ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Όλα τα Φόντ(εν)-α για να το σηκώσει!

Με ήρωα και σκόρερ τον 18χρονο Φιλ Φοντέν η Μάντσεστερ Σίτι «λύγισε» την Τότεναμ και πήρε εκδίκηση (1-0) για τον αποκλεισμό της στο Champions League, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Όλα τα Φόντ(εν)-α για να το σηκώσει!

Μόλις πριν από λίγες ημέρες η Τότεναμ πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League παρά την ήττα (4-3) στο «Έτιχαντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι… αλλιώς. Οι «πολίτες» του Πεπ Γκουαρντιόλα ζορίστηκαν αρκετά, αλλά με ήρωα τον νεαρό Φιλ Φοντέν πήραν μια τεράστια νίκη (1-0), τη δέκατη συνεχόμενη τους στο πρωτάθλημα κι ανέβηκαν στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Πλέον όλα για τον τίτλο θα παιχτούν στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι το γκολ, η Τότεναμ τις ευκαιρίες

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τη Σίτι στο ξεκίνημα. Στο 3ο λεπτό, όμως, ο Έντερσον έδιωξε το δυνατό σουτ του Σον. Κι αφού δεν κατάφερε η Τότεναμ να ανοίξει το σκορ, το έκαναν οι «πολίτες» δύο λεπτά αργότερα. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε εξαιρετική κίνηση και σέντρα, ο Αγκουέρο έβγαλε την κεφαλιά πάσα και ο Φοντέν επίσης με κεφαλιά έκανε το 1-0!

Η Τότεναμ προσπάθησε να συνέλθει από το γκολ και στο 14′ «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Λούκας έβγαλε υπέροχη κάθετη στον Έρικσεν, αλλά ο Έντερσον τον νίκησε στο τετ α τετ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λαπόρτ σταμάτησε τελευταία στιγμή τον Σον πριν βγει απέναντι από τον Βραζιλιάνο πορτιέρε. Ο ρυθμός της αναμέτρησης «πάγωσε» αρκετά με τη Σίτι να έχει την κατοχή και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν την ευκαιρία τους στην κόντρα.

Και στο 44′ έφτασαν ξανά κοντά στην ισοφάριση. Ο Σον έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια και βρέθηκε απέναντι στον Έντερσον, αλλά ο Βραζιλιάνος τον νίκησε στο τετ α τετ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος, με τη Σίτι να προηγείται με 1-0 και την Τότεναμ να έχει τις ευκαιρίες.

Είχαν τις στιγμές τους, αλλά όχι γκολ

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος δεν ήταν ιδιαίτερα καλός. Είναι χαρακτηριστικό ότι έπρεπε να φτάσουμε στο 60′ για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή. Ο Έρικσεν εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Ντάιερ να παίρνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα αρκετά άουτ από καλή θέση. Με τον ίδιο τρόπο απείλησε και η Σίτι στο αμέσως επόμενο λεπτό, με την κατάληξη να είναι ίδια στην κεφαλιά του Λαπόρτ.

Η Σίτι έβρισκε χώρους στην κόντρα και στο 71′ έφτασε μια ανάσα από το 2-0. Ο Σανέ έκανε υπέροχο γύρισμα στον Στέρλινγκ, που πλάσαρε, αλλά ο Γκαζανίγκα έδιωξε εντυπωσιακά με το πόδι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό από ένα λάθος στην άμυνα των γηπεδούχων ο Λούκας βρέθηκε απέναντι στον Έντερσον, αλλά ο Βραζιλιάνος νίκησε τον συμπατριώτη του στο τετ α τετ. Το παιχνίδι έχασε ξανά το ρυθμό του. Οι «πολίτες» διατηρούσαν άνετα την κατοχή και οι «spurs» έψαχναν χώρους στην κόντρα.

Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να βρουν χώρους μέχρι και τη λήξη της αναμέτρησης, με τη Σίτι να φτάνει σε μια σπουδαία νίκη. Οι «πολίτες» με το τρίποντο αυτό ανέβηκαν στους 86 βαθμούς και την κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Πλέον θα τα παίξουν όλα για όλα για τον τίτλο στο ντέρμπι της Τετάρτης (24/4) κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την άλλη, η Τότεναμ έμεινε στους 67 βαθμούς και την 3η θέση της βαθμολογίας.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν, Φόντεν (85′ Ντ. Σίλβα), Ντε Μπρόινε (37′ Φερναντίνιο), Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (65′ Σανέ).

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γκαζανίγκα, Αλντερβάιρελντ (78′ Γιορέντε), Βέρτονχεν, Σάντεζ, Φόιθ, Άλι (69′ Ρόουζ), Ντάιερ (61′ Γουανιάμα), Ντέιβις, Λούκας, Έρικσεν, Σον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ