ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
Έσταξε… φαρμάκι για τη Μίλαν ο Τσαλχάνογλου: «Καλά να πάθουν!»
Παρί Σεν Ζερμέν: Μπαπέ και Ντεμπελέ «καθάρισαν» σε τρία λεπτά την Λοριάν! (vids)
Τσάβι και Μπαρτσελόνα συμφωνούν ότι… διαφωνούν!
Σοβάρεψαν τα πράγματα στη Λίβερπουλ: Έτοιμος για… τζίφρες ο Σλοτ!
Φέρντιναντ: «Άντρες… εναντίον αγοριών! Τους κατέστρεψε η Άρσεναλ…»
Μπαρτσελόνα: Οι πέντε «αστέρες» που δεν είναι προς πώληση!
Πρόεδρος La Liga: «Να είναι καλά το VAR! Μόνο έτσι δεν θα υπήρχε γκρίνια…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

Καρλίτο έχουμε πρόβλημα

Η Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι έχει πάψει πια να τρομάζει όπως το έκανε επί εποχής Μαουρίσιο Σάρι και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα κόντρα στην Άρσεναλ.

Καρλίτο έχουμε πρόβλημα

Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει και στη Νάπολι ζουν ένα deja vu. Οι τιφόζι των “παρτενοπέι” παρακολουθούν για 4η φορά τα τελευταία 7 χρόνια την ομάδα τους να τερματίζει στη δεύτερη θέση πίσω από τη μόνιμη πρωταθλήτρια, Γιουβέντους. Ωστόσο, η φετινή σεζόν είναι πιο αδιάφορη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, καθώς η Νάπολι του Κάρλο Αντσελότι έπαψε να είναι διεκδικήτρια του τίτλου από πολύ νωρίς.

Εκεί, λοιπόν, που οι Ναπολιτάνοι έκαναν ένα βήμα μπρος τα 2 προηγούμενα χρόνια, πραγματοποίησαν δύο βήματα πίσω φέτος. Έτσι, με την επικείμενη ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου οι φίλοι της ομάδας δίκαια αισθάνονται ότι η απόσταση από τη “γηραιά κυρία” μεγάλωσε ξανά. Αυτή η αίσθηση δεν επαληθεύεται μόνο από τη μη κατάκτηση τίτλων. Στην ουσία μόνο το Γιουρόπα Λιγκ διεκδικεί η Νάπολι και καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της 2-0 του “Εμιρειτς”. Αυτό εξάλλου συνέβαινε και επί εποχής Σάρι. Η αίσθηση αυτή δικαιολογείται από την άνεση κατάκτησης του τίτλου από τη “Γιούβε” αλλά και από την απώλεια της μοναδικής άτυπης πρωτιάς της ομάδας. Κατά γενική ομολογία επί Σάρι ο σύλλογος έπαιζε το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στη χώρα. Επί Αντσελότι αυτό αμφισβητείται από πολλούς.

Η αλλαγή προπονητή το περασμένο καλοκαίρι δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο “Σαν Πάολο”. Oι μεγαλύτερες ευθύνες βαραίνουν δύο πρόσωπα. Τον προέδρου του συλλόγου, Αουρέλιο ντε Λαουρέντις και τον Κάρλο Αντσελότι. Ο πρώτος διότι με τη λιτή του οικονομική πολιτική δεν “έκλεισε” κάποιες από τις μεγάλες αγωνιστικές τρύπες της ομάδας. Ο δεύτερος διότι δεν επέμεινε για τις μεταγραφές αλλά και για τακτικούς λόγους.

Σύστημα που κερδίζει, δεν αλλάζει

Λένε ότι ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Το ίδιο μπορεί να υποστηριχθεί με εξαιρέσεις και για ένα επιτυχημένο σύστημα. Ο Κάρλο Αντσελότι επέλεξε να τροποποιήσει το άκρως επιτυχημένο 4-3-3 του Σάρι παρατάσσοντας την ομάδα του σε σχηματισμό 4-4-2. Κράτησε βέβαια, ορισμένες αρχές της ομάδας αναλλοίωτες, όπως η πίεση ψηλά στο γήπεδο και η προτίμηση για κατοχή της μπάλας.

Με την αλλαγή σχηματισμού, όμως, άλλαξε θέσεις σε ορισμένα πολύ κομβικά πρόσωπα της ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο, έπαψε να παίρνει τον καλύτερο εαυτό από παίκτες κλειδιά. Αναφερόμαστε, φυσικά, στους Ινσίνιε και Μέρτενς, οι οποίοι έχουν δει τα νούμερα τους να πέφτουν σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ειδικότερα, ο Ινσίνιε μετατοπίστηκε από το αριστερό άκρο της επίθεση στο κέντρο της, με συνέπεια να χάσει το σημαντικό του ατού. Την ικανότητά του δηλαδή να συγκλίνει από την πτέρυγα προς τον άξονα και να απειλεί. Παράλληλα, ο Μέρτενς δείχνει να δυσκολεύεται να λειτουργήσει με κάποιον παρτενέρ δίπλα του, καθώς χρειάζεται περισσότερους χώρους για να γίνει επικίνδυνος.

Η Άρσεναλ εξέθεσε την Νάπολι

H εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Άρσεναλ για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ αποκάλυψε πολλές από τις αδυναμίες στο σύστημα του “Καρλίτο”. Ειδικότερα, η Νάπολι ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Πιοτρ Ζιελίνσκι ως αριστερό εξτρέμ. Ωστόσο, σε φάση ανάπτυξης είχε δοθεί εντολή στον Πολωνό να συγκλίνει προς τον άξονα προκειμένου να δίνει το πλάτος ο Μάριο Ρουί. Με τη χρήση πεντάδας στην άμυνα, όμως, ο Έμερι είχε αρκετά κορμιά για να αντιμετωπίσει τον Ζιελίνσκι. Επιπλέον, ο Μάριο Ρουί αποτελεί τον αδύναμο κρίκο των “παρτενοπέι” και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Έτσι, καμία από τις 8 σέντρες που επιχείρησε δεν αποτέλεσαν κίνδυνο για την εστία του Τσεχ.

https://twitter.com/viagoalstv32/status/1116422561770934273

Ο Πορτογάλος μπακ, μάλιστα, ήταν υπεύθυνος και για το πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του. Είναι αυτός που λαθεύει μία εύκολη μπαλιά και μετά αργεί να επιστρέψει στο χώρο του, με συνέπεια ο Κουλιμπαλί να μετατραπεί σε μπακ και να αφήσει κενό στο κέντρο της άμυνας. Ο Αντσελότι δεν πήρε τίποτα για ένα ακόμη παιχνίδι και από τον έτερο οπισθοφύλακα. Ο Χισάι σπάνια δημιουργεί κινδύνους επιθετικά ενώ είναι επιρρεπής στο λάθος όταν πιέζεται. Στη χθεσινή αναμέτρηση (11/4) για παράδειγμα έχασε δύο φορές τη μπάλα, με τους “κανονιέρηδες” να δημιουργούν ισάριθμες ευκαιρίες. Στους αδύναμους κρίκους της άμυνας συγκαταλέγεται και ο Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος στόπερ δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτό φάνηκε στον τρόπο αντίδρασης του στο δεύτερο τέρμα της Άρσεναλ. Συγκεκριμένα, μετά την απώλεια της μπάλας από τον Ρουίζ, αδικαιολόγητα μάρκαρε με πολύ βάθος δίνοντας το χώρο στον Τορέιρα να κάνει την προσποίηση και να σκοράρει.

https://twitter.com/viagoalstv32/status/1116424647292194818

Τέλος, η επιλογή του Ινσίνιε είχε τη λογική της αλλά απέτυχε. Συγκεκριμένα, με βαθιές μπαλιές οι αμυντικοί των “παρτενοπέι” έψαχναν τον ταχύτατο Ιταλό στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ωστόσο, με εξαίρεση την καλή ευκαιρία του Ζιελίνσκι που προήλθε με αυτόν τον τρόπο, ο Ινσίνιε υποδείχθηκε οφσάιντ σε 4 περιπτώσεις. Σε ένα ακόμη τομέα που η Άρσεναλ εξέθεσε τους φιλοξενούμενους ήταν μέσω του πρέσινγκ της. Το δεύτερο γκολ προέρχεται από λανθασμένη αντίδραση του Ρουίζ στην πίεση του Τορέιρα. Επιπλέον, οι Ναπολιτάνοι σε αντίθεση με ό,τι θα συνέβαινε επί εποχής Σάρι, με ευκολία απομάκρυναν τη μπάλα από το δικό τους μισό όταν πιέζονταν από τον αντίπαλο.

Ανάγκη για απαλλαγή από την μετριότητα

Το καλοκαίρι που έρχεται, ο Αντσελότι θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία να κάνει το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα. Ο Ιταλός κόουτς οφείλει να απαλλάξει τον εαυτό του από ποδοσφαιρικές μετριότητες που αποδεδειγμένα δεν είναι για το επίπεδο της ομάδας. Πέρα από τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, όμως, οφείλει να βρει έναν τρόπο για να βγάλει τον καλύτερο εαυτό από τους παίκτες του. Μπορεί το 4-4-2 να του παρέχει αμυντική ασφάλεια, καθώς είναι ένα συμπαγές σύστημα αλλά του στερεί επιθετικές λύσεις. Για του λόγου το αληθές πέρυσι τέτοια εποχή, οι Ναπολιτάνοι μετρούσαν 8 παραπάνω γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Φυσικά, για να διεκδικήσουν ξανά το Scudetto οι “παρτενοπέι” θα χρειαστεί να αλλάξει στάση και ο πρόεδρος του συλλόγου. Θα χρειαστεί, δηλαδή, να βάλει επιτέλους το χέρι βαθιά στην τσέπη προκειμένου να αποκτήσει η ομάδα βάθος στο ρόστερ και περισσότερους παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ