ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πογέτ: «Δεν έχω καμία επαφή με την Εθνική Ελλάδος»!
Χατζηγιοβάνης: «Δύσκολο να ξεπεράσουμε τον αποκλεισμό της Εθνικής»!
Καν: «Μπράβο στην Μπάγερν και στον Τούχελ που με… τακτικάρες μας πήγε στα ημιτελικά»!
Κανσέλο: «Μετά τον αποκλεισμό από την Παρί ευχήθηκαν αθάνατο στην αγέννητη κόρη μου»!
Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν θέλουν… δίδυμο – φωτιά από την Ίντερ!
Κασεμίρο: «Όταν έφυγα από τη Ρεάλ ο Αντσελότι έκλαιγε και ο Πέρεθ δε μου μιλούσε»!
Γιουβέντους: Η νίκη στη δίκη του Ρονάλντο… σώζει τον Αλέγκρι!
Αρτέτα: «Καλό το ότι μείωσαν τους αγώνες του Κυπέλλου»!
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Δεν τη σκιάζει…πίεση καμιά!

Η Λίβερπουλ ζορίστηκε αρκετά κόντρα στη «σκληροτράχηλη» Κάρντιφ, αλλά με μια μεστή εμφάνιση πήρε ένα σημαντικό διπλό στην Ουαλία (2-0) κι ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Δεν τη σκιάζει…πίεση καμιά!

Η «μάχη» για την κατάκτηση του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κρατήσει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι ρίχνουν η μια την πίεση στην άλλη μετά από κάθε νικηφόρο αποτέλεσμα τους. Το βράδυ του Σαββάτο οι «πολίτες» ήταν νικητές στο ντέρμπι με την Τότεναμ, ρίχνοντας το… μπαλάκι στους «κόκκινους» που δοκιμάζονταν στην έδρα της Κάρντιφ. Και η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντέδρασε άψογα. Με μια μεστή εμφάνιση και δύο γκολ ξανά στο δεύτερο μέρος, η Λίβερπουλ έφυγε νικήτρια από την Ουαλία (2-0) κι ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ περιμένοντας ένα «δώρο» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι με τη Σίτι την Μεγάλη Τετάρτη (24/4).

«Κόκκινη» κυριαρχία, αλλά χωρίς γκολ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο ματς και είχαν την κατοχή στα πρώτα λεπτά. Ωστόσο, δεν μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα την πολυπληθή άμυνα της Κάρντιφ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο ματς στο 15′. Ο Χόιλετ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Χέντερσον έβαλε την κόντρα την τελευταία στιγμή. Επτά λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία της να ανοίξει το σκορ. Ο Μανέ βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Φιρμίνο, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ στο τετ α τετ με τον Έθεριτζ.

Στο 30′ οι «κόκκινοι» είχαν μια ακόμη καλή στιγμή, αλλά ο Μανέ δεν βρήκε καλά την μπάλα στο γύρισμα του Αλεξνάτερ-Άρνολντ και την έστειλε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, η Λίβερπουλ έφτασε ξανά κοντά στο γκολ. Ο Σαλάχ έκανε εξαιρετική κίνηση και βρέθηκε απέναντι από τον Έθεριτζ, ο οποίος τον νίκησε στο τετ α τετ. Στο 44′ η Κάρντιφ απείλησε μετά από αρκετή ώρα. Ο Καμαράσα δεν έκανε καλά το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Νιάς, το γυριστό του οποίου απέκρουσε ο Άλισον.

Αυτή ήταν και τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο μέρος. Η Λίβερπουλ είχε την κατοχή και αρκετές ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την καλά στημένη άμυνα της Κάρντιφ, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

«Καθάρισε» στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και απείλησε στο 51′. Ο Μανέ συνέκλινε και σούταρε, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Έθεριτζ. Η πίεση των «κόκκινων» απέδωσε τελικά καρπούς έξι λεπτά αργότερα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βαϊνάλντουμ με «κεραυνό» έκανε το 1-0 για τη Λίβερπουλ!

Μάλιστα στο 61′ οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο γκολ. Ο Κεϊτά έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Μανέ εκείνος έκανε το γύρισμα για τον Χέντερσον, αλλά το σουτ του από το ύψος του πέναλτι ήταν κάκιστο. Τρία λεπτά αργότερα, η Κάρντιφ απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος και «άγγιξε» την ισοφάριση. Ο Άλισον έκανε κάκιστη έξοδο σε κόρνερ του Μπένετ, αλλά ο Μόρισον αστόχησε εξ επαφής σε κενή εστία.

Κι αφού οι γηπεδούχοι δεν ισοφάρισαν, η Λίβερπουλ κατάφερε να βρει και δεύτερο γκολ. Στο 80′ ο Μόρισον ανέτρεψε τον Σαλάχ εντός περιοχής και ο διαιτητής έδειξε άμεσα στην άσπρη βούλα. Ο Μίλνερ ήταν εύστοχος από τα 11 μέτρα κι έκανε το 2-0, «κλειδώνοντας» τη νίκη!

Οι «κόκκινοι» δεν κατέβασαν το πόδι από το γκάζι και στο 90′ έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Φιρμίνο βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Σαλάχ, αλλά ο Έθεριτζ έδιωξε εντυπωσιακά το πλασέ του στην δεξιά του γωνία. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο ματς, με τους φιλοξενούμενους να φτάνει σε μια σημαντική νίκη με 2-0.

Με το τρίποντο αυτό η Λίβερπουλ έφτασε στους βαθμούς σε 35 αγωνιστικές κι ανέβηκε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ στο +2 από τη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει ματς λιγότερο. Πλέον οι «κόκκινοι» περιμένουν ένα «δώρο» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στους «πολίτες» τη Μεγάλη Τετάρτη. Από την άλλη, η Κάρντιφ έμεινε στους 29 βαθμούς και την 18η θέση, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο της για παραμονή στην κατηγορία.

Κάρντιφ (Νιλ Γουόρνοκ): Έθεριτζ, Πελτιέ, Μόρισον, Εκουέλε, Μπένετ, Γκούναρσον, Χόιλετ (83′ Μέρφι), Καμαράσα, Ρολς (78′ Μπακούνα), Μέντεζ-Λενγκ, Νιάς (66′ Ζοχόρε).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (86′ Γκόμεζ), Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (71′ Φαμπίνιο [α.α 75′ Μίλνερ]), Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ