ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος η γκρίνια – Έδωσαν τα χέρια Βινίσιους και Αλόνσο
Σέρχιο Ράμος: Επέλεξε την νέα του ομάδα – Εκεί ονειρεύεται να παίξει
Έκρηξη Σκόουλς: «Η Γιουνάιτεντ τον καταστρέφει! Σήκω και φύγε για το καλό σου»
O Μπρούνο Γκιμαράες και η υπέροχη συλλογή εμφανίσεων – Ανάμεσά τους και μια ελληνική (pic)
Μπαρτσελόνα: Προανήγγειλε το τέλος του ο Ζοάν Λαπόρτα
Κιλιάν Μπαπέ: Ό,τι πιο «καυτό» κυκλοφορεί στο άθλημα (vid)
Άτυχος ο Στέφανος Τζίμας: «Τον χάνει για μήνες η Μπράιτον»
Παρέλαση μεγαθηρίων για Μουζακίτη – Όλη η ελίτ στα πόδια του μικρού
Λίβερπουλ: Άνοιξε η πόρτα της εξόδου για Σαλάχ – Ο πιθανότερος προορισμός
Λαπόρτα: «Μπορούμε να αγοράσουμε top class παίκτη αλλά…»
Οι κορυφαίοι Γερμανοί φορ που έγραψαν ιστορία στην Premier League!
Λιονέλ Μέσι, 2025
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ: 1-1 (Highlights)
Σε αυτό το «θέατρο» παίζει συνέχεια το ίδιο… έργο: Ακόμη μία εντός έδρας γκέλα για τη Γιουνάιτεντ! (vid)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: ΜΟΝΟ ο Μπρούνο προσφέρει θέαμα με το δοκάρι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κόσμος

Τέλος εποχής: Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Τσάβι! (pic)

Ο Τσάβι ανακοίνωσε μέσω επιστολής του σε Μέσο του Κατάρ το τέλος της τεράστιας καριέρας του με τη λήξη της σεζόν, ακολουθώντας το δρόμο της προπονητικής.

Τέλος εποχής: Αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ο Τσάβι! (pic)

Είναι μια από τις ημέρες που ενώ ξέρεις ότι θα φτάσουν δεν το θέλεις ποτέ ως ποδοσφαιρόφιλος. Ο Τσάβι ανακοίνωσε ότι στο τέλος της σεζόν θα ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αναμφισβήτητα ο Ισπανός αποτελεί έναν εκ των καλύτερων μέσων που φόρεσαν τα εξάταπα στην ιστορία. Μετά από μια τεράστια καριέρα που διήρκεσε 22 χρονία αποφάσισε να ρίξει τους τίτλους τέλους. Ο 39χρονος ποδοσφαιριστής έχει έχει ακόμα υποχρεώσεις με την Αλ Σαντ στο Champions League της Ασίας και στο Κύπελλο του Κατάρ. Όταν αυτές τελειώσουν, θα ολοκληρωθεί και τυπικά η τεράστια καριέρα του. Αμέσως, μετά, όπως τόνισε ο ίδιος, θα αφοσιωθεί στο νέο ρόλο του, την προπονητική.

Τα πεπραγμένα της καριέρας του Τσάβι

Ο Τσάβι αποτέλεσε αναπόσπαστο κομμάτι στην απίθανη Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα, που «μάγεψε» άπαντες. Ο Ισπανός μέσος υπηρέτησε για 17 ολόκληρα χρόνια τους «μπλαουγκράνα», με τους οποίους έγραψε ιστορία. Κατέκτησε 8 πρωταθλήματα Ισπανίας, 4 Champions League, 3 Κύπελλα, 6 ισπανικά Σούπερ Καπ, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Μουντιάλ Συλλόγων και δεκάδες ατομικές διακρίσεις. Παράλληλα, αποτέλεσε βασικό μέλος της εθνικής Ισπανίας, η οποία κατέκτησε το Μουντιάλ το 2010 και δύο EURO (2008, 2012).

«Ανυπομονώ τι μου επιφυλάσσει το μέλλον ως προπονητής», αποκάλυψε ο Τσάβι σε επιστολή του, που δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ στη Ντόχα και συμπλήρωσε:

«Ήταν προνόμιο να παίζω ποδόσφαιρο ως τα 39 μου. Αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν ως παίκτης. Η φιλοσοφία μου ως προπονητής αντικατοπτρίζει το στυλ που εξελίχθηκε για πολλά χρόνια υπό την επιρροή του Κρόιφ και της Μασία. Λατρεύω τις ομάδες που παίρνουν την πρωτοβουλία, που παίζουν επιθετικά και θέλουν να μας επιστρέψουν την έννοια αυτού που αγαπήσαμε από παιδιά. Του ποδοσφαίρου κατοχής».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ