα. Στα 35 τους όμως σίγουρα τους λείπει η έκρηξη και η φρεσκάδα, ίσως και η όρεξη. Επιπλέον είναι απολύτως λογικό να αντιμετωπίζουν όλο και συχνότερα προβλήματα τραυματισμών.

Ο Γκνάμπρι τα εκμεταλλεύτηκε όλα αυτά! Δεν «κόλωσε» με το βάρος της φανέλας. Μπήκε μέσα στο γήπεδο με απίστευτη όρεξη και με την ταχύτητά του έδωσε μεγάλη φρεσκάδα στα πλάγια της επίθεσης. Ακόμα και όταν δυσκολευόταν να βρει γκολ ή ασίστ δεν έριξε ποτέ τον ρυθμό του. Και με τον καιρό τα γκολ ήρθαν (9). Όπως και οι ασίστ (7). Και χωρίς κανείς να το καταλάβει ο Σερζ Γκνάμπρι είναι βασικό εξτρέμ στη Μπάγερν Μονάχου και βασικό μέλος της εθνικής Γερμανίας. Με την οποία μάλιστα σκόραρε στην τεράστια νίκη των «Πάντσερ» με 2-3 επί της Ολλανδίας.

Καθόλου άσχημα για έναν παίκτη που πριν τέσσερα χρόνια κάποια Γουέστ Μπρομ τον είχε να κάθεται στην κερκίδα. Ο Γκνάμπρι παίζει με απόλυτη άγνοια κινδύνου και μέχρι στιγμής μόνο κερδισμένος έχει βγει από αυτό. Λογικό. Όταν έχεις επανέλθει από ένα τόσο μεγάλο τραυματισμό είναι λίγα αυτά που μπορεί να σε φοβίσουν πραγματικά.

Επόμενος στόχος η καθιέρωση

Ο Γκνάμπρι έχει φέρει τον εαυτό του σε μια θέση που λίγοι θα περίμεναν όταν πριν από 5 χρόνια διέλυε το γόνατό του. Ο μεγάλος στόχος του από εδώ και πέρα είναι να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση. Η επόμενη χρονιά θα είναι κομβική γι’ αυτόν. Ρόμπεν και Ριμπερί θα αποτελέσουν παρελθόν. Η Μπάγερν είναι διατεθειμένη αυτή τη φορά να ξοδέψει πολλά λεφτά για την ενίσχυσή της.

Σίγουρα θα έρθουν παίκτες στα εξτρέμ. Θα καταφέρει ο Γκνάμπρι να διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα; Θα μονιμοποιηθεί ως ένας παίκτης διαφοράς στο κορυφαίο επίπεδο; Κανείς δεν ξέρει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ματώσει για να τα καταφέρει. Στα 23 του έχει ζήσει όσα άλλοι ζουν σε μια ολόκληρη καριέρα. Όλη αυτή η πορεία έχει «ατσαλώσει» τον χαρακτήρα του και τον έχει κάνει αλύγιστο. Όποιος θέλει να του πάρει τη θέση θα πρέπει να είναι έτοιμος για μια πραγματικά σκληρή αναμέτρηση.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ