ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Πόσα (γκολ) θες να μας τρελάνεις, Τσέλσι;

Η Τσέλσι ήταν... διπρόσωπη κόντρα στη Σλάβια Πράγας, δίνοντας δικαίωμα στο όνειρο στους Τσέχους, αλλά τελικά πήρε τη νίκη σε μια εντυπωσιακά ματσάρα (4-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Europa League!

Πόσα (γκολ) θες να μας τρελάνεις, Τσέλσι;

Η νίκη της Τσέλσι με 1-0 στην Τσεχία της έδινε σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στη Σλάβια Πράγας. Ωστόσο, οι «μπλε» έπρεπε να είναι προσεκτικοί στη ρεβάνς. Το παράδειγμα του σοκαριστικού αποκλεισμού της Σεβίλλης από τους Τσέχους στον προηγούμενο γύρο εξάλλου ήταν νωπό.  Η αγγλική ομάδα έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε για ένα ημίχρονο διαλύοντας κάθε αμυντικό πλάνο της Σλάβια. Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι «μπλε» ήταν κάκιστοι επιτρέποντας στην τσέχικη ομάδα να πιστέψει στην ανατροπή. Παρόλα αυτά η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 4-3 και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Μονόπλευρο «μπλε» πάρτι

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5′ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Πέδρο, Αθπιλικουέτα και Ζιρού «έκρυψαν» την μπάλα και ο Ισπανός με υπέροχο σκαφτό πλασέ νίκησε τον Κόλαρ για το 1-0!

Η πίεση της Τσέλσι συνεχίστηκε και μόλις πέντε λεπτά αργότερα οι «μπλε» βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Αζάρ μπήκε στην περιοχή και γύρισε την μπάλα, ο Πέδρο πλάσαρε στο δοκάρι, αλλά η μπάλα σ’ ένα περίεργο παιχνίδι της τύχης βρήκε στο κεφάλι του Ντέλι και κατέληξε για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Κόλαρ!

Οι Τσέχοι ανέβηκαν στο ματς και απείλησαν για πρώτη φορά στο 15′. Ο Σέβτσικ γύρισε για τον Ζμρχαλ που σούταρε με τη μια, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αφού δεν κατάφερε να μειώσει η Σλάβια, η Τσέλσι «χτύπησε» και τρίτη φορά μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο Καντέ έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Πέδρο κι εκείνος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ζιρού που έκανε το 3-0 από κοντά! 

Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό και η Σλάβια βρήκε περισσότερους χώρους. Μάλιστα στο 25′ πλησίασε στη μείωση του σκορ. Ο Ζμρχαλ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Ντέλι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κέπα έδιωξε εντυπωσιακά. Ό,τι δεν κατάφερε ο Ιβοριανός στόπερ το πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σούτσεκ, ο οποίος νίκησε τους πάντες στον αέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σέβτσικ, μειώνοντας σε 3-1!

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό η Τσέλσι σκόραρε ξανά! Ο Ζιρού προσπάθησε να σουτάρει μέσα από την περιοχή, δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστρωσε στον Πέδρο που έκανε το 4-1!

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά μετά το τέταρτο γκολ των «μπλε». Στο 41′ η Σλάβια απείλησε ξανά, με τον Ντέλι να μην προλαβαίνει τελευταία στιγμή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από εκτέλεση φάουλ του Σούτσεκ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, με την Τσέλσι να προηγείται άνετα με 4-1.

«Χτύπησε» δις και νωρίς η Σλάβια, αλλά δεν έφτανε

Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν όπως ακριβώς και το πρώτο. Με μια μικρή, όμως, διαφορά. Αυτή τη φορά ήταν η Σλάβια εκείνη που βρήκε γκολ άμεσα. Συγκεκριμένα στο 51′ ο Σέβτσικ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε δυνατά, νικώντας τον Κέπα και κάνοντας το 4-2!

Ωστόσο, οι Τσέχοι δεν σταμάτησαν εκεί και τρία λεπτά αργότερα μείωσαν κι άλλο το σκορ. Δράστης ξανά ο Σέβτσικ με παρόμοιο τρόπο. Βρήκε για δεύτερη φορά χώρο έξω από την περιοχή και με υπέροχο σουτ έκανε το 4-3!

Η Σλάβια πήρε τα πάνω της και στο 62′ έφτασε κοντά και στην ισοφάριση. Οι παίκτες του Γίντριχ Τρπισόφσκι έφυγαν εξαιρετικά στην κόντρα, αλλά ο Σέβτσικ γλίστρησε την τελευταία στιγμή, ενώ ήταν μόνος στο δεύτερο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι θορυβήθηκαν από τη μείωση του σκορ και το «ξέσπασμα» των Τσέχων και άρχισαν να «παγώνουν» το ρυθμό της αναμέτρησης. Κάτι που κατάφεραν πλήρως μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης. Οι «μπλε» πανηγύρισαν τη νίκη με 4-3 και προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Europa League. Εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Άιντραχτ Φρανφκούρτης με έπαθλο τη συμμετοχή στον τελικό του Μπακού.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Λουίζ, Έμερσον, Μπάρκλεϊ (70′ Ζορζίνιο), Κόβασιτς, Καντέ, Αζάρ (65′ Γουίλιαν), Πέδρο (86′ Χάντσον-Οντόι), Ζιρού.

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι): Κόλαρ, Κουντέλα, Νγκαντέου-Νγκατζούι, Ντέλι, Μπόριλ, Κραλ, Σούτσεκ, Σέβτσικ (78′ Στοχ), Τραορέ, Ζμρχαλ (84′ Σκόντα), Μάσοπουστ (52′ Ολαγίνκα).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ