ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

«Καθάρισε» από… απόψε η Τσέλσι! (vid)

Η Τσέλσι δεν ήταν καλή στην Πράγα, αλλά με ήρωα τον Αλόνσο «λύγισε» τη Σλάβια κι έκανε μεγάλο βήμα για την πρόκριση της στα ημιτελικά του Europa League.

«Καθάρισε» από… απόψε η Τσέλσι! (vid)

Η Τσέλσι ήταν το ξεκάθαρο φαβορί από την ημέρα που κληρώθηκε κόντρα στη Σλάβια Πράγας. Οι Τσέχοι έκαναν μια τεράστια έκπληξη αποκλείοντας τη Σεβίλλη στον προηγούμενο γύρο, αλλά άπαντες περίμεναν ότι οι «μπλε» θα είναι πλέον… ψιλιασμένοι κόντρα σ’ έναν επικίνδυνο αντίπαλο. Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι έπαιξε με τη «φωτιά» στην Πράγα, ωστόσο με ήρωα τον Μάρκος Άλονσο πήρε τη νίκη (1-0) και σχεδόν «κλείδωσε» την πρόκριση της στα ημιτελικά του Europa League.

Πρώτο μέρος…τραγωδία

Οι Τσέχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν την Τσέλσι. Μόλις στο 2′ μάλιστα παραλίγο να το καταφέρουν. Ο Ντέλι πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Στοχ, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Η Σλάβια ήταν καλύτερη, αν και το ματς δεν είχε ρυθμό, και απείλησε ξανά στο 21′. Ωστόσο, οι «μπλε» ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Γουίλιαν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι του Κόλαρ.

Το παιχνίδι δεν είχε σχεδόν καθόλου ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά. Η Τσέλσι διατηρούσε την κατοχή, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις για την εστία της Σλάβια. Από την άλλοι οι γηπεδούχοι κρατούσαν σταθερά στην άμυνα τους κι έψαχναν χώρους στην κόντρα. Έτσι κύλησε και τα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα.

«Έκλεψε» το ματς στο τέλος με Αλόνσo

Οι φιλοξενούμενοι πήραν τα πάνω τους στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μάλιστα, στο 48′ πλησίασαν ξανά στο γκολ. Ο Αλόνσο έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, με τον Νγκαντέου-Νγκατζούι να στέλνει την μπάλα προς την εστία της ομάδας του και τον Κόλαρ να διώχνει. Η πίεση της Τσέλσι συνεχίστηκε και στο 61′ χρειάστηκε να επέμβει ξανά ο Κόλαρ για να διώξει την προβολή του Ρίντιγκερ. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στον Γουίλιαν, το σουτ του οποίου κατέληξε άουτ.

Η Σλάβια πήρε τα πάνω της και στο 69΄απάντησε στις ευκαιρίες. Οι Τσέχοι βγήκαν εξαιρετικά στην κόντρα και ο Τραορέ σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κέπα να διώχνει εντυπωσιακά. Οι «μπλε» συνέχισαν να απογοητεύουν στο γήπεδο και οι γηπεδούχοι πλησίασαν ξανά στο γκολ στο 81′. Ο Κεπά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει μια σέντρα και η μπάλα στρώθηκε στον Μπόριλ, με τον Ισπανό τερματοφύλακα να κάνει μια τεράστια απόκρουση στο πλασέ του.

Η Τσέλσι δεν «πλήρωσε» τις αμυντικές αδράνειες της και πέντε λεπτά αργότερα κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα. Ο Γουίλιαν σέντραρε από τα δεξιά και ο Αλόνσο με κεφαλιά νίκησε τον Κόλαρ για το 1-0!

Στα εναπομείναντα λεπτά η Σλάβια προσπάθησε να κυνηγήσει την ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια απειλητική κατάσταση για την εστία του Κέπα. Οι «μπλε» κράτησαν σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ και ουσιαστικά «κλείδωσαν» την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Europa League. Από την άλλη οι Τσέχοι κυνηγούν ακόμη ένα θαύμα, αυτή τη φορά στο Λονδίνο (18/4), με τις πιθανότητες να είναι υπέρ τους…

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τριπισόφσκι): Κόλαρ, Κούφαλ, Νγκαντέου-Νγκατζούι, Ντέλι, Μπόριλ, Κραλ, Τραορέ, Μάσοπουστ (74′ Χουσμπάουερ), Σέβτσικ, Στοχ (64′ Ζμρχαλ), Ολαγίνκα (81′ Φαν Μπούρεν).

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ (75′ Λόφτους-Τσικ), Ζορζίνιο, Κόβασιτς (68΄Καντέ), Πέδρο (59′ Αζάρ), Γουίλιαν, Ζιρού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ