ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μάντσεστερ Σίτι: Οι πέντε ηχηρές απουσίες στο ντέρμπι με την Άρσεναλ
Επίσημο: Ο Τσάμπι Αλόνσο παραμένει στο τιμόνι της Λεβερκούζεν
H Ίντερ παραδίδει τα κλειδιά στον Ιντζάκι με συμβόλαιο μέχρι το 2027
To «χρυσό» συμβόλαιο της Puma έρχεται να σώσει την Μπαρτσελόνα
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Ο Καλιγκιούρι «σταύρωσε» την Ντόρτμουντ!

Η Σάλκε με μπροστάρη τον Ντάνιελ Καλιγκιούρι έκανε ένα μυθικό... ριφιφί στην έδρα της Ντόρτμουντ (4-2) και τελείωσε τις οποίες ελπίδες είχαν οι Βεστφαλοί για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Καλιγκιούρι «σταύρωσε» την Ντόρτμουντ!

Η Ντόρτμουντ αν ήθελε να παραμείνει στο κυνήγι της Μπάγερν Μονάχου για το πρωτάθλημα έπρεπε να νικάει συνεχώς και να ελπίζει σε μια γκέλα των Βαυαρών. Τα ντέρμπι κόντρα στη Σάλκε πάντα κρύβουν συγκινήσεις, κι αυτό διότι τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες είναι σχεδόν ισάξιες ή τουλάχιστον κοντά στη βαθμολογία. Κάτι που δεν ίσχυε φέτος. Οι μεν Βεστφαλοί διεκδικούν το πρωτάθλημα και οι δε «βασιλικοί μπλε» προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Οπότε οι γηπεδούχοι δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν καλύτερη στιγμή για να πετύχουν τη μεγάλη αντίπαλο τους. Ωστόσο, λογάριαζαν χωρίς τον… Καλιγκιούρι. Ο Γερμανός ποδοσφαιριστής έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, σκόραρε δις και οδήγησε τη Σάλκε σ΄ένα τεράστιο διπλό (4-2), τελειώνοντας τις ελπίδες της Ντόρτμουντ για κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ονειρικό ξεκίνημα, εφιαλτική συνέχεια

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση. Πίεσαν από το ξεκίνημα τη Σάλκε και στο 10′ λεπτό ανταμείφθηκαν. Ο Σάντσο έβγαλε μια υπέροχη μπαλιά για τον Γκέτσε κι εκείνος με κεφαλιά έκανε το 1-0 στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς! 

Η ομάδα του Χουμπ Στέεφενς ανέβασε στροφές κι απείλησε στο 16′, με τον Μπούρκι να μπλοκάρει το σουτ του Καλιγκιούρι. Μόλις δύο λεπτά αργότερα, οι «βασιλικοί μπλε» βρήκαν την ισοφάριση που έψαχναν. Ο Βάιγκλ βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Καλιγκιούρι ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν ψύχραιμος, ισοφαρίζοντας σε 1-1! 

Η Ντόρτμουντ προσπάθησε να συνέλθει κι ανέλαβε τα ηνία της αναμέτρησης. Ωστόσο, στο 28′ η Σάλκε κατάφερε να την αιφνιδιάσει ξανά. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Καλιγκιούρι, ο Σανέ νίκησε τους πάντες στον αέρα κι έκανε το 2-1 για τους φιλοξενούμενους! 

Το δεύτερο γκολ των «βασιλικών μπλε»… σάστισε αρκετά τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Λούσιεν Φαβρ είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να απειλήσουν. Ωστόσο, δεν έβρισκαν χώρους στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Κάπως έτσι κύλησαν τα εναπομείναντα λεπτά στο πρώτο μέρος, με τη Σάλκε να προηγείται στη λήξη του ημιχρόνου με 2-1.

«Καληνύχτισε» το πρωτάθλημα στο δεύτερο μέρος

Η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα στο 54′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Γκερέιρο βρήκε χώρο και σούταρε έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Έξι λεπτά αργότερα οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης ανατράπηκαν. Ο Ρόις ανέτρεψε τον Σερντάρ με πολύ επικίνδυνο μαρκάρισμα και ο διαιτητής του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Σάλκε πέτυχε και τρίτο τέρμα. Ο Καλιγκιούρι έστησε την μπάλα και μια απίθανη εκτέλεση φάουλ έκανε το 3-1 «σκοτώνοντας» τις ελπίδες των γηπεδούχων για κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Μάλιστα τρία λεπτά μετά το γκολ, οι Βεστφαλοί έμειναν με εννέα παίκτες. Ο Βολφ ανέτρεψε ως τελευταίος παίκτης τον Σερντάρ κι αποβλήθηκε και ο ίδιος. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά μετά την αποβολή. Η Ντόρτμουντ όντας πλέον με δύο παίκτες λιγότερους δεν μπορούσε να απειλήσει. Από την άλλη η Σάλκε δεν χρειαζόταν να πιέσει περισσότερο, δεδομένου ότι είχε ήδη φτάσει σ’ ένα νικητήριο αποτέλεσμα. Στο 79′ ένα σουτ του Μπούργκσταλερ πέρασε λίγο άουτ. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα, οι Βεστφαλοί κατάφεραν να μειώσουν έξι λεπτά αργότερα. Ο Μπρουν Λάρσεν έκανε την κεφαλιά πάσα στον Βίτσελ κι εκείνος με δυνατό σουτ από κοντά μείωσε σε 3-2!

Ωστόσο, στο αμέσως επόμενο λεπτό οι «βασιλικοί μπλε» έσβησαν κάθε ελπίδα ανατροπής. Ο Εμπολό έκανε εξαιρετική κίνηση και σουτ κι έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Μπούρκι «κλειδώνοντας» τη νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Με το τρίποντο αυτό, η Σάλκε ουσιαστικά σιγούρεψε την παραμονή της στην κατηγορία φτάνοντας τους 31 βαθμούς σε 31 αγωνιστικές , όντας στη 15η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Ντόρτμουντ έμεινε στους 69 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, έναν πόντο πίσω από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου, που έχει και ματς λιγότερο.

Ντόρτμουντ (Λούσιεν Φαβρ): Μπούρκι, Βολφ, Ακάντζι, Βάιγκλ, Ντιαλό, Ντιλέινι (57′ Αλκάθερ), Βίτσελ, Σάντσο, Ρόις, Γκερέιρο (78′ Πούλισιτς), Γκέτσε (83′ Μπρουν-Λάαρσεν).

Σάλκε (Χουμπ Στέεφενς): Νούμπελ, Σταμπουλί, Σανέ, Νάσταζιτς, Καλιγκιούρι (67′ Ρούντι), ΜακΚένι (73′ Μπρούμα), Μασκαρέλ, Οτσίπκα, Σερντάρ, Εμπολό (88′ Ματόντο), Μπουργκστάλερ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ