ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Την «κατασπάραξε» σαν λιοντάρι στο Κολοσσαίο!

Η Νάπολι έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι και «άλωσε» τη Ρώμη (4-1), ψαλιδίζοντας τα όνειρα της Ρόμα για έξοδο στο Champions League.

Την «κατασπάραξε» σαν λιοντάρι στο Κολοσσαίο!

Ουσιαστικά η Νάπολι έχει κλειδώσει την έξοδο της στο Champions League της ερχόμενης σεζόν. Είναι πρώτη στο πρωτάθλημα των… υπολοίπων, αφού η Γιουβέντους δεν πιάνεται. Οι «παρτενοπέι» θέλουν να «κλειδώσουν» όσο πιο σύντομα μπορούν τη δεύτερη θέση στη Serie A και να δείξουν ότι του χρόνου μπορούν να διεκδικήσουν με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Και με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στη Ρόμα σίγουρα μπορούν. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έκανε… πάρτι στη Ρώμη και διέλυσε με 4-1 τους «τζιαλορόσι», ψαλιδίζοντας κατά πολύ τα όνειρα τους για να βρίσκονται στο Champions League της επόμενης χρονιάς.

Ένα γκολ στην αρχή κι ένα στα… χασομέρια

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς κι ευτύχησαν να προηγηθούν με το καλησπέρα. Μόλις στο 2′, ο Βέρντι έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μίλικ κι εκείνος με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Όλσεν, κάνοντας το 1-0!

Η Ρόμα ξεκίνησε να ισορροπεί το ματς και απείλησε για πρώτη φορά στο 18′. Ο Νζονζί πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κριστάντε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το παιχνίδι έχασε λίγο από το ρυθμό του. Η Νάπολι είχε την κατοχή και τον έλεγχο του ματς. Από την άλλη οι γηπεδούχοι αμύνονταν σθεναρά κι έψαχναν την ευκαιρία τους στην αντεπίθεση. Στο 31′ λίγο έλειψε οι «παρτενοπέι» να πετύχουν και δεύτερο τέρμα. Ο Μέρτενς βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα τον Βέρντι μέσα στην περιοχή, αλλά ο Όλσεν τον νίκησε στο τετ α τετ.

Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά των «τζιαλορόσι» να πλησιάσουν στο γκολ. Ο Τζέκο σέντραρε για τον Περότι, η κεφαλιά του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα έβγαινε με τη Νάπολι μπροστά στο σκορ. Ωστόσο, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ρόμα βρήκε την ισοφάριση που έψαχνε. Ο Σικ κυνήγησε μια χαμένη σχεδόν μπαλιά και ο Μέρετ τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Ο Περότι ήταν ψύχραιμος από τα 11 μέτρα και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους με τη λήξη του πρώτου μέρους.

Την «καθάρισε» σ’ ένα πεντάλεπτο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως και το πρώτο. Με τη Νάπολι να βρίσκει δίχτυα δηλαδή. Στο 50′, ο Καγιεχόν έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Όλσεν έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Μέρτενς την έσπρωξε στα δίχτυα από κοντά για το 2-1!

Αυτή τη φορά οι «παρτενοπέι» δεν χαλάρωσαν όταν πήραν το προβάδισμα. Μάλιστα πέντε λεπτά φρόντισαν να το διευρύνουν κιόλας. Ο Ρουίς, μετά από κόρνερ της Ρόμα, διέσχισε πάνω από το μισό γήπεδο κουβαλώντας την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον επερχόμενο Βέρντι, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει το 3-1 με πλασέ!

Οι γηπεδούχοι έλεγχαν πλήρως το ματς και στο 68′ απείλησαν ξανά. Ο Μίλικ εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Όλσεν να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Η Ρόμα «ξύπνησε» και δύο λεπτά αργότερα είχε τη στιγμή της να επιστρέψει στο ματς. Ο Τζέκο κατέβασε υπέροχα και έστρωσε στον Κριστάντε, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Οι γηπεδούχοι πλησίασαν ακόμα περισσότερο στη μείωση του σκορ στο 73′. Ο Κριστάντε έκανε τη σέντρα σουτ με τον Μέρετ να διώχνει και την μπάλα να φτάνει στον Νζονζί, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι.

Κι αφού δεν κατάφερνε η Ρόμα να μειώσει, η Νάπολι βρήκε κι άλλο ένα τέρμα. Ο Γιούνες βγήκε στην πλάτη της άμυνας, με τον Όλσεν να τον νικάει στο τετ α τετ, ωστόσο ο Γερμανός άσος είχε και δεύτερη ευκαιρία και δεν λάθεψε, κάνοντας το 4-1!

«Κλείδωσε» τη δεύτερη θέση η Νάπολι, χάνεται η Ρόμα

Το γκολ αυτό ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης, με τη Νάπολι να φτάνει σε μια ευρεία νίκη. Με το τρίποντο αυτό οι «παρτενοπέι» έφτασαν τους 63 βαθμούς σε 29 αγωνιστικές και παραμένει σταθερά στη δεύτερη θέση της Serie. Από την άλλη, η Ρόμα απογοήτευσε για μια ακόμη φορά τη φετινή σεζόν και ηττήθηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική, μένοντας στους 47 βαθμούς και την 6η θέση, με τα όνειρα της για Champions League να ψαλιδίζονται αρκετά.

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Όλσεν, Σαντόν, Μανολάς, Φάτσιο, Κολάροφ, Ντε Ρόσι (82′ Κλάιφερτ), Νζονζί, Περότι (82′ Ουντέρ), Κριστάντε, Σικ (63′ Ζανιόλο), Τζέκο.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μέρετ, Χισάι (68′ Μάλκουιτ), Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Ρούι, Άλαν, Ρουίς, Καγιεχόν, Βέρντι (74′ Γιουνές), Μέρτενς (58′ Ουνάς), Μίλικ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ