ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λάτσιο – Γιουβέντους: «Ντοπιέτα» ο Καστεγιάνος, ισόπαλο το συνολικό σκορ! (vids)
Έξαλλος ο Αλόνσο στην προπόνηση: «Όχι, γαμ@@νες γιώμες» (vid)
Δυο παίκτες της Premier League συνελήφθησαν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση!
Ίντερ: Και ιστορία έγραψε και δεύτερο αστέρι έραψε!
«Κανονιά» του Τροσάρ και 1-0 η Άρσεναλ κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Ο Λουίς Ενρίκε τρελάθηκε και θέλει διακαώς το τρεμπλ με την Παρί!
Αρχηγική κίνηση από τον Μόντριτς: Έτσι, κλείνει στόματα στη Ρεάλ!
Αγγλική εφημερίδα βλέπει νέο «πόλεμο» Σίτι- Άρσεναλ για τον Γκιμαράες!
Άσχημα νέα για τη Λίβερπουλ: Ο Κλοπ επιβεβαίωσε τον τραυματισμό του Ζότα!
Ο Βλάχοβιτς δηλώνει ερωτευμένος με τη Γιουβέντους και δεν… βλέπει την Παρί!
Είπε το «αντίο» ο Ζιρού – Συμφώνησε με ομάδα… εκτός Ευρώπης!
Η χορηγία που σώζει την Μπαρτσελόνα – Η NIKE της προσφέρει μια περιουσία!
Ούτε Αμορίμ, ούτε Ντε Τσέρμπι: Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο μόλις αποκάλυψε με ποιον προπονητή μιλάει η Λίβερπουλ!
Η αστεία δικαιολογία του Άντονι : «Για αυτό έκανα την χειρονομία στην Κόβεντρι!»
Μπαρτσελόνα, σώθηκες – Αφήνει την Σίτι και πάει Βαρκελώνη ο ηγέτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

«Έπιασε» 13άρι και κορυφή με μπαλάρα η Σίτι! (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι έπαιξε «διαστημικό» ποδόσφαιρο και καθάρισε την Κάρντιφ με το... τιμητικό για τους Ουαλούς 2-0, φτάνοντας της 13 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις επιστρέφοντας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

«Έπιασε» 13άρι και κορυφή με μπαλάρα η Σίτι! (vid)

Το τελευταίο διάστημα η Μάντσεστερ Σίτι φαίνεται πως έχει μπει στον «αυτόματο πιλότο». Μετρούσε 12 συνεχόμενες νίκες μέχρι και πριν από το παιχνίδι κόντρα στην Κάρντιφ στο «Έτιχαντ». Ένα ματς που εξελίχθηκε σε μια ακόμη μέρα στη… δουλειά για τους «πολίτες». Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έπαιξε απίθανο ποδόσφαιρο κι επικράτησε με το «τιμητικό» για τους Ουαλούς 2-0, επιστρέφοντας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Γαλάζιος… μονόλογος

Οι «πολίτες» μπήκαν… φορτσάτοι στο ματς και λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα πριν τη συμπλήρωση ενός λεπτού. Στα 32”, ο Ντε Μπρόινε μπήκε στην περιοχή και σέντραρε με τον Ζεσούς να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ο Μαχρέζ συνέκλινε και σούταρε με το αριστερό, με τον Έθεριτζ να κάνει μια τρομερή απόκρουση.

Ό,τι δεν κατάφερε ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός, το πέτυχε ο Ντε Μπρόινε στο 6′. Ο Λαπόρτ βρήκε τον Βέλγο με όμορφη κάθετη κι εκείνος «εκτέλεσε» τον Έθεριτζ από πολύ δύσκολη γωνία για το 1-0! 

Η Σίτι δεν σταματούσε να πιέζει και εννιά λεπτά αργότερα έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Μανγκά και Έθεριτζ μπερδεύτηκαν, με τον Ζεσούς να γίνεται κάτοχος της μπάλας, αλλά να πλασάρει άουτ. Στο 27′ οι γηπεδούχοι πλησίασαν ξανά στο γκολ. Ο Ντε Μπρόινε έφυγε στην κόντρα κι έκανε το γύρισμα από αριστερά, με τον Μανγκά να βάζει τελευταία στιγμή την κόντρα στο πλασέ του Ζεσούς προ κενής εστίας. Δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Φοντέν να απειλήσει, με το σουτ του Άγγλου να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Το παιχνίδι είχε γείρει προς το μισό του γηπέδου της Κάρντιφ και στο 31′, το σουτ του Φερναντίνιο πέρασε λίγο άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σανέ δοκίμασε το πόδι του με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με την κατάληξη να είναι η ίδια. Η Σίτι συνέχισε να πιέζει και στο 39′ «άγγιξε» το 2-0. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα έφυγαν στην αντεπίθεση,  με τον Ντε Μπρόινε να βγάζει τον Ζεσούς απέναντι στον Έθεριτζ κι εκείνον να αστοχεί στο τετ α τετ.

Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν το δεύτερο γκολ που τόσο έψαχναν στο 44′. Ο Ζεσούς έστρωσε υπέροχα με το στήθος στον Σανέ κι εκείνος με δυνατό σουτ νίκησε τον Έθεριτζ για το 2-0!

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, με τη Σίτι να προηγείται άνετα με 2-0.

Υπεροχή ξανά, αλλά χωρίς γκολ για τη Σίτι

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους δεν είχε καμία διαφορά με το πρώτο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν ξανά από την αρχή και στο 51′ ο Έθεριτζ έδιωξε το σουτ του Φοντέν. Επτά λεπτά αργότερα, ο Λαπόρτ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γουόκερ με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ. Ίδια κατάληξη είχε και το δυνατό σουτ του Ντε Μπρόινε στο 61′. Η Σίτι συνέχισε να κυριαρχεί στο ματς και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Έθεριτζ έδιωξε το σουτ του Μαχρέζ. Ακριβώς το ίδιο, αλλά ακόμα πιο εντυπωσιακά έκανε ένα λεπτό αργότερα σε κεφαλιά εξ επαφής του Λαπόρτ.

Οι «πολίτες» έφτασαν κοντά στο 3-0 στο 70′, αλλά το φαλτσαριστό σουτ του Φοντέν κατέληξε στο δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Έθεριτζ έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Άγγλου μέσου. Η Κάρντιφ έκανε την πρώτη της τελική στο ματς στο 74′, με τον Έντερσον να μπλοκάρει το σουτ του Νιάσε. Στο 78′ το παιχνίδι επανήλθε στην… κανονικότητα του, με τη Σίτι να πλησιάζει και σε άλλο ένα γκολ, αλλά ο Ζεσούς αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ προσπάθησε να ξαναμπεί στο ματς και λίγο έλειψε να το πετύχει στο 83′. Ο Νιάσε έφυγε ωραία στην κόντρα και σούταρε, αρά ο Έντερσον έδιωξε. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ματς, με τη Σίτι να φτάνει σε μια ακόμη άνετη νίκη στη φετινή σεζόν.

Με το τρίποντο αυτή οι «πολίτες»έφτασαν τους 80 βαθμούς σε 32 αγωνιστικές κι ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ στο +1 από τη Λίβερπουλ, που δοκιμάζεται την Παρασκευή (5/4) στην έδρα της Σαουθάμπτον. Από την άλλη η Κάρντιφ έμεινε στους 28 βαθμούς και την 18η θέση στο -5 από τις θέσεις που οδηγούν στην παραμονή.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Ντανίλο, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο (18′ Γουόκερ), Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Φοντέν, Μαχρέζ, Σανέ, Ζεσούς.

Κάρντιφ (Νιλ Γουόρνοκ): Έθεριτζ, Πελτιέρ, Μόρισον, Μάνγκα, Μπένετ, Μέρφι (60′ Μέντς-Λάινγκ), Γκούναρσον (80′ Μπακούνα), Ραλς, Χόιλετ, Καμαράσα (83′ Ριντ), Νιάσε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ