ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Φάκελος Παρί: Η απομάκρυνση της ηττοπάθειας είναι μονόδρομος

Για την Παρί Σεν Ζερμέν πλησιάζει ένα καλοκαίρι μεγάλων αποφάσεων, με την αλλαγή ψυχοσύνθεσης να πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους Καταριανούς ιδιοκτήτες της.

Φάκελος Παρί: Η απομάκρυνση της ηττοπάθειας είναι μονόδρομος

H συνήθεια είναι άτιμο πράγμα. Όσο εύκολα μπορεί να ξεκινήσεις μία τόσο δύσκολα μπορείς να την αποβάλεις. Μία συνήθεια, άλλωστε, είναι η νίκη και η ήττα. Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό έχουν εθιστεί στις νίκες και γνωρίζουν μόνο να νικούν. Αντίθετα, η αρνητική ψυχολογία που σου δημιουργούν οι συνεχόμενες ήττες σε εμποδίζουν να αποδράσεις από τις ήττες. Η Παρί Σεν Ζερμέν ζει ένα παράδοξο. Έχει συνηθίσει στις εγχώριες επιτυχίες και στις ευρωπαϊκές αποτυχίες. Πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Μα φυσικά και μόνο η γνώση της αρνητικής προϊστορίας του συλλόγου από πλευράς παικτών τους “μπολιάζει” με φόβο και πίεση.

Αυτός ο φόβος έκανε την επανεμφάνιση του για μία ακόμη χρονιά στα φετινά νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικό με την Γιουνάιτεντ παρακολουθήσαμε τους Παριζιάνους ποδοσφαιριστές να βλέπουν μπροστά τους να έρχεται μία remontada (ανατροπή). Και το έβλεπες στα μάτια τους ότι γνώριζαν πως δε μπορούσαν να το σταματήσουν. Παρόλο που ήταν η καλύτερη ομάδα, η ψυχολογική πίεση έκανε πιο νευρικές τις κινήσεις του. Κάπως έτσι συνέβη αυτό που έμοιαζε αναπόφευκτο στα μάτια τους. Αυτή η βραδιά αρκούσε για να αξιολογηθεί ως ανεπιτυχής και αυτή η σεζόν. Εξάλλου, ένα ακόμη πρωτάθλημα δε συγκινεί πια. Η καταξίωση θα περάσει μόνο μέσα από τα αστέρια.

Να αλλάξει μυαλά

Μετά από συνεχόμενους αποκλεισμούς η ώρα για ριζική ανοικοδόμηση του ρόστερ έχει φτάσει. Το κλειδί για να αλλάξει η ιστορία του συλλόγου μοιάζει να έχει κάνει με την αλλαγή νοοτροπίας. Εξάλλου, το ταλέντο πάντα υπήρχε πλουσιοπάροχο σε αυτήν την ομάδα από τότε που ανέλαβαν οι Καταριανοί. Αυτό που λείπει είναι η νοοτροπία νικητή. Οι Παριζιάνοι χρειάζεται πρώτα να αποβάλουν από τον οργανισμό τους όλα τα συστατικά που έχουν δημιουργήσει ένα μείγμα ηττοπάθειας στο σύλλογο.

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της “Le Parisien” η ομάδα της πόλης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Αντριάν Ραμπιό, Έντισον Καβάνι και Λαβίν Κουρζαουά βρίσκονται κοντά στην πόρτα της εξόδους. Πρόκειται για 3 ποδοσφαιριστές με 7, 6 και 4 σεζόν στο σύλλογο αντίστοιχα. Ο μεν Ουρουγουανός πληγώθηκε από πολλούς τραυματισμούς φέτος ενώ το συμβόλαιο του λήγει το επόμενο καλοκαίρι. Ο δε Γάλλος μέσος έχει έρθει σε ρήξη με τον ιδιοκτήτη της ομάδας εδώ και καιρό και η πώλησή του πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Τέλος, ο Κουρζαουά έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα φέτος και δεν υπολογίζεται από τον Τούχελ.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι διαφορετικές περιπτώσεις των Μπουφόν, Ντράξλερ και Ντάνι Άλβες. Ο Ιταλός πορτιέρο επιβεβαίωσε στη ρεβάνς με τη Γιουνάιτεντ ότι οι χρυσές του μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο δε Ντράξλερ είναι μία ύψους και μία του βάθους, καθώς λείπει η σταθερότητα από το παιχνίδι του. Τέλος, ο Βραζιλιάνος μπακ αν και αποτελεί μία ποιοτική επιλογή οδεύει προς το 36ο έτος της ηλικίας του. Επομένως και σε αυτήν την τριάδα έχει μπει πωλητήριο σύμφωνα με τις πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας.

Κατά τη γνώμη μου, αν έπρεπε να πωληθεί ένας ακόμη παίκτης από τα βαριά ονόματα της Παρί αυτός είναι ο Ντι Μαρία. Ο Αργεντίνος δεν έχει λάμψει όταν η μπάλα “έκαιγε” ενώ οι αποτυχίες με την εθνική του ομάδα δεν του έχουν εμφυσήσει την νοοτροπία νικητή. Επομένως, με εξαίρεση τον Ντάνι Άλβες, η Παρί οφείλει να πουλήσει τους υπόλοιπους 6 που προαναφέραμε προκειμένου να αποτινάξει από πάνω της τις αναμνήσεις οδυνηρών αποκλεισμών που έχουν συνδεθεί με αυτά τα ονόματα. Τότε θα μπορέσει να προχωρήσει και να αλλάξει τις κακές της συνήθειες.

Να μην τους πάρει όλους η μπάλα

Οι μαζικές μετακινήσεις, βέβαια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσει ο βασικό κορμός. Με προεξέχοντες τους Βεράτι, Μπαπέ, Σίλβα και Νεϊμάρ η Παρί πρέπει να καλύψει τις υπόλοιπες τρύπες χτίζοντας πάνω τους. Ο Μάρκο Βεράτι για παράδειγμα είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και σύμβολο πάθους για τους οπαδούς. Στο πρόσωπο του Εμπαπέ, οι Παριζιάνοι κατέχουν τον επόμενο διάδοχο του Μέσι και του Κριστιάνο. Όσον αφορά τον Βραζιλιάνο στόπερ και φέτος απέδειξε ότι παραμένει ο στυλοβάτης της άμυνας του γαλλικού συλλόγου. Στους ποδοσφαιριστές που δεν έχουν φθαρεί και αποτελούν σταθερές αξίες για τους πρωτευουσιάνους συγκαταλέγεται και ο Μαρκίνιος.

Πάμε στο κεφάλαιο Νεϊμάρ. Παρά το γεγονός ότι κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τον θυμόμαστε ως βουτηχτή στο τέλος της καριέρας του, παραμένει ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι η ατυχία έχει παίξει το ρόλο της στο να ξεχάσουμε την αγωνιστική του αξία. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχει αγωνιστεί σε μόλις μία από τις 4 αναμετρήσεις που έδωσε η ομάδα του στη φάση των νοκ άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Παρά τους τραυματισμούς του, όμως, κατόρθωσε για δεύτερη σερί σεζόν να μετρήσει πάνω από 20 γκολ και 10 ασίστ. Συνεπώς, η παρουσία του στο ρόστερ της Παρί είναι αναγκαία, καθώς αποτελεί και έναν σούπερ σταρ που ελκύει άλλους ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν στο σύλλογο.

Όσον αφορά τον Τόμας Τούχελ, η παραμονή του θεωρείται δεδομένη και δίκαια για μένα. Μπορεί, στο τελευταίο στάδιο της σεζόν η Παρί να έχασε τον προσανατολισμό της, κάτι που της κόστισε το Κύπελλο αλλά ο Γερμανός προπονητής έχει αφήσει το στίγμα του στην ομάδα. Υπό τις οδηγίες του, οι Παριζιάνοι είναι ο κορυφαίος σύλλογος σε γκολ (97) και ακρίβεια μεταβιβάσεων (89%) στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα. Το ποδόσφαιρο κυριαρχίας αποτελεί τη βασική αρχή της φιλοσοφίας του συλλόγου κάτι που αρέσει στον κόσμο.

Οικονομική διαχείριση

Η Παρί Σεν Ζερμέν πέρα από την κριτική των γαλλικών ΜΜΕ για τις ευρωπαϊκές αποτυχίες της έχει να αντιμετωπίσει και τον σκόπελο του Finanacial Fair Play. Την τελευταία οχταετία ο σύλλογος έχει ξοδέψει πάνω από 1,3 δις ευρώ σε μεταγραφές. Γι αυτό το λόγο, χρειάζεται να βρει έσοδα από τις πωλήσεις των παικτών που προαναφέραμε. Έτσι, θα βρει τα χρήματα προκειμένου να προβεί σε έξυπνες επιλογές. Αυτή τη φορά, όμως, η Παρί οφείλει να ξοδέψει πιο συνετά σε μεταγραφές value for money. Ιδανικές τέτοιες περιπτώσεις είναι οι παίκτες του Άγιαξ, οι οποίοι ακόμη δε κοστίζουν τόσο ακριβά και συνδυάζουν ποιότητα με παραστάσεις στο κορυφαίο επίπεδο παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Δυστυχώς για το γαλλικό σύλλογο οι υπέρογκοι φόροι που καλείται να πληρώσει έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των ιδιοκτητών του. Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2017-2018 πλήρωσε 193 εκατ. ευρώ στο γαλλικό κράτος. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος, το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα χρήματα που δίνουν σε φόρους οι κορυφαίες ομάδες της Γερμανίας της Ισπανίας και της Ιταλίας μαζί. Επομένως, έχοντας όλα αυτά υπ΄όψιν επιβάλλεται μία έξυπνη οικονομική διαχείριση. Η πώληση παικτών από τη μία που θα φέρει χρήματα και θα αποβάλει ψυχοσυνθέσεις παικτών που έχουν ταυτιστεί με επώδυνες ήττες. Παράλληλα, έξυπνες αγορές φιλόδοξων παικτών με εμπειρίες πρωταθλητισμού ενδέχεται να αποτελούν μία συνταγή επιτυχία για την Παρί Σεν Ζερμέν στο μέλλον.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ