ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Ο Άγιαξ του Τεν Χαγκ είναι μια ποδοσφαιρική ζωγραφιά

Ο Άγιαξ του Τεν Χαγκ έχει βάλει μπουρλότο στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Άμστερνταμ γοητεύει και φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του προπονητή της.

Ο Άγιαξ του Τεν Χαγκ είναι μια ποδοσφαιρική ζωγραφιά

Σε μία σεζόν με πολλούς πρωταγωνιστές ο Τεν Χαγκ είναι αυτός που παίρνει τα λιγότερα εύσημα. Σε ένα κλαμπ με σεμιναριακή λειτουργιά ο προπονητής του Άγιαξ εμφανίζει στο χορτάρι μια φανταστική ομάδα. Ο Άγιαξ είναι τόσο καλός όσο φαίνεται. Και δεν κωλώνει πουθενά.

Ποια Μαδρίτη; Ποιο Τορίνο;

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της ομάδας είναι η πλήρης έλλειψη φόβου στο παιχνίδι της. Σε οποιοδήποτε γήπεδο. Με οποιονδήποτε αντίπαλο. Ο Άγιαξ πάει στις πιο δύσκολες και επιβλητικές έδρες της Ευρώπης και κάνει πλάκα. Δεν τον νοιάζει τίποτα. Τα μωρά του «Αίαντα» κάνουν το παιχνίδι τους λες και παίζουν στο προπονητικό τους κέντρο. Η υπεροχή του Άγιαξ στα ματς με Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους ήταν σοκαριστική. Μετά την ήττα τους με 1-2 στην Ολλανδία από τη Ρεάλ πήγαν μέσα στο Μπερναμπέου και έβαλαν 4 λες και έπαιζαν εκτός με τη Φίτεσε.

Το βράδυ της Τρίτης (16/4) στο Τορίνο βρέθηκαν πίσω στο σκορ και σαν μη τρέχει τίποτα γύρισαν το ματσάκι. Μετά το δεύτερο γκολ μάλιστα συνέχισαν να επιτίθονται ψάχνοντας κι άλλο γκολ. Το οποίο μάλιστα βρήκαν αλλά ακυρώθηκε.

Ο Τεν Χαγκ έχει δημιουργήσει μια ομάδα με τεράστια εμπιστοσύνη στον εαυτό της και στις δυνατότητες της. Ένα σύνολο που ματώνει ο ένας για τον άλλο χωρίς ίχνος βεντετισμού. Παίκτες που καλά καλά δεν έχουν κλείσει τα 20 παίζουν με την εμπειρία και την ψυχραιμία μπαρουτοκαπνιμσένων βετεράνων.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αγωνιστική νοοτροπία του Άγιαξ. Κι αυτό είναι κάτι που πιστώνεται σε τεράστιο βαθμό ο προπονητής του.

Γιατί όσο καλούς παίκτες και να διαθέτεις, το να τους πείσεις ότι μπορούν να τα καταφέρουν τα πάντα και παντού είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη και δύσκολη υπόθεση. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά με ελάχιστη εμπειρία στο κορυφαίο επίπεδο.

Καινοτομεί και βγάζει γούστα!

Το ποδόσφαιρο που παίζει ο Άγιαξ είναι μια εικόνα πολύ φρέσκια. Στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ο «Αίαντας» παίζει χωρίς σέντερ φορ! Στην κορυφή της επίθεσης δεν βρίσκεται κάποιος που παίζει ΚΑΙ σέντερ φορ. Ο φοβερός και τρομερός Ντούσαν Τάντιτς είναι ένας καθαρός μεσοεπιθετικός.

Ο Τεν Χαγκ στην Ευρώπη τον τοποθετεί στην κορυφή και δίπλα του βάζει τους Νέρες και Ζιγέκ. Με τον τρόπο αυτό ο Άγιαξ διαθέτει μια πολύ ευέλικτη τριάδα στην επίθεση.

Ο Τάντιτς τραβιέται εκτός περιοχής και γίνεται ο μαέστρος της ομάδας. Από τα πόδια του περνάνε όλα. Οι Νέρες και Ζιγέκ με συνεχόμενες κινήσεις και κοψίματα εντός περιοχής λειτουργούν σαν φορ. Οι δυο τους μαζί με τον Τάντιτς μετρούν μέχρι στιγμής 63 γκολ και 55 ασίστ! Το νούμερο είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Παίκτης κλειδί στη λειτουργία του Άγιαξ είναι και ο Ντόνι φαν ντε Μπέικ . Ο Ολλανδός χαφ που ήταν εκ των κορυφαίων στη ρεβάνς με τη Γιούβε έχει πολύ μεγάλη ικανότητα στο να πατάει περιοχή. Κάνει την αντίθετη κίνηση με τον Τάντις. Όποτε ο Σέρβος τραβιέται εκτός περιοχής ο Φαν Ντε Μπέικ κάνει κίνηση εντός αυτής. Λειτουργεί δηλαδή σαν τρίτος και κρυφός επιθετικός. Έτσι ο Άγιαξ βάζει μέσα στην περιοχή τρεις παίκτες και δίνει τη δυνατότητα στο Τάντιτς να συνδυαστεί μαζί τους. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Βέβαια τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα ήταν τόσο εύκολο αν στα χαφ δεν δέσποζε με την παρουσία του ο Φράνκι Ντε Γιονγκ. Ο –ήδη κλεισμένος από τη Μπαρτσελόνα- Ολλανδός δεν κάνει λάθος ποτέ! Ο τρόπος που ξεκινάει και μοιράζει το παιχνίδι είναι αψεγάδιαστος. Ώρες ωρες σου δίνει την εντύπωση ότι είναι ρομπότ! Κάνει πάντα τη σωστή επιλογή και βρίσκεται παντού μέσα στο γήπεδο. Παντού!

Και τέλος ο αρχηγός. Ο Ματίας Ντε Λιχτ. Ένα σπάνιο ταλέντο που όποια ομάδα έχει την τύχη να το κλείσει θα αποκτήσει το επόμενο καλύτερο στόπερ στον κόσμο. Ο 19χρονος (!!!) αρχηγός του Άγιαξ είναι ο φυσικός ηγέτης αυτής της ομάδας. Ένας απροσπέλαστος κεντρικός αμυντικός με φονικό συνδασμό ταχύτητας και δύναμης που παράλληλα ξέρει πως να ξεκινάει το παιχνίδι από πίσω. Το Total Football στα καλύτερά του!

Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είχε τεράστια ανάγκη τον Άγιαξ

Η παρουσία του Άγιαξ δίνει πολλούς πόντους στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ολλανδοί ήρθαν από το δεύτερο προκριματικό στα βάθη του Ιουλίου και έχουν κάνει πάταγο. Πετάνε έξω το ένα φαβορί μετά το άλλο και σπάνε τη μονοτονία. Όλοι οι ουδέτεροι τους υποστηρίζουν. Κι όλο αυτό αποκτά μεγαλύτερη αξία με τον τρόπο που συμβαίνει.

Ο Άγιαξ δεν κλέβει τις προκρίσεις. Τις παίρνει στα ίσα. Δεν έχει πάρει ούτε ένα αποτέλεσμα που να μην άξιζε. Το αντίθετο. Στην ήττα από τη Ρεάλ και στην ισοπαλία με τη Γιουβέντους στην έδρα του το αποτέλεσμα τον αδικεί.

Ο «Αίαντας» δεν προχωράει στο θεσμό με αμυντικό πλάνο και κλεφτοπόλεμο. Βγαίνει να παίξει το ποδόσφαιρό του και κυριαρχεί. Καθολικά. Μην ξεχνάμε για τι μέγεθος μιλάμε. Η ιστορία του Άγιαξ είναι τεράστια και ο ρόλος που έχει παίξει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κομβικός.

Η φανέλα του έχει ανάλογο βάρος με της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ. Σίγουρα ζυγίζει τόνους παραπάνω από της Τότεναμ και της Σίτι. Να θυμίσουμε εδώ ότι μια εκ των δύο θα συναντήσει στα ημιτελικά. Είναι πραγματικά κρίμα που η ομάδα αυτή του χρόνου δεν θα υπάρχει. Είναι δεδομένο ότι οι «μεγαλοκαρχαρίες» θα την αποδεκατίσουν. Ας την απολαύσουμε λοιπόν όσο προλαβαίνουμε.

Πάει να το πάρει!

Ας το παραδεχτούμε. Ο Άγιαξ πλέον μπορεί κάλλιστα να σκέφτεται την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν είναι φαβορί αλλά ούτε φτωχός συγγενής. Η παρουσία του στα ημιτελικά δεν έχει καμία σχέση με την ανάλογη περσινή παρουσία της Ρόμα. Ο Άγιαξ δεν πρόκειται να γίνει παιχνιδάκι στα χέρια κανενός. Όποιος θέλει να τον αποκλείσει πρέπει να κάνει ένα τέλειο παιχνίδι. Και πάλι ίσως να μην αρκεί.

Η ομάδα του Τεν Χαγκ με τις εμφανίσεις της έχει κερδίσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή. Έχει κερδίσει με το σπαθί της το δικαίωμα να ονειρεύεται την κατάκτηση του τροπαίου. Αν τελικά έρθει θα μιλάμε για μια πανέμορφη ιστορία. Από αυτές που μόνο ο βασιλιάς των σπορ ξέρει να γράφει. Η αναμονή για τα ημιτελικά είναι τεράστια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ