ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Topics

Πόσο Ντέιβιντ Νέρες αντέχεις;

Ο Ντέιβιντ Νέρες του Άγιαξ έκανε πολύ θόρυβο με τις εμφανίσεις του στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια για όσους τον παρακολουθούν αυτό δεν συνιστά καμία έκπληξη.

Πόσο Ντέιβιντ Νέρες αντέχεις;

Ο Νέρες έφτασε στην Ολλανδία το περσινό καλοκαίρι. Από τότε δεν έχει σταματήσει να σκοράρει και να μοιράζει. Τα 29 γκολ και οι 32 ασίστ σε 93 συμμετοχές μιλούν από μόνα τους. Η φετινή χρονιά τον έκανε ευρέως γνωστό λόγο της «χρυσόσκονης» του Τσάμπιονς Λιγκ και της κλήσης στην Εθνική Βραζιλίας. Το πιο τρομακτικό; Μόλις έκλεισε τα 22!

Σύγχρονος μεσοεπιθετικός

Το ζήτημα της θέσης στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ολοένα και σχετικοποιείται. Το άθλημα βαδίζει ξεκάθαρα προς το σημείο που η θέση κάποιου θα περιορίζεται στο άμυνα, κέντρο ή επίθεση. Οι σύγχρονοι ποδοσφαιριστές καλούνται να έχουν την ευελιξία έτσι ώστε να μπορούν να αγωνιστούν σε πληθώρα διαφορετικών θέσεων. Ειδικά οι επιθετικοί και οι μεσοεπιθετικοί πρέπει να έχουν την ίδια άνεση τόσο στα πλάγια όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Αυτό ακριβώς είναι ο Ντέιβιντ Νέρες.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Φέτος για παράδειγμα έχει αγωνιστεί συνολικά 44 φορές. Από αυτές 19 είναι στο αριστερό άκρο της επίθεσης, 18 στο δεξί και 7 στο κέντρο, πίσω δηλαδή από το σέντερ φορ. Ο Νέρες με την ταχύτητά του μπορεί να γίνει τεράστιος «μπελάς» για τις αντίπαλες άμυνες. Η ισορροπία ανάμεσα στο πότε θα τελειώσει μόνος του τη φάση και στο πότε θα την πασάρει είναι το μεγαλύτερο ατού του.

Μπορεί μερικές φορές να είναι λίγο πιο βιαστικός και απρόσεκτος απ’ ότι θα έπρεπε αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Όταν ωριμάσει λίγο παραπάνω το παιχνίδι του τα νούμερα και η απόδοσή του θα ανέβουν ακόμα περισσότερο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν έχει συμπληρώσει καν δύο χρόνια παρουσίας στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Αν ο Νέρες συνεχίσει την ανοδική του πορεία είναι πολύ πιθανό σε λίγο καιρό να μιλάμε για ένα παίκτη με δυνατότητα να προσφέρει στην ομάδα του 20 γκολ και 20 ασίστ μέσα σε μία χρονιά. Ε δεν είναι και κάτι που συναντάς συχνά αυτό.

Οι μεγάλοι ήδη τον «λιγουρεύονται»

Ότι ο Άγιαξ θα έχει φέτος μια εξαιρετική ομάδα το ξέραμε. Είχε βουίξει ο τόπος ότι ο φετινός «Αίαντας» θα είναι με διαφορά ο καλύτερος της τελευταίας –τουλάχιστον- δεκαετίας. Ότι αυτή η φουρνιά θα εμπεριείχε και κάποιους σπουδαίους ποδοσφαιριστές το ξέραμε επίσης. Το υπαγόρευε άλλωστε και η λογική.

Ντε Λιχτ και Ντε Γιονγκ τράβηξαν όλα τα φώτα επάνω τους. Οι δύο Ολλανδοί του Άγιαξ θεωρούνται από τα μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως. Ο Ντε Γιονγκ έχει κλείσει ήδη στη Μπαρτσελόνα έναντι 75 εκατ. Ευρώ. Ο Ντε Λιχτ επίσης αναμένεται τους επόμενους μήνες να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Τα κορυφαία κλαμπ «σφάζονται» για πάρτι του και ο μικρός καλείται ουσιαστικά να διαλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του σε μια ακόμη μεταγραφή με πολλά μηδενικά. Από την άλλη μεριά υπήρξαν και οι ακριβές –για τα δεδομένα του Άγιαξ- μεταγραφές. Μπλιντ και Τάντιτς κόστισαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ ο καθένας σε δύο αν μη τι άλλο μεταγραφές κόντρα στη φιλοσοφία του συλλόγου.

Κανείς λοιπόν δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον Νέρες παρότι ο Βραζιλιάνος προερχόταν από μια εξαιρετική περσινή χρονιά με τον «Αίαντα». Το γεγονός αυτό δεν έδειξε να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Με τις εμφανίσεις του κατάφερε να στρέψει και αυτός πάνω του τους προβολείς.

Ο Νέρες «έκλεψε» λίγη δόξα από τους πολυδιαφημισμένους Ολλανδούς του Άγιαξ και μπήκε και αυτός στα μπλοκάκια των «μεγάλων» της Ευρώπης. Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Γιουβέντους και Ντόρτμουντ έχουν ήδη «ψαχτεί» για την περίπτωσή του. Το καλοκαίρι αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Είναι έτοιμος για το επόμενο επίπεδο;

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Νέρες σίγουρα έχει δείξει ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Το νεαρό της ηλικίας του δίνει υποσχέσεις ότι το αγωνιστικό του ταβάνι ενδέχεται να είναι ιδιαίτερα υψηλό. Το ερώτημα που τίθεται αυτή τη στιγμή είναι ένα: Μπορεί ο Νέρες να ανταπεξέλθει άμεσα στο κορυφαίο επίπεδο;  Γιατί μπορεί ο Άγιαξ να είναι μια εκπληκτική ομάδα όμως το Ολλανδικό πρωτάθλημα δεν χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο. Θα μπορέσει ο Νέρες να «γράψει» ανάλογα νούμερα στην Αγγλία ή στην Ιταλία;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που ουδείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να πούμε είναι ότι σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος πάρει μεταγραφή πρέπει να πάει κάπου που θα παίζει. Προσοχή. Δε λέμε να πάει σε μια ομάδα που ντε και καλά θα του δώσει στο σπίτι τη φανέλα βασικού. Πρέπει όμως να είναι ένα μέλος του βασικού κορμού.

Σε μια τέτοια ηλικία για να συνεχίσει να αναπτύσσεται πρέπει να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Είδαμε για παράδειγμα τον Λούκα Γιόβιτς να αρνείται την πρόταση της Μπαρτσελόνα επειδή ήξερε ότι θα παίζει ελάχιστα. Και πολύ καλά έκανε. Ο Νέρες δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πάει κάπου όπου θα κάνει τα ρεπό του βασικού σταρ της ομάδας. Για τον λόγο αυτό η επιλογή οφείλει να είναι μελετημένη και προσεκτική.

Υπάρχει βέβαια πάντα και το ενδεχόμενο παραμονής για ακόμη ένα χρόνο στον Άγιαξ. Με ακόμη μια ανάλογη χρονιά στις πλάτες του ο Νέρες θα είναι περισσότερο έτοιμος για το επόμενο βήμα. Αυτή τη στιγμή μάλλον αυτά είναι τα τελευταία πράγματα που απασχολούν το 22χρονο εξτρέμ.

Η ρεβάνς με τη Γιουβέντους είναι το ματς της χρονιάς τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. Ο Άγιαξ έχει αποδείξει και με το παραπάνω ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιαδήποτε ομάδα και πάει στο Τορίνο για την πρόκριση. Ο Νέρες με τη γκολάρα που σημείωσε στο πρώτο ματς κράτησε τους Ολλανδούς για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης. Άλλη μια τέτοια μαγική στιγμή στην Ιταλία ίσως αρκεί για να πετύχουν το μεγάλο κόλπο. Μείνετε συντονισμένοι ο Ντέιβιντ Νέρες μόλις ξεκίνησε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ