ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Ραούλ Χιμένεζ

Στο πρόσωπο του Ραούλ Χιμένεζ η Γουλβς έχει βρει έναν επιθετικό για όλες τις δουλειές.

Ραούλ Χιμένεζ

Η Γουλβς είναι κατά γενική ομολογία η ευχάριστη έκπληξη της φετινής Πρέμιερ Λιγκ. Ως τέτοια διαθέτει ανέλπιστους ήρωες. Στην κορυφή αυτής της κατηγορίας παικτών είναι ο εκτελεστής της, Ραούλ Χίμενεζ. Ο άνθρωπος για τον οποίο οι οπαδοί των “λύκων” τραγουδούν ρυθμικά “Si Senior, give the ball to Raul and he ll score”. O ποδοσφαιριστής που έχει συνεισφέρει στο 48% των τερμάτων της ομάδας του τη φετινή σεζόν. Με 16 τέρματα και 7 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις έχει μετατραπεί στην αιχμή του δόρατος που θα ήθελε κάθε ομάδα.

Για χάρη του η Γουλβς έφτιαξε ένα ανατριχιαστικό βίντεο 11 δευτερολέπτων, με το οποίο γνωστοποιεί τη μόνιμη αγορά του από τη Μπενφίκα. Ειδικότερα, ο Νούνο Εσπίριτο Ντε Σάντο εισηγήθηκε τη μόνιμη απόκτησή του ενεργοποιώντας τη ρήτρα 38 εκατομμυρίων ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο, ο Ραούλ Χιμένεζ έγινε η ακριβότερη μεταγραφή Μεξικάνου ποδοσφαιριστή. Όσον αφορά τους παίκτες που δεν αγωνίζονται σε ομάδα του Big 6 έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ (12 γκολ) πίσω μόνο από τα 15 τεμάχια του Τζέιμι Βάρντι. Παρομοίως μόνο ο Ράιαν Φρέιζερ με 10 ασίστ έχει μοιράσει περισσότερες τελικές πάσες από τον Χιμένεζ (7 ασίστ).

Ο ίδιος, μάλιστα, έκανε τα πάντα για να βοηθήσει το σύλλογο να φτάσει στο φετινό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Ωστόσο, το τέρμα που πέτυχε στον ημιτελικό με αντίπαλο τη Γουότφορντ δε στάθηκε αρκετό, καθώς οι χόρνετς ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο.

Πρώτος στο χωριό, τελευταίος στην πόλη

O 27χρονος πια επιθετικός ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Κλαμπ Αμέρικα, από τα φυτώρια της οποίας αναδείχθηκε. Το 2011 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα και μέσα στα επόμενα 3 χρόνια κατόρθωσε να πανηγυρίσει 2 πρωταθλήματα. Ο ίδιος πρόλαβε σε 83 συμμετοχές να μετρήσει 31 γκολ και 16 ασίστ. Αυτές οι εντυπωσιακές τους εμφανίσεις εντυπωσίασαν τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο “Τσόλο” πείστηκε τελικά για την αξία του όταν παρακολούθησε τον ποδοσφαιριστή να στέλνει την εθνική του ομάδα στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας με ένα ανάποδο ψαλιδάκι από το ύψος της μεγάλης περιοχής σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου απέναντι στον Παναμά.

Αυτό το γκολ αποτέλεσε το διαβατήριο του για την είσοδο στην Ευρώπη. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δαπάνησε 11 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της. Ωστόσο, οι υψηλές προσδοκίες διαψεύστηκαν σύντομα, καθώς η προσαρμογή του ήταν δύσκολη και ο ανταγωνισμός τεράστιος. Ο Μεξικάνος φορ καλούταν να ανταγωνιστεί τους Γκριζμάν, Μάντζουκιτς, Ραούλ Γκαρσία και Φερνάντο Τόρες. Έτσι, σκόραρε μόλις 1 γκολ σε 21 συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα ξεκινώντας μόλις 4 φορές στο βασικό σχήμα.

Ένας ρολίστας πολυτελείας

Το νεαρό της ηλικίας του, φυσικά, του επέτρεψαν μία κακή χρονιά και μία δεύτερη ευκαιρία. Αυτήν την ευκαιρία του την παρείχε η Μπενφίκα. Ρεπορτάζ εκείνης της περιόδου αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής ήταν έτοιμος να υπογράψει με τη Γουέστ Χαμ. Ωστόσο, αποκοιμήθηκε και έχασε την πτήση για το Λονδίνο όπου θα περνούσε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Άλλες πηγές πληροφόρησης το διαψεύδουν αυτό υποστηρίζοντας ότι ο ατζέντης του, Χόρχε Μέντες, το συμβούλεψε να απορρίψει την πρόταση για να ενταχθεί στο ρόστερ των “αετών”. Σε κάθε περίπτωση, η ιστορία έγραψε ότι ο Ραούλ Χιμένεζ το καλοκαίρι του 2015 αποκτήθηκε από τη Μπενφίκα έναντι 22 εκατ. ευρώ.

Στην πορτογαλική ομάδα ο ρόλος του ήταν αυξημένος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά αλλά όχι όσο θα επιθυμούσε. Συνήθως ερχόταν από τον πάγκο, καθώς από τις 80 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα μόλις στις 20 ήταν στο βασικό σχήμα. Παρ΄όλα αυτά, ο Μεξικανός επιθετικός χωρίς να γκρινιάζει άρπαζε τις ευκαιρίες του ολοκληρώνοντας την καριέρα του στους “αετούς” με συμμετοχή σε 46 τέρματα (31 γκολ, 15 ασίστ). Μεταξύ άλλων κατέκτησε και δύο πρωταθλήματα Πορτογαλίας. Έτσι, το περσινό καλοκαίρι η Γουλβς αποφάσισε να αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού έναν παίκτη, ο οποίος τα τελευταία 4 χρόνια χρίστηκε βασικός μόλις 24 φορές σε αγώνες πρωταθλήματος.

H καθιέρωση

Χρειάστηκε να κλείσει τα 27 του έτη για να νιώσει τι σημαίνει να είσαι βασικός και αναντικατάστατος στο κορυφαίο επίπεδο. Στην Πρέμιερ Λιγκ μετράει το απόλυτο με 32 συμμετοχές εκ των οποίων μόλις οι 2 προήλθαν από τον πάγκο. Ο Ραούλ Χιμένεζ έχει φτιάξει το όνομα του στα μεγάλα παιχνίδια. Ειδικότερα, εντός και εκτός έδρας έχει “πληγώσει” τις Τσέλσι, Τότεναμ και Έβερτον ενώ σκόραρε το πρώτο τέρμα στο FA Cup απέναντι σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Από τον Δεκέμβριο και έπειτα, μάλιστα, έχει σχηματίσει ένα φονικό επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Ντιέγκο Ζότα. Οι δύο τους βρίσκονται με κλειστά μάτια και έχουν συνεργαστεί σε 6 τέρματα τη φετινή σεζόν. Ο 27χρονος σέντερ φορ είναι εκτελεστής το πολύ των 2 επαφών. Η ικανότητα του να τοποθετείται σωστά στην αντίπαλη περιοχή και να “μυρίζει” το γκολ τον κάνουν τόσο ξεχωριστό. Όλα τα τέρματά του, εξάλλου, τα έχει σκοράρει μέσα στο κουτί. Παράλληλα η εργατικότητα του χωρίς τη μπάλα τον κάνουν πολύ σημαντικό για την ομάδα. Στα πλεονεκτήματά του συμπεριλαμβάνονται και οι δημιουργικές του ικανότητες. Μόνο ο Ζοάο Μουτίνιο (64) έχει δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες από τις 39 του Χιμένεζ στη Γουλβς. Στα μειονεκτήματά του συγκαταλέγεται η αδυναμία του να δημιουργήσει για τον εαυτό του ευκαιρίες μέσω ατομικών ενεργειών και μακρινών σουτ.

Στην ηλικία που είναι ο πρώην παίκτης της Ατλέτικο μοιάζει ότι θα βρει τις ευκαιρίες να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο σύλλογο στο μέλλον. Αρκεί οι καλές φετινές του εμφανίσεις στη Γουλβς να συνοδευτούν από διάρκεια και να μην αποτελέσει ένα ακόμα one season wonder.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ