ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Γκούτι: Ένας rock star των γηπέδων (vid)

O Γκούτι αποτέλεσε μια από τις αγαπημένες μορφές της Ρεάλ Μαδρίτης και το sportsking.gr αφιερώνει μερικές γραμμές για τον Ισπανό αρτίστα.

Γκούτι: Ένας rock star των γηπέδων (vid)

Ένας ψηλός με ξανθά μακριά μαλλιά και τατουάζ περπατάει στο διάδρομο ακολουθώντας το φως στην άλλη άκρη. Δεν είναι κάποιος γνωστός Rock Star που περιμένει να αποθεωθεί από το κοινό του. Είναι ο Χοσέ Μαρία Γκουτιέρεζ Ερνάντες. Ο αγαπημένος Γκούτι της Ρεάλ Μαδρίτης που ετοιμάζεται να δώσει άλλη μια παράσταση.

Τέτοιες έδινε για 15 συναπτά έτη με την πρώτη ομάδα της “Βασίλισσας”. Δεν είναι λίγο να παίξεις τόσα χρόνια στην κορυφαία ομάδα του πλανήτη. Πόσο μάλλον όταν έχεις και το μυαλό σου λίγο αλλού. Γιατί ο Γκούτι δεν ήταν το υπόδειγμα επαγγελματία.

Ένα…ρεμάλι των γηπέδων

Ξενύχτια, ερωτικά σκάνδαλα και έντονη κριτική από τον Ισπανικό Τύπο για τα καπρίτσια του. Ωστόσο κάθε κουβέντα σταματούσε όταν φορούσε τα ποδοσφαιρικά του. Στα χρόνια που έπαιξε στο “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” είχε την τύχη να έχει στο πλευρό του μερικούς από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές.

Όλοι τους όμως προκλήθηκαν στο δικό του ταλέντο. Στην ευκολία που μπορούσε να βρει τους συμπαίκτες του σε όποιο σημείο του γηπέδου ήθελε. Με κάθε τρόπο. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο άνθρωπος που πάσαρε αντί να σκοράρει

Η φάση που σημάδεψε την καριέρα του έγινε στην τελευταία σου σεζόν στην Μαδρίτη. Σε ένα παιχνίδι με την Λα Κορούνια στο “Ριαθόρ” έφυγε στην πλάτη της άμυνας. Υπήρχε μόνο αυτός και ο τερματοφύλακας. Για παν ενδεχόμενο ο Καρίμ Μπενζεμά ακολούθησε την φάση. Τότε ο Γκούτι σαν να έχει μάτια στην πλάτη “έσπασε” την μπάλα προς τα πίσω και ο Γάλλος πέτυχε το γκολ.

Τι ήταν τελικά ο Γκούτι;

Ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς τι σκεφτόταν ο Γκούτι. Με αφοπλιστική ειληκρίνια όταν των ρώτησαν για την άστατη ζωή είχε τονίσει: “Εάν δεν βγω τώρα που είμαι νέος πότε θα βγω; Δεν μπορώ να με φανταστώ να βγαίνω ραντεβού στα 60 μου”.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να καταλήξεις εύκολα στο ερώτημα “τι ακριβώς ήταν ο Γκούτι”. Ένας τελευταίος αρτίστας ; Ο αφανής ήρωας του κέντρου της Ρεάλ Μαδρίτης; Με βάση το ταλέντο του θα μπορούσε να είναι ένας από τους καλύτερους της γενιάς του. Γιατί δεν έγινε ποτέ ένας από αυτούς ; Γιατί πολύ απλά τότε δεν θα ήταν ο Γκούτι που αγαπήσαμε.

Στο ποδόσφαιρο πάντα θα υπάρχει χώρος για τους αλήτες που δεν μπήκαν σε καλούπια. Αυτούς που σε καθηλώνουν με μια κίνηση και την ίδια ώρα σε βασανίζουν όταν σκέφτεσαι που θα μπορούσαν να έχουν φτάσει.

Σε ένα ποδόσφαιρο που κυριαρχεί η πειθαρχία και η ομοιομορφία ο Γκούτι ήταν εκεί. Ατίθασος και πάντα χαμογελαστός. Με την ίδια όρεξη σαν την πρώτη φορά που κλότσησε μπάλα στις αλάνες της Μαδρίτης.

Ο προπονητής Γκούτι

Μπορεί σε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα να ήταν ένας ατίθασος νέος, αλλά η συμπεριφορά του άλλαξε όταν ασχολήθηκε με την προπονητική. Το ξεκίνημα του δεν θα μπορούσε να μη γίνει στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ανέλαβε την τρίτη ομάδα του συλλόγου και την οδήγησε σε επιτυχίες.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές είχαν να λένε για το πόσο κοντά ήταν ο προπονητής τους. Μάλιστα, πριν λίγο καιρό το όνομα του έπαιξε μέχρι και για τον πάγκο της πρώτης ομάδας. Ο Γκούτι γνωρίζει πως δεν είναι έτοιμος για αυτό το επίπεδο. Ωστόσο ποτέ δεν κλείνει την πόρτα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Πως να το κάνει άλλωστε; Ποιος μπορεί να πει όχι στην πρώτη και μεγάλη του αγάπη;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ