ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Άαρον Ράμσεϊ… τρομοκρατούσε την Αγγλία!
Ρεάλ: Ο Αντσελότι ετοιμάζει… κόλπο πρόκρισης στην ενδεκάδα κόντρα στην Μπάγερν!
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν θάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Πολ Πογκμπά που ό,τι κι αν κάνει δεν είναι αρκετό!

Από τη πρώτη μέρα της επιστροφής του στο Μάντσεστερ ο Πογκμπά ακούει συνεχώς πόσο μέτριος είναι. Κάτι που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Ο Πολ Πογκμπά που ό,τι κι αν κάνει δεν είναι αρκετό!

Ο Γάλλος σημείωσε ακόμα δύο γκολ –με ισάριθμα πέναλτι- στο παιχνίδι με τη Γουέστ Χαμ. Έφτασε έτσι τα 16 στη σεζόν όντας ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Σε αυτά προσθέστε άλλες 11 ασίστ. Τι μας κάνουν; Έναν από τους κορυφαίους χαφ στον κόσμο; Λογικά ναι. Στην Αγγλία όμως η λογική πάει περίπατο.

Σαν τη μύγα μες το γάλα

Ο Πογκμπά είναι ένα από τα καλύτερα χαφ στον κόσμο. Τελεία. Τα πράγματα που μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο είναι πάρα πολλά. Ο Γάλλος είναι ένας πολυσύνθετος μέσος με απόλυτη ισορροπία στο παιχνίδι του. Και επιθετικά και ανασταλτικά. Το ύψος του του δίνει πλεονέκτημα στον αέρα. Ο μεγάλος του διασκελισμός του σε συνδυασμό με την ικανοποιητική ταχύτητά του, του επιτρέπουν να καλύπτει πολλούς χώρους στο κέντρο. Σκοράρει εντυπωσιακά – συνήθως- γκολ και με τις  επινοήσεις του προσφέρει συχνά πάρε-βάλε γκολ στους συμπαίκτες του.

Σε ένα ρόστερ όπως το φετινό της Γιουνάιτεντ το οποίο χαρακτηρίζεται από την απόλυτη μετριότητα ο Γάλλος χαφ ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα. Για την ακρίβεια από το 2016 όταν που επέστρεψε η Γιουνάιτεντ δεν είχε ποτέ ένα ρόστερ που να αναλογεί στο μέγεθός της.

Θυμηθείτε τον Πογκμπά της Γιουβέντους. Κακά τα ψέματα. Είναι άλλο πράγμα να παίζεις με τον Βιδάλ και τον Πίρλο και άλλο με τον Μάτιτς και τον Ερέρα. Κάλοι παίκτες και οι δύο αλλά δεν γίνεται να μπουν στη ίδια πρόταση με τους παρτενέρ που είχε ο Γάλλος στη “Γιούβε”.

Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Μάντσεστερ ο Πογκμπά έχει τη ταμπέλα του μέτριου. Αυτού που δεν άξιζε τα λεφτά που δαπανήθηκαν. Στην πραγματικότητα χωρίς αυτόν η Γιουνάιτεντ θα ήταν μια ομάδα που πιθανό να μην έβγαινε καν Ευρώπη. Ο Πογκμπά είναι ευλογία για τους «Κόκκινους Διάβολους». Αυτός μαζί με τον Ντε Χέα είναι οι μοναδικοί τοπ επιπέδου παίκτες που έχουν στις τάξεις τους. Και για τους δύο τα σενάρια αποχώρησης έχουν φουντώσει.

Τα περιμένουν όλα από αυτόν

Ο βασικότερος λόγος που ο Πογκμπά δέχεται τόσο μεγάλη κριτική είναι οι τεράστιες απαιτήσεις που υπάρχουν. Βεβαίως και είναι λογικό όταν δίνεις 120 εκατομμύρια ευρώ -για έναν παίκτη που ήδη έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει- να υπάρχουν απαιτήσεις. Είναι διαφορετικό όμως αυτό από το να καταρρίπτεται κάθε έννοια λογικής. Στη Γιουνάιτεντ περιμένουν ο Πογκμπά να κάνει πάντα τα πάντα. Να σκοράρει, να πασάρει, να κόβει, να ράβει, να παίρνει μόνος του παιχνίδια. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα άθλημα που η έννοια της ομάδα είναι πιο σημαντική από κάθε άλλο.

Όταν έχεις έναν παίκτη σαν τον Πογκμπά φροντίζεις να έχεις δίπλα του τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές που θα τον βοηθήσουν να αναδείξει τις πλούσιες αρετές του. Φτιάχνεις ένα πλάνο για το πώς θα τον αξιοποιήσεις. Δεν γίνεται να του ζητάς να κάνει τα πάντα μόνος του.

Ακόμα κι αν μερικές φορές τα καταφέρνει είναι πρακτικά αδύνατο αυτό να γίνει σε 50 παιχνίδια μέσα στη σεζόν. Φανταστείτε στη Ρεάλ Μαδρίτης να μην είχαν πλαισιώσει τον Μόντριτς με Κροoς και Κασεμίρο. Θα ήταν ο ίδιος παίκτης; Θα έκανε όλα αυτά που έκανε τα προηγούμενα χρόνια; Δύσκολα. Θα παρέμενε ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής; Προφανώς!

Ο Πογκμπά κατά τη γνώμη μου δίνει περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να περιμένει κανείς. Σε ένα σύνολο από τη φυγή του Σερ Άλεξ και μετά παίζει άσχημο ποδόσφαιρο όλοι ζητάνε από τον Πογκμπά να παίξει όμορφα. Τι κι αν τα ποσοστά νικών της Γιουνάιτεντ όταν δεν παίζει αυτός είναι για κλάματα. Ο Σόλσκιερ με το που ανέλαβε έκανε το απλό. Έδωσε στο Γάλλο ελευθερία κινήσεων. Τι πήρε πίσω; 11 γκολ και 7 ασίστ. Που να είχε δίπλα του άλλον έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου.

Θα σου φύγω και θα κλαις

Αυτή η έντονη και αδιάκοπη κριτική που δέχεται ο Γάλλος πιθανότατα να τον κουράσει. Αν δεν τον έχει κουράσει ήδη. Σε μια ομάδα με χίλια προβλήματα είναι πάντα ο πρώτος που θα τα ακούσει από τον κόσμο και από τον Τύπο.

Την ίδια στιγμή η Γιουνάιτεντ παραμένει για ακόμη μια χρονιά μακριά από τίτλους. Μπορεί με τον Σόλσκιερ να σουλουπώθηκαν κάπως τα πράγματα και να παίζεται η θέση της στην τετράδα αλλά η πραγματικότητα του κλαμπ δεν είναι αυτή. Ένα τόσο μεγάλο μέγεθος όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ οφείλει κάθε χρόνο να διεκδικεί όλα τα τρόπαια. Αν το καλοκαίρι δε γίνουν μπόλικες και σημαντικές μεταγραφές αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει. Σίτι και Λίβερπουλ είναι ήδη πολύ δυνατές και για να μπεις σφήνα θες ποιότητα. Κι όταν έχεις τόσο λίγη όπως η Γιουνάιτεντ θες πολλά λεφτά για να καλύψεις τη διαφορά.

Οι σειρήνες από τη Μαδρίτη ηχούν δυνατά εδώ και καιρό. Οι δηλώσεις του Πογκμπά έχουν θολώσει το τοπίο ακόμα περισσότερο. Το σενάριο μετακίνησης στη Ρεάλ φαντάζει αυτή τη στιγμή πιθανό. Αν η Γιουνάιτεντ τον χάσει θα έχει υποστεί ένα τεράστιο πλήγμα. Η όλη αισιοδοξία που δημιουργήθηκε με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σόλσκιερ θα πάει στράφι αν χαθεί ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολλά περισσότερα από μία μεταγραφή.

Όταν ο καλύτερός σου παίκτης σε εγκαταλείπει χάνεις πολύ από το πρεστίζ σου σαν κλαμπ. Με μια τέτοια αποχώρηση η Γιουνάιτεντ κάνει πολλά βήματα πίσω και μάλλον θα δυσκολευτεί αρκετά να ξεφύγει από τη μετριότητα. Από την άλλη ο Πογκμπά έχει την ευκαιρία να κάνει μια νέα αρχή σε μία τεράστια ομάδα που δεν θα αποτελεί το εξιλαστήριο θύμα και που δεδομένα θα διεκδικεί τίτλους κάθε χρόνο. Το σίριαλ Πογκμπά ενδεχομένως να είναι το πιο καυτό του καλοκαιριού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ