ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Και… κλάμα ο Μπαπέ: Η «ξενέρα» σε όλο της το μεγαλείο! (vid)
Βρήκε τον νέο της… Ζούλιο Σέζαρ η Ίντερ!
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
«Παίζει» με τα όνειρά της: Η Παρί κέρδισε πέναλτι και ο Ορσάτο το πήρε αμέσως πίσω! (vid)
Η Παρί έγινε… ΑΕΚ και σπάει τα δοκάρια! (vid)
Παρί: Ο Ζαΐρ-Εμερί έστειλε σίγουρο γκολ στο δοκάρι! (vid)
Κεφαλιά- κανονιά του Χούμελς και στα… Τάρταρα η Παρί! (vid)
Η Ατλέτικο θέλει ΤΗΝ «βόμβα» με Λεβαντόφσκι!
Ο Μπαπέ έγινε… υδραυλικός και την πλήρωσε ο δύσμοιρος Χούμελς! (vid)
Champions League: Το κορεό της Παρί είναι σκέτη μαγεία! (vid)
Η Ίντερ έχει έτοιμο συμβόλαιο για το αστέρι της Serie A!
Ο Σάκα και η Άρσεναλ θέλουν να κάνουν τη Σίτι να… τρέμει
Η Παρί «χτυπάει» την ταλεντάρα και παίρνει εκδίκηση από τη Ρεάλ!
Μπαρτσελόνα: Διώχνει ξανά τον Φάτι και έχει βρει ήδη ομάδα!
O Κριστιάνο φόρεσε τη νέα φανέλα της Πορτογαλίας και… έριξε το Internet! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: Game Over

Η Γιουβέντους έμεινε εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο για τον αποκλεισμό.

Μασιμιλιάνο Αλέγκρι: Game Over

Για μια ακόμη χρονιά, η Γιουβέντους μένει με άδεια χέρια στην Ευρώπη. Ο φετινός αποκλεισμός από τον Άγιαξ, έχει κάνει έξω φρενών τους οπαδούς των «μπιανκονέρι».

Φυσικά, ο φετινός Άγιαξ έχει αποδείξει πολλάκις πόσο σωστά δομημένη και ταλαντούχα ομάδα είναι. Παρόλα αυτά, ίσως ο χρόνος του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο Τορίνο να έχει τελειώσει.

Ο φοβικός κύριος Αλέγκρι

Μετά την εντός έδρας ήττα από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το sportsking.gr, πρώτο από όλα τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, είχε τονίσει το προφανές, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Τη νύχτα της 7ης Νοεμβρίου, πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε ανοίξει το δρόμο για την Γιούβε, με το παιχνίδι να παίρνει αντίστοιχη τροπή.

Μετά το γκολ, ο Αλέγκρι γύρισε όλη την ομάδα πίσω, χωρίς ουσιαστικό λόγο και τελικά το πλήρωσε με (ανώδυνη) ήττα. Την ώρα που άπαντες είχαν σταθεί στην τύχη της ομάδας του Μουρίνιο, εμείς είχαμε δει πίσω από την κουρτίνα. «Θα είναι πραγματική αποτυχία αν η χρονιά της Γιουβέντους καταστραφεί εξαιτίας του φόβου του προπονητή της», έγραφε το κείμενο στις 8/11.

Δυστυχώς, πέντε μήνες μετά, επιβεβαιώθηκε με τον χειρότερο τρόπο. Ο Άγιαξ των υπερφυσικών «μπέμπηδων» κατάφερε να βάλει τέλος στα όνειρα των Τορινέζων για Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «μπιανκονέρι» ανά τον κόσμο ήθελαν το «κεφάλι» του Αλέγκρι. Όσοι όμως ξέρουν καλά τον Ιταλό τεχνικό γνώριζαν πως δεν υπήρχε πιθανότητα να παραιτηθεί. Δεν το έπραξε ούτε μετά το «στραπάτσο» από τη Ρεάλ στον τελικό του Κάρντιφ.

Σε ένα παιχνίδι που πάλι προδόθηκε από τον φόβο του, αλλάζοντας το εξαιρετικό 4-3-3 με το οποίο η ομάδα «κεντούσε» σε 3-5-2 για πρώτο παιχνίδι στη σεζόν. Μπέρδεψε την ομάδα, τα έκανε θάλασσα, όμως ο ίδιος δεν έφυγε από τον πάγκο.

Η στήριξη του Ανιέλι που πάντα ήθελε υποτακτικούς

Για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, ο Αλέγκρι δεν παίζει «μπάλα» μόνος του. Έχει την αμέριστη στήριξη της διοίκησης Ανιέλι. Ο Αντρέα Ανιέλι, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον προπονητή του, δημιουργώντας μεγάλο αναβρασμό στις τάξεις των οπαδών.

Η εξήγηση όμως είναι πολύ απλή. Ο ισχυρός άνδρας της Γιούβε, πάντα ήθελε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Είναι από τους λόγους για τους οποίους έφυγε ο Κόντε. Σε αντίθεση με τον Αλέγκρι, ο Κόντε δεν δέχθηκε ποτέ να υπηρετήσει πιστά τις ορέξεις του αφεντικού του. Ήθελε να είναι ο ίδιος αφεντικό στα αποδυτήρια και στην ομάδα, όσον αφορά φυσικά το έμψυχο δυναμικό.

«Χτίζουμε το μέλλον με τον Ανιέλι» τόνισε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μετά τον αποκλεισμό. Δεν ασχολήθηκε σχεδόν καθόλου με τα δικά του λάθη. Δεν προσπάθησε καν να απολογηθεί και φυσικά δεν ένιωσε την παραμικρή ανάγκη να παραιτηθεί από την ομάδα.

Είναι δεδομένο πως εντός των επόμενων ημερών θα υπάρξει μεγάλη κόντρα μεταξύ κερκίδας και προέδρου. Δε θα είναι βεβαίως η πρώτη φορά. Η αποχή αρκετών φίλων της ομάδας από το γήπεδο εξαιτίας των πανάκριβων εισιτηρίων, σταμάτησε για χάρη του συλλόγου. Ο κόσμος στήριξε και με το παραπάνω την Γιούβε στα παιχνίδια με Ατλέτικο και Άγιαξ.

Από την πλευρά του όμως, ο Ανιέλι αρνείται να δει το προφανές. Δεν κατανοεί πως το κλίμα δεν σηκώνει πλέον τον Αλέγκρι στην ομάδα. Με αυτόν στο «τιμόνι», η Γιούβε έχει χάσει δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ με κάτω τα χέρια, ενώ φέτος ήταν τυχερός που γλίτωσε τον διασυρμό από τον Άγιαξ.

Θα αναστρέψει το κλίμα;

Η πιο δύσκολη ερώτηση, είναι αν ο Αλέγκρι καταφέρει να αναστρέψει το εις βάρος του κλίμα. Μετά τον χαμένο τελικό από τη Ρεάλ, πιέστηκε πολύ, όμως κατάφερε να απορροφήσει τους «κραδασμούς». Το ίδιος συνέβη και πέρσι, καθώς άπαντες στάθηκαν στον τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε η «βασίλισσα» και όχι στις λάθος επιλογές του προπονητή. Η μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, ήρθε για να «γλυκάνει» εντελώς τα πράγματα, με τον αλενατόρε να τη βγάζει «λάδι».

Κατάφερε να μείνει εκτός συνέχειας Κυπέλλου, δεχόμενος 3 γκολ από την Αταλάντα (3-0). Τότε, κανείς δεν είπε το παραμικρό, καθώς ο μεγάλος στόχος ήταν το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο πρωτάθλημα, ξεκούρασε σχεδόν όλη την ομάδα, χάνοντας από τη ΣΠΑΛ (2-1), όμως η ήττα δεν πείραξε κανένα. Το πρωτάθλημα έχει κριθεί εδώ και καιρό και είναι δεδομένα της Γιούβε.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει ο κόσμος στα επόμενα παιχνίδια. Είναι δεδομένο πως ο Αλέγκρι θα τελειώσει  τη σεζόν στον πάγκο της ομάδας, όμως κανείς δεν βάζει το χέρι του στη «φωτιά» για το μέλλον. Όσο και αν ο Ανιέλι τον στηρίζει, ίσως ήταν ένας τρόπος να αποφορτίσει το κλίμα. Μέσα του, ξέρει και ο ίδιος πως για το καλό της ομάδας, δεν θα πρέπει να συνεχίσει στον πάγκο.

Λυπάμαι κύριε Αλέγκρι, όμως χάσατε. Ξανά!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ