Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Έμεινε «ζωντανή» με πεντάστερο… πάρτι!
Σεβίλλη

Έμεινε «ζωντανή» με πεντάστερο… πάρτι!

Η Σεβίλλη ζορίστηκε για ένα ημίχρονο κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο, την οποία διέλυσε με 4-0, κρατώντας ζωντανές της ελπίδες της για την πρώτη τετράδα.

25.04.2019 | 22:25

Την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Χετάφε, η Σεβίλλη ήταν απογοητευτική. Γι’ αυτό και διαλύθηκε με 3-0 από τους Μαδριλένους, οι οποίοι την άφησαν πίσω τους στη μάχη της τετράδας. Οι Σεβιγιάνοι καλούνταν πλέον να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν στο υπόλοιπο της σεζόν. Κάτι που έκαναν με άψογο τρόπο κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο. Αν και δυσκολεύτηκαν αρκετά για ένα ημίχρονο, οι παίκτες του Χοακίν Καπαρός ήταν καταιγιστικοί στο δεύτερο μέρος και συνέτριψαν την αντίπαλο τους με 4-0 ανεβαίνοντας ξανά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και περιμένοντας ένα «δώρο» από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σεβιγιανικός μονόλογος στο πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσαν από το ξεκίνημα. Στο 7′ ο Μπανέγα δοκίμασε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Αλμπέρτο έδιωξε εντυπωσιακά. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Ισπανός μέσος βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Βάσκεθ, με το πλασέ του να περνάει λίγο άουτ. Η Σεβίλλη συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 22′ είχε μια ακόμη καλή στιγμή. Ο Μουνίρ έκανε το γύρισμα και ο Σαράμπια σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο 35′ ήταν σειρά του Νάβας να απειλήσει, με τον Γκαρσία να σταματάει το δυνατό σουτ του.

Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν εντυπωσιακός και στο 41′ ήταν ξανά παρόν για την ομάδα του. Έπειτα από γύρισμα του Νάβας, ο Βελάσκεθ παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά ο Αλμπέρτο έδιωξε με υπερένταση. Κάτι που επανέλαβε και τρία λεπτά αργότερα σε τετ α τετ με τον Μουνίρ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση του πρώτου μέρους, με τη Σεβίλλη να ελέγχει πλήρως το ματς, αλλά να μην μπορεί να βρει δίχτυα και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Την διέλυσε με… συνοπτικές διαδικασίες

Ό,τι δεν κατάφερνε σε ολόκληρο το πρώτο μέρος η Σεβίλλη το πέτυχε μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου. Συγκεκριμένα, στην πρώτη της καλή στιγμή στο 55′, ο Πρόμες σούταρε έξω από την περιοχή, ο Αλμπέρτο έδιωξε, αλλά ο Ολλανδός μέσος είχε και δεύτερη ευκαιρία και δεν λάθεψε για το 1-0! 

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κι άλλο την πίεση τους και δύο λεπτά αργότερα βρήκαν κι άλλο γκολ. Ο Σαράμπια έκανε υπέροχη σέντρα και βρήκε τον Μουνίρ, εκείνος κοντρόλλαρε και νίκησε για δεύτερη φορά στη βραδιά τον Αλμπέρτο! 

Το «πάρτι» των Σεβιγιάνων, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Κι αυτό γιατί στο 62 κατάφεραν να βρουν ακόμη ένα γκολ. Ο Αλμπέρτο νίκησε στο τετ α τετ τον Μπεν Γιεντέρ, αλλά ο επερχόμενος Μουνίρ δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 3-0 σε κενή εστία!

Παρά το μεγάλο προβάδισμα τους οι παίκτες του Χοακίν Καπαρός δεν έδειχναν διάθεση να σταματήσουν και στο 70′ βρήκαν δίχτυα για τέταρτη φορά. Ο Μουνίρ έβγαλε υπέροχη μπαλιά για τον Μπεν Γιεντέρ, εκείνος πρόλαβε τον Αλμπέρτο και αφού τον πέρασε έκανε το 4-0!

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Σεβίλλη κατέβασε… στροφές. Στο 82′ μάλιστα η Ράγιο απείλησε για πρώτη φορά στο ματς. Ο Εμπάρμπα δοκίμασε το πόδι του από μακριά, αλλά ο Βάτσλικ μπλόκαρε σταθερά. Οι γηπεδούχοι «αφυπνίστηκαν» και στο 87′  σκόραραν ξανά. Ο Σαράμπια βρήκε χώρο από τα δεξιά κι έκανε το γύρισμα, με τον Χιλ να «γράφει» το 5-0!

Το γκολ αυτό ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση της αναμέτρησης, μέχρι και το σφύριγμα της λήξης. Η Σεβίλλη πανηγύρισε μια άνετη νίκη με 5-0 κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο και «συνήλθε» με τον καλύτερο τρόπο από την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στη Χετάφε.

Έμεινε ζωντανή, θέλει «δώρο» από τη Ρεάλ

Με το τρίποντο αυτό οι Σεβιγιάνοι έφτασαν τους 55 βαθμούς σε 34 αγωνιστικές κι ανέβηκαν στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Πλέον περιμένουν ένα «δώρο» από τη Ρεάλ Μαδρίτης που θα αγωνιστεί με τη Χετάφε για να πάρουν ξανά κεφάλι στη «μάχη» για το Champions League. Από την άλλη, η Ράγιο Βαγιεκάνο έμεινε στους 28 βαθμούς και βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας, με το έργο της για παραμονή στην κατηγορία να είναι αρκετά δύσκολο πλέον.

Σεβίλλη (Χοακίν Καπαρός): Βάτσλικ, Νάβας (73′ Βιντάλ), Μερκάδο, Καρίσο, Πρόμες, Μπανέγα, Σαράμπια, Βάσκεθ (72′ Ρογκ), Μέσα, Μουνίρ (75′ Χιλ), Μπεν Γιεντέρ.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Πάκο Χέμεθ): Αλμπέρτο, Βελάσκεθ, Γκάλβεθ (63′ Γκέρα), Αμάτ, Εμπάρμπα, Άγκμπο, Σουάρεθ, Μορένο (46′ Τίτο), Γκαρσία (70′ Κακουτά), Πόθο, Ντι Σάντο.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version