ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
Ρεάλ Μαδρίτης: Βρήκε τον αντι-Νάτσο στη Μίλαν!
Η Γιουβέντους βρήκε τον επόμενο… Μπουφόν της!
Η Μπασακσεχίρ έφτιαξε… προτομή του Πέλκα! (pic)
Ο Αντσελότι μίλησε: «Αυτοί οι δύο αξίζουν τη Χρυσή Μπάλα»
Η Ρόμα θέλει να «κλέψει» τον απόλυτο αστέρα της Γιουβέντους!
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Έλα και Σο(ν)σε την!

Η Τότεναμ πήρε την πρόκριση του αιώνα σε ένα ματς που θα μνημονεύεται για αιώνες. Απόλυτος πρωταγωνιστής και στις δύο μάχες με τη Σίτι ο Σον Χιουνγκ-Μιν.

Έλα και Σο(ν)σε την!

Μετά από μια ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος και μετά από τον τραυματισμό του Χάρι Κέιν η σεζόν έμοιαζε χαμένη υπόθεση για τους «Πετεινούς». Τη στιγμή που χρειαζόντουσαν όσο τίποτα έναν ήρωα ο Σον ήταν εκεί!

Ένας πιστός στρατιώτης

Αν κάτι χαρακτηρίζει την Τότεναμ του Ποκετίνο είναι ότι οι παίκτες τους είναι πιστά προσηλωμένοι στο πλάνο του προπονητή τους. Οι «Σπερς» μπορεί να μην είναι η τέλεια ομάδα είναι όμως σίγουρα ΟΜΑΔΑ. Οι περισσότεροι παίκτες άλλωστε παίζουν χρόνια μαζί. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα της αυταπάρνησης και της προσήλωσης στο πλάνο είναι ο Σον.

Ο Νοτιοκορεάτης είναι η επιτομή αυτού που λέμε παίκτης του προπονητή. Παίζει παντού. Κάνει ό,τι του ζητηθεί. Πάντα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προθυμία. Θα κάνει τη ντελικάτη ενέργεια, θα βάλει τη γκολάρα αλλά την ίδια στιγμή θα τρέξει σαν χαμάλης να πιέσει την αντίπαλη άμυνα και να δώσει βοήθειες στα μετόπισθεν της δική τους ομάδας.

‘’Δεν με νοιάζει που θα παίζω. Το βασικό για μένα είναι να βρίσκομαι μέσα στο παιχνίδι. Μπορώ να παίξω σαν δεύτερος επιθετικός ή και πιο πίσω. Ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής θα το κάνω. Δεν έχω κάποια αγαπημένη θέση. Θα βρίσκομαι παντού και θα είμαι πάντα έτοιμος’’.

Αυτές τις δηλώσεις ο Σον τις έκανε όταν έπαιζε ακόμα στο Αμβούργο. Θα μου πείτε αυτά τα έχουμε ξανακούσει πολλές φορές. Και εδώ που τα λέμε δίκιο θα έχετε. Αν όμως έχεις παρακολουθήσει έστω κι ένα παιχνίδι του Σον καταλαβαίνεις ότι από τη δήλωση αυτή ισχύει κάθε λέξη. Τα τρεξίματα του Νοτιοκορεάτη μέσα στο γήπεδο είναι ασταμάτητα. Κάθε φορά που τελειώνει ένα ματς δεν σου αφήνει κανένα περιθώριο να αμφισβητήσεις ότι άφησε την ψυχή του στο γήπεδο. Είτε του βγήκε το ματς είτε όχι.

Επίμονος και επικίνδυνος

Ένας τέτοιος παίκτης δεν παρατάει πότε καμία φάση. Ο Σον είναι από αυτούς που θα κυνηγήσουν κάθε «σκοτωμένη» μπάλα. Αυτό σε συνδυασμό με την μεγάλη ποιότητα που έχει σαν παίκτης τον καθιστούν φοβερά επικίνδυνο. Τα τρία γκολ που σημείωσε κόντρα στη Σίτι είναι χαρακτηριστικά του τι είδους παίκτης είναι ο Σον.

Στο παιχνίδι του Λονδίνου το γκολ που σημειώνει είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της επιμονής του. Κρατάει τη μπάλα μέσα στο παιχνίδι λίγο πριν περάσει άουτ κι ενώ βρίσκεται σε ένα σημείο του γηπέδου που φαινομενικά δεν μπορεί να απειλήσει μπουκάρει στην περιοχή και σκοράρει από το πουθενά.

Στη ρεβάνς με τη Μάντσεστερ Σίτι πριν σημειώσει το πρώτο γκολ του παρακολουθεί τη φάση, εκμεταλλεύεται την ολιγωρία του Λαπορτ και πλασάρει κατευθείαν. Χωρίς δεύτερη επαφή. Λίγα λεπτά αργότερα –στο δεύτερο προσωπικό του γκολ- δείχνει και το ποιοτικό στοιχείο του παιχνιδιού του με ένα εκπληκτικό τελείωμα στο παράθυρο της εστίας του Έντερσον.

Τρία γκολ τελείως διαφορετικά μεταξύ τους από τον ίδιο παίκτη. Με την εκρηκτικότητα και την αίσθηση του χώρου να τον χαρακτηρίζουν ο Σον είναι κίνδυνος θάνατος ειδικά στο ανοιχτό γήπεδο. Κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα στα πόδια του σου δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις.

Φέτος μάλιστα δείχνει να έχει ανεβάσει το παιχνίδι του ακόμη ένα επίπεδο. Με 20 γκολ και 10 ασίστ οδεύει ολοταχώς για την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Έτοιμος να βγει μπροστά

Μετά τον τραυματισμό του Κέιν και με τον Ντέλε Άλι να μη δείχνει ικανός να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη ο Σον είναι αυτός που βάζει πλάτη για τους “Σπερς”. Ο Νοτιοκορεάτης είναι ξεκάθαρα υποτιμημένος. Λίγο το ότι προέρχεται από μια τελείως αντιποδοσφαιρική αγορά όπως η Ασιατική λίγο το ότι παίζει στην όχι και τόσο λαμπερή Τότεναμ έχουν οδηγήσει στο να μην λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει.

Ο Σον είναι ένας σύγχρονος μεσοεπιθετικός πλήρως προσαρμοσμένος στις απαιτήσεις του σημερινού ποδοσφαίρου. Στα 26 του δείχνει πιο ώριμος από ποτέ. Η Τότεναμ αποκτά μια ακόμη σταθερά στην επίθεση. Για μια ομάδα που δεν κάνει μεταγραφές είναι πολύ σημαντικό να «ανεβάζει» τους παίκτες που ήδη έχει.

Αυτή τη στιγμή ο Σον είναι ο καλύτερος παίκτης των «Σπερς». Είναι ο άνθρωπος που όλοι περιμένουν να τους ξελασπώσει στα δύσκολα. Κι αυτός συνήθως δεν τους απογοητεύει.

Και φέρε της το Κύπελλο το Ευρωπαϊκό!

Εδώ που έφτασε η Τότεναμ δεν μπορεί παρά να ξυπνάει και να κοιμάται με τη σκέψη της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ. Με όλες τις υπόλοιπες κούπες να έχουν κάνει φτερά οι «Πετεινοί» έχουν την ευκαιρία να βάλουν τέλος στην «ξηρασία» κατακτώντας την μεγαλύτερη από αυτές! Το ραντεβού με τον φοβερό και τρομερό Άγιαξ δεν είναι απαγορευτικό για την Τότεναμ.

Θεωρητικά είναι το φαβορί. Βέβαια με τον φετινό Άγιαξ ίσως αυτό να είναι κάτι που χρήζει περισσότερης συζήτησης. Σίγουρα πάντως η ομάδα του Βόρειου Λονδίνου έχει τις πιθανότητές της. Και θα της διεκδικήσει μέχρι τελικής πτώσεως. Αν βρεθεί στον τελικό τα πάντα μπορεί να συμβούν. Με τον Κέιν στα πιτς ο Σον είναι αυτός που καλείται να σηκώσει όλο το βάρος στην επίθεση.

Θα τα καταφέρει; Ποιος ξέρει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να το πετύχει. Κι αν του κάτσει; Ετοιμαστείτε μπροστά από το καινούργιο στολίδι της Τότεναμ να δείτε κι ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Σον Χιουνγκ-Μιν.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ