ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΘΡΙΑΜΒΟΣ της Παρί, έκλεισε το σπίτι της Μπαρτσελόνα με Μπαπέ και τεσσάρα! (vid)
Ντόρτμουντ, πας για το θαύμα – Καρυδάτη πρόκριση και “τέζα” η Ατλέτικο (vid)
Παρί για… ριφιφί στο Μοντζουίκ, 1-3 με Βιτίνια και Μπαπέ! (vids)
Αντσελότι… είσαι τρέλα: «Ρεάλ, μην αγχώνεσαι! Παίζουμε στην διοργάνωση μας»
Απίθανη… ζεμπεκιά από Χούμελς και μείωσε η Ατλέτικο Μαδρίτης! (vid)
Μπαρτσελόνα – Παρί: ΚΟΚΚΙΝΗ ο Αραούχο, 1-1 ο Ντεμπελέ! (vid)
Εφιάλτης για Κέιν αν μείνει ξανά άτιτλος, αλλά θέλει να δείξει… κουλ
Προειδοποιεί ο Αρτέτα – «Επιστρέφουν αυτοί οι δύο! Πάμε για πρόκριση μέσα στο Μόναχο»
Μαγική ενέργεια από τον Γιαμάλ και έτοιμο γκολ στον Ραφίνια για το 1-0 της Μπαρτσελόνα! (vid)
Γιουνάιτεντ, σε διαλύει η Λίβερπουλ – Οι «reds»… παίρνουν τον στόχο του Τεν Χαγκ!
PODCAST: Neverkusen θέλατε; Φιλάκια από Τσάμπι!
H Νιούκαστλ θέλει να φέρει στο Νησί τον επόμενο σέντερ φορ που θα κάνει χαμό!
Έκαψαν φανέλα του Ντεμπελέ στη Βαρκελώνη! (vid)
Μπέλινγκχαμ σε Σίτι: «Σε λένε φαβορί! Ήσυχα, εμείς είμαστε η Ρεάλ…»
Μπαρτσελόνα VS Παρί, Ντόρτμουντ VS Ατλέτικο: Ιδού οι ενδεκάδες! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Ο ένας «ζαχαρωτό», η άλλη… χαρταετό! (vid)

Η Άρσεναλ δεν... εμφανίστηκε ποτέ στο «Γκούντισον Παρκ» και ο Φιλ Τζαγκιέλκα την τιμώρησε δίνοντας στην Έβερτον μια πολύτιμη νίκη που την βάζει στο κόλπο για την Ευρώπη.

Ο ένας «ζαχαρωτό», η άλλη… χαρταετό! (vid)

Η μάχη για την είσοδο στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ έχει μπει στην τελική της ευθεία. Κάθε βαθμός, κερδισμένος ή χαμένος μετράει για τις ομάδες που κυνηγούν τη συμμετοχή τους στο Champions League της ερχόμενης σεζόν. Σε αντίθεση με όλες τις άλλες ομάδες που διεκδικούν τις δύο θέσεις κάτω από Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ έχει ένα τεράστιο μειονέκτημα. Εκτός έδρας είναι σαν να χάνει το μεγαλύτερο μέρος της δυναμικής της. Κάτι που απέδειξε περίτρανα κόντρα στην Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ». Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έκανε ένα μεστό παιχνίδι και χάρη σε γκολ του Φιλ Τζαγκιέλκα (!) πήρε μια σπουδαία νίκη (1-0), που την βάζει στο κόλπο της επτάδας στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κατά λάθος στην ενδεκάδα, κατά λάθος και… σκόρερ

Οι «κανονιέρηδες» ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς κι απείλησαν για πρώτη φορά στο 2′. Ο Λακαζέτ δεν κατάφερε να κάνει το σουτ, με την μπάλα να φτάνει στο Οζίλ στο δεύτερο δοκάρι και τον Τζαγκιέλκα να διώχνει την τελευταία στιγμή. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και η Έβερτον κατάφερε να ανοίξει το σκορ οκτώ λεπτά αργότερα. Μετά από δυνατή εκτέλεση πλαγίου (!) του Ντιν, η άμυνα της Άρσεναλ δεν μπόρεσε να διώξει και ο Τζαγκιέλκα με προβολή έκανε το 1-0! Το παράδοξο είναι ότι ο 36χρονος στόπερ μπήκε στην ενδεκάδα τελευταία στιγμή, λόγω ξαφνικής ασθένειας του Μάικλ Κιν.

Τα «ζαχαρωτά» ανέβηκαν αρκετά και στο 15′ το μακρινό σουτ του Γκόμες πέρασε άουτ. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν «μπλοκαρισμένη» και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Πίκφορντ. Το ματς έχασε το ρυθμό του για αρκετή ώρα, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν την κατοχή, αλλά να μην δημιουργούν ευκαιρίες. Αντίστοιχα η Έβερτον έψαχνε τις στιγμές της στην κόντρα. Στο 38′ το σουτ του Σίγκουρντσον κατέληξε στην αγκαλιά του Λένο, στην πρώτη τελικά μετά από περισσότερα από 20 λεπτά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παπασταθόπουλος πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Ρισάρλισον στην τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους.

Το κράτησε και βλέπει Ευρώπη η Έβερτον

Ο Ουνάι Έμερι έκανε πιο επιθετική την ομάδα του στο δεύτερο μέρος και παραλίγο να του βγει σχεδόν άμεσα. Μόλις στο 48′, ο Ράμσεϊ έκανε μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Η Έβερτον απάντησε στις ευκαιρίες στο 59′. Ο Μέιτλαντ-Νάιλς έκανε λάθος γύρισμα, ο Μπερνάρντ έκλεψε την μπάλα κι έφυγε απέναντι από τον Λένο. Ωστόσο, ο Γερμανός τερματοφύλακας τον νίκησε στο τετ α τετ. Οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό στο ματς και συνέχισαν να πιέζουν, με τον Παπασταθόπουλο να βάζει την κόντρα σε δυνατό σουτ του Σίγκουρντσον στο 70′.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Άρσεναλ είχε τη στιγμή της για να ισοφαρίσει. Ο Μχιταριάν συνέκλινε και σούταρε από αριστερά, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ. Το παιχνίδι είχε γίνει γκραν γκινιόλ και στο 74′ ο Ρισάρλισον βρέθηκε απέναντι από τον Λένο, αλλά πλάσαρε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Μπερνάρντ βρήκε χώρο και σούταρε από δεξιά, αλλά ο Λένο έδιωξε. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πιέσουν για να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης μέχρι και το σφύριγμα της λήξης, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Με τη νίκη αυτή η Έβερτον έφτασε τους 46 βαθμούς σε 33 αγωνιστικές κι ανέβηκε στην 9η θέση της Πρέμιερ Λιγκ, ένα βαθμό πίσω από την πρώτη επτάδα που μπορεί να οδηγήσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Από την άλλη, η Άρσεναλ έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μένοντας τέταρτη με 63 βαθμούς σε 32 παιχνίδια.

Έβερτον (Μάρκο Σίλβα): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Τζαγκιέλκα, , Ζουμά, Ντιν, Γκόμες, Γκέιγ, Μπερνάρντ (88′ Λούκμαν), Σίγκουρντσον (90′ Ντέιβις), Ριτσάρλισον (79′ Γουόλκοτ), Κάλβερτ-Λιούιν.

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Παπασταθόπουλος, Μουστάφι, Μονρεάλ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Γκεντουζί, Ελνενί (46′ Ράμσεϊ), Κολάσινατς (46′ Ομπαμεγιάνγκ), Οζίλ (74′ Ιγουόμπι), Μχιταριάν, Λακαζέτ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ