ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
Αρτέτα σε Ποτσετίνο: «Σε συμπαθώ πολύ! Έπρεπε να κερδίσεις όλα τα τελευταία ματς…» (vid)
Ακραία απόφαση της Μπαρτσελόνα – Πουλάει τον «ηγέτη» της… αλλά γκρινιάζει!
Μουνιαίν: «Μπιλμπάο, αγάπη μου αποχωρώ» – Αποχωρεί ο ηγέτης μετά από 15 χρόνια (vid)
Ο Ράκιτιτς αποκάλυψε τον… νέο σταθμό του Μόντριτς – «Έλα, σε περιμένω!»
Ο Μπαπέ κάνει εύκολη τη ζωή του Αντσελότι… και του Βινίσιους
Οι τρεις επικρατέστεροι για τη θέση του Πιόλι στον πάγκο της Μίλαν
H Λεβερκούζεν κάνει πλάκα σε όποιον θέλει τον Φλόριαν Βιρτζ
Λέμε για τον Μόντριτς αλλά η πάσα του Χούμελς δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά (vid)
H Γιουνάιτεντ θέλει στόπερ και οι – δύο – επιλογές της βρίσκονται στη Serie A
«Πνίγηκε» στον ανταγωνισμό – Αποχωρεί με μεταγραφή το αστέρι της Ρεάλ
«Γροθιά» στους παίκτες της Τσέλσι το μήνυμα πιτσιρικά στις εξέδρες (pic)
Από τους λίγους ρομαντικούς ο Τιάγκο Σίλβα – Συμφώνησε με την τελευταία του ομάδα
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Καλό το παραμύθι της Ντόρτμουντ αλλά δεν έχει δράκο

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ υπερέβαλε εαυτόν για να διατηρηθεί στην πρώτη θέση της Μπουντσελίγκα μέχρι την 27η αγωνιστική αλλά ήταν θέμα χρόνου να εκθρονιστεί από τη Μπάγερν Μονάχου.

Καλό το παραμύθι της Ντόρτμουντ αλλά δεν έχει δράκο

Κάθε παραμύθι έχει και ένα χαρούμενο τέλος. Ωστόσο, το φετινό αν μη τι άλλο εντυπωσιακό παραμύθι της Ντόρτμουντ μοιάζει να ολοκληρώνεται άδοξα. Η ομάδα του Λουσιάν Φαβρ υπερέβαλε εαυτόν προκειμένου να διατηρηθεί στην κορυφή της Μπουντεσλίγκα μέχρι τις 5 Απριλίου του 2019. Τελευταία φορά που ήταν τόσο ανταγωνιστική ήταν τις σεζόν 2011 και 2012 όταν και πανηγύρισε τη σαλατιέρα. Όλα τα καλά, όμως, φτάνουν κάποτε στο τέλος τους. Και για να είμαστε ειλικρινείς αυτό που ζούσαν οι Βεστφαλοί φέτος παραήταν καλό για να είναι αληθινό. Το απόγευμα της 6ης Απριλίου ήρθε η Μπάγερν Μονάχου να επαναφέρει στην πραγματικότητα την Ντόρτμουντ συντρίβοντας την με 5-0 στο Μόναχο.

Μαθηματικά βέβαια, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται τελειωμένο για την υπόθεση τίτλος. Με 6 αγωνιστικές να απομένουν οι βαυαροί προηγούνται μόλις ενός βαθμού των Βεστφαλών. Ωστόσο, η αίσθηση είναι ότι το ψυχολογικό πλήγμα που δέχθηκαν οι παίκτες του Φαβρ είναι τεράστιο. Δεδομένης και της τεχνογνωσίας της Μπάγερν ως frontrunner του βαθμολογικού πίνακα αλλά και της απειρίας της αντίπαλης μεριάς, μία ανατροπής της κατάστασης μοιάζει ανέφικτη με τα σημερινά δεδομένα.

Πνευματική ανετοιμότητα

Στο ντέρμπι του Μονάχου η Ντόρτμουντ δε μπήκε ποτέ μέσα στο γήπεδο. Γι΄αυτό ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό ο τεχνικός της που δεν την προετοίμασε κατάλληλα. Η νευρικότητα των παικτών και η έλλειψη καθαρού μυαλού έκαναν την εμφάνιση τους από το πρώτο λεπτό. Ενδεικτικό είναι ότι στο πρώτο 45λεπτο, οι φιλοξενούμενοι μετρούσαν 10 λάθη έναντι 5 των αντιπάλων τους. Ένα από αυτά τα αβίαστα λάθη ήταν και του Ζαγκαντού, το οποίο αξιοποίησε ο Λεβαντόφσκι στο δεύτερο τέρμα της ομάδας του.

Η πίεση ψηλά των γηπεδούχων έβαλε τεράστια εμπόδια στην ανάπτυξη από πίσω της Ντόρτμουντ. Η μπάλα περνούσε σπάνια από τα πόδια των Ντιλέινι και Γουίτσελ που ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με 13 και 19 πάσες αντίστοιχα. Παράλληλα, οι Βεστφαλοί δε μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν στο ελάχιστο το δυνατό τους στοιχείο. Την ικανότητα τους δηλαδή να “χτυπούν” στο χώρο στις κόντρα επιθέσεις. Τη μοναδική φορά που νίκησαν το αντίπαλο πρέσινγκ και “χτύπησαν” στα αργά πόδια των Σίλε και Χούμελς δημιούργησαν και τη μοναδική τους καλή φάση. Ο Νταχούντ, όμως, σημάδεψε το κάθετο δοκάρι στο 4ο λεπτό.

Ο Νίκο Κόβατς πρέπει να πάρει τα εύσημα, καθώς φαίνεται ότι η προπόνηση στα στημένα απέδωσε καρπούς. Ο Κροάτης τεχνικός διάβασε την αμυντική αδυναμία των Βεστφαλών στο ψηλό παιχνίδι και είδε την ομάδα του να δημιουργεί τις 4 από τις 5 καλές του ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο από σέντρες. Έτσι, τα 2 από τα 5 τέρματα των βαυαρών προήλθαν από στατικές φάσεις. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Τιάγκο Αλκάνταρα, ο οποίος σέρβιρε στο πιάτο έτοιμα γκολ με τα χτυπήματά του. Οι 5 επιτυχημένες σέντρες του, η μία ασίστ και οι 6 ευκαιρίες που δημιούργησε συνθέτουν έναν εντυπωσιακό απολογισμό για τον Ισπανό.

Ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

Μία κούρσα τίτλου είναι όπως ένας μαραθώνιος. Δεν κερδίζει ο πιο γρήγορος αλλά αυτός με τη μεγαλύτερη αντοχή. Η Μπάγερν Μονάχου υπερτερεί σε εμπειρία και ποιότητα της Ντόρτμουντ. Συνεπώς ήταν θέμα χρόνου αυτό να αποτυπωθεί και στο βαθμολογικό πίνακα. Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η καλύτερη ομάδα είναι αυτή τη στιγμή στην κορυφή της βαθμολογίας. Συγκριτικά με τους Βεστφαλούς η ομάδα του Κόβατς διαθέτει την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, δημιουργεί καλύτερες ευκαιρίες και δέχεται λιγότερες ευκαιρίες.

Ένας από τους λόγους που η ομάδα του Φαβρ διεκδικεί ακόμα τον τίτλο είναι η εξαιρετική δουλειά που κάνει στην αξιοποίηση των ευκαιριών της. Έχει καταφέρει, δηλαδή, να σκοράρει 14 τέρματα παραπάνω από όσο θα ήταν φυσιολογικό με βάση την ποιότητα των ευκαιριών της (52 XGoals). Ωστόσο, όντας η 5η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος είναι αδύνατο να φτάσεις μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Ένα ακόμη στοιχείο φυσικά, που έχει κάνει τη διαφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης τίτλου είναι και ο συνδυασμός δύο παραγόντων. Το βάθος στο ρόστερ των δύο ομάδων σε συνάρτηση με το ιστορικό τραυματισμών. Σε αυτό το κομμάτι είναι άτυχη η Ντόρτμουντ, η οποία από το νέο έτος και έπειτα βλέπει τους ποδοσφαιριστές της να τραυματίζονται ο ένας μετά τον άλλον. Αυτό, φυσικά, προκαλεί προβλήματα στη συνοχή της ομάδας. Την ίδια ώρα οι μειωμένες λύσεις από τον πάγκο κάνουν ακόμα πιο προβληματική την κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερν Μονάχου μετράει λιγότερους τραυματισμούς. Ακόμα και όταν αντιμετωπίζει τέτοιες κακουχίες, όμως, έχει την πολυτέλεια να φέρνει από τον πάγκο τον Γκορέτσκα, τον Ριμπερί, τον Μίλερ και τον Μπόατενγκ.

Συνοψίζοντας, σε μία διοργάνωση 34 αγωνιστικών πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Εκείνη που έχει τις λιγότερες ατέλειες. Δυστυχώς για τη Ντόρτμουντ οι ανορθογραφίες πίσω είναι τόσο μεγάλες που θα της στοιχίσουν τον τίτλο. Αντίθετα, η Μπάγερν Μονάχου είναι πιο έμπειρη και συνολικά πιο γεμάτη από λύσεις. Γι΄αυτό το λόγο, εκτιμάμε ότι από τη στιγμή που οδηγεί την κούρσα δεν υπάρχει επιστροφή για τη Ντόρτμουντ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ