ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Έμπ-ολ(ο)ι κοιμήθηκαν στην Νάπολι!

Η Έμπολι έκανε μια ψυχωμένη εμφάνιση και... σόκαρε τη «νωθρή» Νάπολι (2-1), κάνοντας τεράστιο βήμα παραμονής στη Serie A.

Έμπ-ολ(ο)ι κοιμήθηκαν στην Νάπολι!

Ουσιαστικά η υπόθεση πρωτάθλημα έχει τελειώσει για τη Νάπολι, η οποία δεν μπορεί να κυνηγήσει την Γιουβέντους, ούτε φέτος. Οι «παρτενοπέι» έχουν ρίξει όλο τους το βάρος στο Europa League, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στην Ιταλία θα πετάξουν… χαρταετό. Απλά, σαφέστατα ο στόχος τους δεν είναι πλέον εκεί. Κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα κόντρα στην ψυχωμένη Έμπολι. Οι «μπλε» έκαναν ένα μεστό παιχνίδι και… σόκαραν την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι (2-1), κάνοντας μεγάλο βήμα παραμονής.

Τυχερό προβάδισμα, ισοφάρισε με γκολάρα

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και είχαν την κατοχή. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της ‘Εμπολι. Χρειάστηκε να φτάσει η αναμέτρηση στο 22′ για να γίνει η πρώτη καλή φάση. Ο Μίλικ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Ρούι, με τον Πρόβεντελ να απομακρύνει. Ο Πολωνός φορ απείλησε ξανά τέσσερα λεπτά αργότερα με τον ίδιο τρόπο, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ομάδα του Αουρέλιο Αντρεατσόλι έψαχνε την ευκαιρία της στην κόντρα. Και στο 28’ που την βρήκε, την εκμεταλλεύθηκε πλήρως. Ο Φαρίας  βρέθηκε σε εξαιρετική θέση μέσα στην περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ζιελίνσκι και να καταλήγει στα δίχτυα του Μέρετ για το 1-0!

Το γκολ «πάγωσε» τη Νάπολι και η Έμπολι παραλίγο να «χτυπήσει» ξανά στο 39′. Ο Φαρίας έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Καπούτο, αλλά ο Μέρετ τον νίκησε στο τετ α τετ. Κι αφού δεν κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ οι γηπεδούχοι, οι «παρτενοπέι» βρήκαν την ισοφάριση πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μίλικ έστρωσε στον Ζιελίνσκι κι εκείνος με τρομερό μακρινό σουτ ισοφάρισε για τη Νάπολι! 

Το γκολ ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

Αδράνεια και… τιμωρία

Η Έμπολι ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49′ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί ξανά. Ο Κουλιμπαλί έβαλε την κόντρα στο πλασέ του Καπούτο, με την μπάλα να στρώνεται στον Πάγιατς, το σουτ του οποίου έδιωξε εντυπωσιακά ο Μέρετ. Ο Ιταλός τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στην προσπάθεια του Καπούτο, τρία λεπτά αργότερα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν την τρίτη και… φαρμακερή ευκαιρία που τους δόθηκε. Ο Μπενασέρ εκτέλεσε κόρνερ και ο Ντι Λορέντζο πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έκανε το 2-1!

Οι «παρτενοπέι» χρειάστηκαν λίγη ώρα να ξεπεράσουν το σοκ του γκολ. Στο 65′, ο Ζιελίνσκι δοκίμασε ξανά το πόδι του από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μέρτενς έβγαλε εξαιρετική πάσα για τον Μίλικ, με τον Πρόβεντελ να αποκρούει το σουτ του. Το παιχνίδι είχε βρει λίγο ρυθμό και στο 75′, ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, με τον Μέρετ να νικάει τον Φαρίας σε τετ α τετ.

Με τη νίκη αυτή, η Έμπολι έκανε σημαντικό βήμα παραμονής στη Serie A, φτάνοντας τους 28 βαθμούς σε 30 αγωνιστικές κι ανεβαίνοντας στην 17η θέση, ένα βαθμό πάνω από την Μπολόνια, αλλά με ματς περισσότερο. Από την άλλη η Νάπολι ηττήθηκε εκτός έδρας για πρώτη φορά έπειτα από πέντε αγωνιστικές (2 νίκες, 3 ισοπαλίες) κι έμεινε στους 63 βαθμούς και τη δεύτερη θέση.

Έμπολι (Αουρέλιο Αντρεατσόλι): Πρόβεντελ, Μαϊέτα, Σιλβέστρε, Βέσελι, Ντι Λορέντζο, Τραορέ, Μπενασέρ, Κρούνιτς (40′ Μπρίγκι), Πάγιατς (92′ Αντονέλι), Φαρίας, Καπούτο.

Νάπολι (Κάρλο Αντσελότι): Μέρετ, Μάλκουιτ (76′ Βέρντι), Κουλιμπαλί, Λουπέρτο, Ρούι, Άλαν, Ζιελίνσκι, Καγιεχόν, Ουνάς (57′ Μέρτενς), Γιουνές (58′ Ρουίθ), Μίλικ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ