ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
Ο Έντρικ από την πρώτη ημέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης θα παλεύει με τα… θηρία!
Ατάκα – φωτιά από τον Νάγκελσμαν για τον «γερασμένο» και «τελειωμένο» Κρόος!
Η Μίλαν… κλαίει για τον Ζιρού, αλλά «κλείνει» τον ηγέτη της άμυνάς της!
Το πήρε απόφαση η Ρεάλ Μαδρίτης… Τα σκάει χοντρά για να αγοράσει τον «Γάλλο Ράμος»!
«Καυτός» Φαμπρίτσιο Ρομάνο… Έβγαλε όλο τον μεταγραφικό σχεδιασμό της Άρσεναλ on air!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Η μπάλα στην εξέδρα

Αν δε τον σέβεσαι τότε θα τον φοβάσαι

O Πεπ Γκουαρντιόλα οδήγησε τη Σίτι σε έναν ακόμη τελικό μεγάλης διοργάνωσης και τα στατιστικά του τρομάζουν ακόμα και τους άπιστους.

Αν δε τον σέβεσαι τότε θα τον φοβάσαι

Στη ζωή ο σεβασμός κατακτάται. Δε χαρίζεται. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Ωστόσο, συχνά οι οπαδικές προτιμήσεις συνιστούν απροσπέλαστες παρωπίδες που εμποδίζουν την αναγνώριση του ανώτερου και του διαφορετικού. Γι΄αυτό έρχονται άνθρωποι, όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα να σε μάθουν να σέβεσαι με τον άσχημο τρόπο. Γιατί ο μόνος τρόπος να συνετίσεις κάποιον που υποτιμά την αξία σου είναι να τον κάνεις να σε φοβηθεί. Αυτόν ακριβώς το φόβο έχει εμφυσήσει ο Γκουαρντιόλα στους αντιπάλους του σχεδόν 3 χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των “πολιτών”.

Και πως να μη φοβηθείς αυτόν και την ομάδα του, όταν έχει φτάσει στον τρίτο του τελικό σε 3 χρόνια μετρώντας ισάριθμα τρόπαια. Συγκεκριμένα, μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Μπράιτον με 1-0 στο πλαίσιο των ημιτελικών του Κυπέλλου Αγγλίας, ο πρώην τεχνικός της “Μπάρτσα” έχει οδηγήσει τις ομάδες του σε όλους τους διαθέσιμους τελικούς σε διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει. Ακόμα πιο εντυπωσιακό από αυτό είναι το ρεκόρ του στους τελικούς. Σε 12 προσπάθειες έχει πανηγυρίσει 11 φορές. Η μοναδική φορά που έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι ήταν στον τελικό του Copa Del Rey του 2011 όταν είχε “καθαρίσει” για τη Ρεάλ ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ένας Ισπανός με γερμανική νοοτροπία

Οι ομάδες του Γκουαρντιόλα “πνίγουν” τον αντίπαλο. Τον γρονθοκοπούν ακόμα και αν ξέρουν ότι τον έχουν θέσει νοκ άουτ. Είναι εντολή του Πεπ οι ομάδες του να πετυχαίνουν όσα περισσότερα γκολ γίνεται ακόμα και αν το νικηφόρο αποτέλεσμα έχει κριθεί. Ενδεικτικό είναι ότι οι “πολίτες” πέρυσι σκόραραν 106 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ ενώ φέτος ήδη μετρούν 83. Όπως, λοιπόν, οι Γερμανοί δε σταμάτησαν να σφυροκοπούν την εθνική Βραζιλίας στο Μουντιάλ το 2014 έτσι και ο Πεπ ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία.

Ενδεικτικά αυτής της νοοτροπίας ήταν τα πρόσφατα λόγια του στη νίκη με 9-0 επί της Μπέρτον για το Λιγκ Καπ: “Μιλήσαμε γι΄αυτό στο ημίχρονο. Παίξτε απλά, αφήστε τους να τρέξουν και σκοράρετε περισσότερα τέρματα. Είναι ο καλύτερος τρόπος να σεβαστείς τον αντίπαλο και τη διοργάνωση. Εάν νικάς 4-0 στο ημίχρονο και ξεχάσεις να συνεχίσεις τότε δε τους σέβεσαι. Ο καλύτερος τρόπος είναι να κάνεις αυτό που κάναμε”.

Ακόμα πιο τρομακτικός είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τα παιχνίδια η Σίτι όταν έχει αποκομίσει προβάδισμα. Με μία επίμονη κυκλοφορία της μπάλας καταπονούν σωματικά τον αντίπαλο, όπως ένας βόας σφίγγει βασανιστικά το θύμα του. Έτσι, ακόμα και αν δε σκοράρουν περισσότερα τέρματα, οι “πολίτες” δεν κινδυνεύουν και οι αντίπαλοι ολοκληρώνουν το παιχνίδι εξουθενωμένοι από την προσπάθεια.

Κερδίζει από τα αποδυτήρια

Είναι τέτοια η δυναμική της ομάδας του Γκουαρντιόλα που σου δίνει την αίσθηση ότι προηγείται ήδη με ένα γκολ πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Αίσθηση που επαληθεύεται από το εξής στατιστικό: Σε 32 παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, οι “πολίτες” έχουν σκοράρει 13 φορές μέσα στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα χτίζουν στο προβάδισμα με το τέχνασμα που προαναφέραμε. Η καλύτερη άμυνα, άλλωστε, είναι μέσω της διατήρησης της κατοχής της μπάλας.

Η άνεση με την οποία φτάνει στις νίκες είναι και ο λόγος που θεωρείται το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο έναντι της Λίβερπουλ. Διότι μπορεί και οι “κόκκινοι” να μετρούν μόλις μία ήττα φέτος αλλά οι νίκες τους είναι γεμάτες “αίμα”. Αντίθετα, η ομάδα του Πεπ κερδίζει “καθαρά” και αναίμακτα προσφέροντας παράλληλα ανάσες ξεκούρασης στους παίκτες.

Ζωντανό το όνειρο του quadruple‑double

Οποιοσδήποτε άλλος προπονητής στον κόσμο θα είχε επικεντρωθεί στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ και της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό έκανε και ο Κλοπ με τη Λίβερπουλ φέτος και δεν του είπε κανείς τίποτα. Όχι, όμως, και ο Πεπ. Η πίστη στο βάθος του ρόστερ του και η νοοτροπία νικητή που διαθέτει δεν του επιτρέπει να “κάψει” καμία διοργάνωση παρόλο που δε του λείπουν τα τρόπαια. Χάρη σε σεμιναριακή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού που διαθέτει έχει κατορθώσει να μετράει ήδη ένα League Cup και να είναι μέσα και στους άλλους 3 στόχους. Παράλληλα, κρατάει φρέσκους τους παίκτες του και διατηρεί σε υψηλά επίπεδα το αίσθημα του γόνιμου ανταγωνισμού ανάμεσα στους παίκτες του.

Συνεπώς, το όνειρο του quadruple-double παρέμεινε ζωντανό. Αν το πετύχει θα μπει στα βιβλία της ιστορίας, καθώς κανείς άλλος δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν. Το FA Cup μοιάζει ότι θα γίνει δικό του, καθώς καμία εκ των Γουότφορντ ή Γουλβς δε μοιάζει μεγαθήριο. Επιπλέον, στο πρωτάθλημα η Σίτι κρατάει την τύχη στα χέρια της, καθώς αν νικήσει όλα τα παιχνίδια θα σηκώσει την κούπα. Το μεγάλο στοίχημα είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκεί όπου προς το παρόν τον περιμένει η Τότεναμ.

Συνοψίζοντας, είναι φανερό ότι ο Γκουαρντιόλα πρέπει να πάρει τα εύσημα για αυτό που πετυχαίνει στο νησί. Όπως το έκανε και με την “Μπάρτσα” έτσι το έχει καταφέρει και με την Μάντσεστερ Σίτι. Για να το καταλάβετε καλύτερα αυτό επιχειρήστε την εξής σκέψη: Αν η ομάδα σας συμμετείχε στην κλήρωση μία διοργάνωσης, ποια ομάδα θα θέλατε πάση θυσία να αποφύγετε;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ