ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Μαρσέιγ

«Καληνύχτισε» την Ευρώπη η Μαρσέιγ!

Η Μαρσέιγ αποδείχθηκε αρκετά κατώτερη των περιστάσεων και η Ναντ απέδρασε μ' ένα μεγάλο διπλό (1-2) από το «Βελοντρόμ», ψαλιδίζοντας τα όνειρα των Μασσαλών για έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Καληνύχτισε» την Ευρώπη η Μαρσέιγ!

Η κατάκτηση του Κυπέλλου Γαλλίας από τη Ρεν άφηνε στη Μαρσέιγ μόνο μια ελπίδα να βγει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν. Να τερματίσει στην πρώτη τετράδα της σεζόν, εκεί όπου κυνηγούσε τη Σεντ Ετιέν, από την οποία βρισκόταν δύο βαθμούς πίσω. Αν οι Μασσαλοί ήθελαν να την προσπεράσουν θα έπρεπε να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα. Μετά τη νίκη των «πράσινων» κόντρα στην Τουλούζ , η πίεση πέρασε σε αυτούς. Και η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία δεν την άντεξε. Η Ναντ έκανε μια ψυχωμένη εμφάνιση κι έφυγε μ’ ένα σπουδαίο διπλό (1-2) από το «Βελντρόμ», ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της Μαρσέιγ για Ευρώπη.

Μια σου (Ναντ) και μια μου (Μαρσέιγ)

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο ματς και «άγγιξαν» το 1-0 στο 2′. Ο Κουλιμπαλί «άδειασε» τον Καμαρά και σούταρε, με τον Μανταντά να διώχνει εντυπωσιακά. Η Μαρσέιγ ανέβασε στροφές κι απείλησε πρώτη φορά εννιά λεπτά αργότερα. Έπειτα από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Σανσόν, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε, αλλά ήταν η Ναντ αυτή που τελικά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 23′. Ο Κουλιμπαλί έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Μαρσέιγ, με το σουτ του να κοντράρεται και να φτάνει στα πόδια του Μουτουσάμι που με υπέροχο πλασέ έκανε το 1-0!

Ωστόσο, η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε για πολύ. Συγκεκριμένα, μόλις τρία λεπτά αργότερα οι Μασσαλοί ισοφάρισαν. Ο Οκάμπος έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά και ο Μπαλοτέλι με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-1! 

Το γκολ έδωσε ώθηση στη Μαρσέιγ, αλλά η Ναντ κρατούσε σθεναρά στην άμυνα της. Στο 38′, οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων έκοψαν τελευταία στιγμή τον Μπαλοτέλι, προτού δώσει ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του. Έξι λεπτά αργότερα χρειάστηκε η εξαιρετική επέμβαση του Ντουπέ, για να κρατήσει εκτός εστίας το πλασέ του Ζερμέν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια.

Ο Τζιρότο της «σκότωσε» το όνειρο για Ευρώπη

Το δεύτερο μέρος είχε το ίδιο ξεκίνημα με το πρώτο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 50′ πήραν για δεύτερη φορά το προβάδισμα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ οι αμυντικοί της Μαρσέιγ δεν καθάρισαν τη φάση, η μπάλα στρώθηκε στον Τζιρότο κι εκείνος με προβολή έκανε το 2-1!

Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή στην αναμέτρηση και προσπαθούσαν να πιέσουν τη Ναντ. Στο 66′ πλησίασαν στην ισοφάριση. Ο Σακάι σέντραρε από τα δεξιά για τον Ζερμέν, το μονοκόμματο σουτ του οποίου πέρασε άουτ. Εννιά λεπτά αργότερα ο Γκουστάβο δοκίμασε την τύχη του από μακριά, με την ίδια κατάληξη. Οι παίκτες της Μαρσέιγ προσπαθούσαν να επιτίθενται συνεχώς και στο 85′ έφτασαν κοντά στο 2-2. Μετά από σέντρα του Οκάμπος, ο Κάρλος πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στην αναμέτρηση, με τη Ναντ να φεύγει με μια τεράστια νίκη από το «Βελοντρόμ». Τα «καναρίνια» με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 43 βαθμούς κι ανέβηκαν στη 12η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι Μασσαλοί έμειναν στους 54 βαθμούς κι έχασαν την ευκαιρία να μείνουν κοντά στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σαρ (57′ Αμάβι), Καμαρά, Καλέτα-Καρ, Σακάι, Σανσόν, Γκουστάβο, Ζερμέν, Παγιέ (78′ Λόπεζ), Οκάμπος, Μπαλοτέλι (68′ Ράντονιτς).

Ναντ (Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς): Ντουπέ, Ιέ, Κάρλος, Παλουά, Τραορέ, Τζιρότο, Γουάρις (91′ Μποσίλια), Τουρέ, Ρονζιέρ, Μουτουσάμι (90′ Λιμπόμπε), Κουλιμπαλί.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ