ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Σαλ(αχ)πάρει για την κούπα η Λίβερπουλ!

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ βρήκε δίχτυα μετά από επτά αγωνιστικές κι οδήγησε τη Λίβερπουλ σ' ένα διπλό «χρυσάφι» στην έδρα της Σαουθάμπτον (3-1), διατηρώντας την στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Σαλ(αχ)πάρει για την κούπα η Λίβερπουλ!

Στην κούρσα για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ κάθε ματς είναι «τελικός». Το άγχος είναι τεράστιο και μπορεί να γεννήσει ήρωες και… κακούς καθ’ όλη τη διάρκεια του. Η Λίβερπουλ το έχει καταλάβει αυτό με τον καλύτερο τρόπο. Οι «κόκκινοι» κυνηγούν το πρώτο τους πρωτάθλημα μετά από 29 χρόνια, οπότε είναι λογικό να αγχώνονται σε κάθε ματς. Κόντρα στη Σαουθάμπτον λίγο έλειψε να την πατήσουν. Οι «Άγιοι» αιφνιδίασαν την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προηγούμενοι νωρίς, ενώ μέχρι και το 80′ κρατούσαν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Μέχρι ν’ αναλάβει ο Μοχάμεντ Σαλαχ. Ο Αιγύπτιος είχε να σκοράρει επτά ολόκληρες αγωνιστικές, αλλά μίλησε την κρίσιμη στιγμή, κάνοντας την ολική ανατροπή για την ομάδα του, που βρήκε ακόμη ένα γκολ με τον Χέντερσον για το τελικό 3-1, το οποίο την φέρνει ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Μια σου και μια μου στα γκολ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους. Έκλειναν εξαιρετικά τις γραμμές τους και στην πρώτη τους τελική άνοιξαν το σκορ στο 9′. Ο Μπέρτραντ σέντραρε από τα αριστέρα, ο Χόιμπιεργκ έκανε την κεφαλιά πάσα στον Λονγκ κι εκείνος νίκησε τον Άλισον για το 1-0! 

Η Λίβερπουλ «ξύπνησε» μετά το γκολ κι απείλησε επτά λεπτά αργότερα. Ο Σαλάχ σέντραρε για τον Μανέ, με τον Γκαν να διώχνει την κοντινή κεφαλιά του. Το παιχνίδι είχε ρυθμό στο ξεκίνημα και στο 19′ η Σαουθάμπτον είχε μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Μπέρτραντ γύρισε ξανά από τα αριστερά, ο Λογνκ δεν βρήκε καλά την μπάλα κι ο Φαν Ντάικ παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Το ματς «πάγωσε» για κάμποσα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν τελικά την ισοφάριση που έψαχναν. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε την σέντρα και ο Κεϊτά με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 με το πρώτο του γκολ με τους «κόκκινους»!

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία στην αναμέτρηση, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν την καλά στημένη Σαουθάμπτον. Στο 45′ ένα καλό σουτ του Φιρμίνο πέρασε άουτ στην τελευταία αξιοσημείωτη στιγμή του πρώτου μέρους.

Μίλησαν «Φαραώ» και αρχηγός

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε και ιδιαίτερο ρυθμό. Η Σαουθάμπτον ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, με τη Λίβερπουλ να προβληματίζει αρκετά με την απόδοση της. Το πρώτο 20λεπτο ουσιαστικά κύλησε χωρίς κάποια καλή στιγμή για μια από τις δύο ομάδες. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 66′ για να δούμε την πρώτη καλή ευκαιρία. Η μπάλα στρώθηκε στον Φιρμίνο εντός περιοχής, αλλά ο Γιοσίντα έβαλε τελευταία στιγμή την κόντρα σώζοντας τους «Αγίους».

Τελικά στο 80′ η Λίβερπουλ κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή. Και το πέτυχε μ’ έναν άνθρωπο που έψαχνε ένα γκολ εδώ και πάρα πολύ καιρό, τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος διέσχισε κάτι παραπάνω από το μισό γήπεδο κουβαλώντας την μπάλα και πλάσαρε υποδειγματικά τον Γκαν, κάνοντας το 2-1!

Οι «κόκκινοι» συνέχισαν να πιέζουν και έξι λεπτά αργότερα «κλείδωσαν» τη νίκη. Ο Φιρμίνο έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από εκπληκτική μπαλιά του Φαν Ντάικ και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον επερχόμενο Χέντερσον, που έκανε το 3-1!

Το παιχνίδι δεν έκρυβε κάποια άλλη συγκίνηση μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, με τη Λίβερπουλ να φτάνει σ’ έναν αγχωτικό, αλλά σημαντικό διπλό. Οι «κόκκινοι» έφτασαν έτσι τους 82 βαθμούς σε 33 αγωνιστικές κι ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει ματς λιγότερο. Από την άλλη, η Σαουθάμπτον έμεινε στους 33 βαθμούς και την 16η θέση, στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη.

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάζενχουτλ): Γκαν, Βάλερι, Βέστεργκααρντ (83′ Όστιν), Γιοσίντα, Μπένταρεκ, Μπέρτραντ, Ρομέου (83′ Άρμοστρονγκ), Χόιμπιεργκ, Γουόρντ-Πράουζ, Ρέντμοντ, Λονγκ (61′ Σιμς).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (59′ Μίλνερ), Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ (59′ Χέντερσον), Φαμπίνιο, Κεϊτά (88′ Λόβρεν), Σαλάχ, Μανέ, Φιρμίνο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ