ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Βαλένθια

Βασκικό… ριφιφί στο «Μεστάγια» και αντίο Champions League!

Με γκολ του Τσαρλς στο 93' η Εϊμπάρ «σόκαρε» τη Βαλένθια μέσα στο «Μεστάγια» και... ψαλίδισε τις ελπίδες της για την είσοδο στους ομίλους του Champions League.

Βασκικό… ριφιφί στο «Μεστάγια» και αντίο Champions League!

Η ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (3-2) «πλήγωσε» αρκετά τη Βαλένθια. Όχι τόσο ως αποτέλεσμα, αλλά με τον τρόπο που ήρθε. Με γκολ δηλαδή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ήταν ένα βαρύ χτύπημα στην προσπάθεια των «νυχτερίδων» για έξοδο στο Champions League της επόμενης σεζόν. Το παιχνίδι με την Εϊμπάρ στο «Μεστάγια» είχε πλέον λάβει χαρακτήρα τελικού. Όπως και κάθε αναμέτρηση της ομάδας μέχρι το τέλος τη σεζόν. Ωστόσο, κόντρα στους Βάσκους, η Βαλένθια απογοήτευσε. Ήταν φλύαρη στην τελική προσπάθεια και είχε μια ανούσια κατοχή. Έτσι έδωσε την ευκαιρία στην Εϊμπάρ να πιστέψει στη νίκη και να την «κλέψει» τελικά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Τσαρλς, ο οποίος «ψαλίδισε» τις ελπίδες της αντιπάλου του για έξοδο στο Champions League.

«Κοιμισμένη» Βαλένθια, πίεσε η Εϊμπάρ

Οι «νυχτερίδες» ήταν αυτές που μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν για πρώτη φορά στο 13′. Ο Παρέχο εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, με τον Ντμίτροβιτς να κάνει μια εντυπωσιακή επέμβαση. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά από εκείνο το σημείο και μετά, με την Εϊμπάρ να ισορροπεί. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη δική τους ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 26′. Ο Ορεγιάνα πήρε μια τρομερή κεφαλιά μετά από σέντρα του Κουκουρέλα, αλλά ο Νέτο απέκρουσε με υπερένταση και έσωσε την ομάδα του.

Η ομάδα του Χοσέ Μεντιλιμπάρ είχε πάρει αρκετά μέτρα στο γήπεδο και συνέχιζε να πιέζει τη Βαλένθια. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πλησίασαν ξανά στο γκολ λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Συγκεκριμένα στο 43′, μετά από κόρνερ του Λεόν ο Ολιβέιρα βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από λάθος του Γκαμπριέλ, αλλά ο Γκαγιά έβαλε την προβολή τελευταία στιγμή και αποσόβησε το 1-0. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

Βασκικό… ριφιφί στο φινάλε

Η Βαλένθια αφυπνίστηκε κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας και μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος. Ωστόσο, η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων δεν τους άφηνε να απειλήσουν. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «νυχτερίδων» ήρθε στο 61′. Ο Γκαμεϊρό μπήκε από πλάγια στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Νμίτροβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά, κρατώντας το μηδέν. Η Εϊμπάρ είχε τη δική της καλή στιγμή έξι λεπτά αργότερα, με το σουτ του Λεόν να καταλήγει άουτ.

Στο 72′ ήταν σειρά του Κοκελέν να δοκιμάσει το πόδι του, με την ίδια κατάληξη. Ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε ξανά από εκείνο το σημείο και μετά. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Νμίτροβιτς, αλλά η Εϊμπάρ αμύνονταν σθεναρά. Οι Βάσκοι έψαχναν μια στιγμή για να καταφέρουν να «κλέψουν» το ματς και τη βρήκαν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γκαγιά έκανε τραγικό γύρισμα προς τα πίσω και ο Τσαρλς επωφελήθηκε από το λάθος και πλάσαρε τον Νέτο για τελικό 1-0!

Με το τρίποντο αυτό η Εϊμπάρ ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 43 βαθμούς, διατηρώντας μαθηματικές ελπίδες για έξοδο της στην Ευρώπη. Από την άλλη η Βαλένθια έμεινε στους 52 βαθμούς και την 6η θέση, στο -3 από τις Σεβίλλη και Χετάφε που προπορεύονται κι έχουν ματς λιγότερο. Ουσιαστικά, οι «νυχτερίδες» δύσκολα θα βρίσκονται στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Βαλένθια (Μαρθελίνιο): Νέτο, Βας, Γκαμπριέλ, Ρονκάγκλια, Γκαγιά, Τόρες (56′ Σολέρ), Παρέχο, Κοκελέν (77′ Σομπρίνο), Γκέντες (83′ Μίνα), Ροντρίγκο, Γκαμεϊρό.

Εϊμπάρ (Χοσέ Μεντιλιμπάρ): Ντμίτροβιτς, Πένια (46′ Ντε Μπλάσις), Ολιβέιρα, Αλβάρεθ, Κοτέ, Λεόν (72′ Ροβίρα), Εσκαλάντε, Τζόρνταν, Κουκουρέλα, Ορεγιάνα, Ένριχ (79′ Τσαρλς).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ