ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Ραχίμ Στέρλινγκ: Haters gonna hate, players gonna play

Ο Στέρλινγκ είναι ένας παίκτης που μετράει σίγουρα παραπάνω εχθρούς απ’ ότι φίλους. Αυτό δεν τον εμποδίζει από το να κάνει όργια μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ραχίμ Στέρλινγκ: Haters gonna hate, players gonna play

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ είναι ο παίκτης που όλοι λατρεύουν να μισούν. Η κριτική που του ασκείται είναι εντονότατη. Τις περισσότερες φορές αρκετά άδικα. Ο Άγγλος εξτρέμ πραγματοποιεί ακόμη μια εξαιρετική χρονιά ξεπερνώντας τα ήδη ψηλά στάνταρ που ο ίδιος έθεσε τα προηγούμενα χρόνια.

Ασταμάτητος

Αυτή είναι ακριβώς η λέξη που του ταιριάζει. Ο Στέρλινγκ ξεκίνησε τη χρονιά πολύ δυνατά και ακριβώς έτσι σκοπεύει να την τελειώσει. Με 23 γκολ και 16 ασίστ σε 46 συμμετοχές είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας από τις πιο παραγωγικές επιθέσεις της Ευρώπης. Αγωνιζόμενος με την ίδια άνεση και στα δύο άκρα της επίθεσης ο Στέρλινγκ σκοράρει και μοιράζει ασταμάτητα.

Είναι κλασσική περίπτωση παίκτη που μπορεί να βάλει το απίθανο και να χάσει το άχαστο. Αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι μόλις 24 και ότι μπορεί να βελτιώσει πολύ παραπάνω τα τελειώματά του τότε το μέλλον μοιάζει τρομακτικό.

Ο συνδυασμός ταχύτητας και τεχνικής είναι φονικός αλλά αυτό που τον κάνει πραγματικά να ξεχωρίζει είναι η προσαρμοστικότητα του. Μπορεί το ίδιο εύκολα να παίξει τόσο πάνω στη γραμμή όσο και να πατήσει περιοχή. Είναι το ίδιο καλός τόσο ως παίκτης του «ασβέστη» όσο και ως δεύτερος επιθετικός. Είτε συγκλίνει προς τα μέσα είτε όχι είναι μια μόνιμη απειλή για τις αντίπαλες άμυνες. Κινείται συνεχώς ανάμεσα στις γραμμές κέντρου και επίθεσης και δεν σου δίνει την παραμικρή πολυτέλεια να τον ξεχάσεις. Η παρουσία του δίνει στον προπονητή άπειρες δυνατότητες.

Μπορεί να ανοίξει το γήπεδο παίζοντας στο ένας με έναν, να χτυπήσει στην αντεπίθεση και να γεμίσει την περιοχή σε καταστάσεις που η Σίτι θέλει να πιέσει για γκολ. Μπορεί ο –κάπως εκκεντρικός- χαρακτήρας του να τον κάνει πολύ συχνά θέμα συζήτησης για λάθος λόγους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Στέρλινγκ δεν είναι ένα από τα καλύτερα και πιο φορμαρισμένα εξτρέμ στον κόσμο αυτή τη στιγμή.

Ο Πεπ τον απογείωσε

Φυσικά τον Στέρλινγκ δεν τον μάθαμε φέτος. Στα 18 του έπαιζε ήδη βασικός στη Λίβερπουλ. Όπως συνηθίζεται στην Αγγλία οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες για κάθε νέο μεγάλο ταλέντο ήταν τεράστιες. Η μετακίνησή του στη Σίτι έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ το 2015 συζητήθηκε πολύ.

Ο Στέρλινγκ άφησε την ομάδα που τον ανέδειξε και μετακόμισε σε μια ανταγωνιστική. Μάλιστα το κυνήγησε αρκετά, αφού πίεσε και ο ίδιος τη Λίβερπουλ να τον αφήσει.

Όλο αυτό το σούσουρο σε συνδυασμό με το τεράστιο πόσο που δαπανήθηκε για έναν παίκτη που δεν είχε κλείσει καν τα 20 του χρόνια έφερε τον Στέρλινγκ στο μάτι του κυκλώνα. Η πρώτη του χρονιά στη Σίτι ήταν μέτρια τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα. Η αμφισβήτηση για το αν άξιζε τα λεφτά που δόθηκαν έντονη. Και κάπου εκεί εμφανίζεται ο Πεπ Γκουαρντίολα. Ο Ισπανός τεχνικός φρόντισε να καταστήσει σαφές από την πρώτη στιγμή ότι ο Στέρλινγκ είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα. Ήξερε ότι στα χέρια του είχε ένα ακατέργαστο διαμάντι με φοβερές δυνατότητες. Ο Πεπ του έδωσε ελευθερία στο παιχνίδι του. Τον ξεμπλόκαρε.

Στις 4 Νοέμβριου του 2018 μετά το 6-1 επί της Σαουθάμπτον όπου ο Άγγλος εξτρέμ σημείωσε δύο γκολ και μοίρασε δύο ασίστ ο Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε τι άλλαξε και ο Στέρλινγκ παρουσιάζει πλέον διαφορετικό πρόσωπο. ‘’Το κεφάλι του’’ απάντησε ο Πεπ. Για να προσθέσει στη συνέχεια: ‘’Έχω την εντύπωση ότι διασκεδάζει πολύ σκοράροντας γκολ και μοιράζοντας ασίστ. Αποκτά νοοτροπία νικητή. Είναι σταθερός και συγκεντρωμένος στο τι πρέπει να κάνει για να γίνει ακόμη καλύτερος’’. Πράγματι ο Στέρλινγκ από τότε που ανέλαβε ο Πεπ παρουσιάζεται κάθε χρόνο και καλύτερος. Που άραγε μπορεί να φτάσει;

Στην κορυφή!

Που αλλού; Όταν στα 24 του αγωνίζεται βασικός σε μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου έχοντας αυτά τα νούμερα που αλλού μπορεί να στοχεύει; Ο Άγγλος είναι ήδη μέλος της ποδοσφαιρικής ελίτ χωρίς καν να έχει ακουμπήσει το ταβάνι του. Μπαίνοντας στην πιο ώριμη και παραγωγική ποδοσφαιρική ηλικία ο Στέρλινγκ είναι έτοιμος για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Με τη συνεχή εξέλιξη στο παιχνίδι του είναι θέμα χρόνου να αποτινάξει από πάνω του όλα τα κουσούρια που τον κυνηγάνε. Αλλά ακόμα και με αυτά ποια ομάδα δεν θα τον ήθελε στις τάξεις της; Αν κάποια στιγμή προκύψει θέμα αποχώρησης από τη Σίτι είναι δεδομένο ότι όλα τα μεγάλα κλαμπ θα ενδιαφερθούν.

Μόνο που για να τον πάρουν θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ! Μέσα στα επόμενα χρόνια ο Στέρλινγκ μπορεί κάλλιστα να σταθεροποιηθεί ως ένας παίκτης του κλειστού 20-20 γκρουπ. Να είναι δηλαδή ανάμεσα στους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που τελειώνουν διαδοχικές σεζόν με πάνω από 20 γκολ και 20 ασίστ.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πόσο δύσκολο κατόρθωμα είναι αυτό και ταυτόχρονα πόσο πολύτιμο για οποιαδήποτε ομάδα. Η κλάση και η ποιότητα του Στέρλινγκ δεν ήταν ποτέ υπό διαπραγμάτευση. Αυτό που πάντα όμως συζητιόταν είναι αν έχει την προσωπικότητα για να αντέξει την πίεση και να κάνει τη διαφορά. Τα τελευταία δύο χρόνια ο ίδιος δίνει εκκωφαντικές απαντήσεις κάθε εβδομάδα. Και για όσους συνεχίζουν να τον αμφισβητούν μάλλον δεν του καίγεται καρφί. Έτσι κι αλλιώς έμαθε από πολύ μικρός πως έχουν τα πράγματα. Haters gonna hate, players gonna play.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ