ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λίβερπουλ

Και είναι ακόμη ζωντανή χάρη στον… Οριγκί! (vid)

Η Λίβερπουλ έπαιξε με τη φωτιά στη ματσάρα του «Σεντ Τζέιμς Παρκ», αλλά ο Ντίβοκ Οριγκί με γκολ στα... χασομέρια της χάρισε μια μεγάλη νίκη κόντρα στη Νιούκαστλ (3-2) και την έφερε ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ!

Και είναι ακόμη ζωντανή χάρη στον… Οριγκί! (vid)

Μόλις πριν τρεις ημέρες η Λίβερπουλ διασύρθηκε με 3-0 στο «Καμπ Νου» από την Μπαρτσελόνα. Αν μη τι άλλο ένα βαρύ αποτέλεσμα, που σχεδόν εκμηδένισε τις ελπίδες της για πρόκριση στον τελικό του Champions League και παράλληλα καταρράκωσε την ψυχολογία της ομάδας. Κι αυτό φάνηκε για τους «κόκκινους» στο παιχνίδι κόντρα στη Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» έβαλαν πολύ δύσκολα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, που φάνηκε να χάνει από… τώρα τον τίτλο. Ωστόσο, ο Ντίβοκ Οριγκί έγινε για δεύτερη φορά στη σεζόν από μηχανής θεός για τη Λίβερπουλ και της χάρισε μια σπουδαία νίκη (3-2), κρατώντας την ζωντανή στη μάχη της Πρέμιερ Λιγκ! Πλέον, οι «κόκκινοι» ψάχνουν απλά ένα «δώρο» στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Μάντσεστερ Σίτι για να στεφθούν πρωταθλητές.

Εκρηκτικό και «κόκκινο» μισάωρο

Οι «κόκκινοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 11′ έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ρόμπερτσον βρήκε με υπέροχη σέντρα τον Σαλάχ, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, η πίεση της Λίβερπουλ απέδωσε καρπούς μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ και ο Φαν Ντάικ νίκησε τους πάντες στον αέρα, κάνοντας το 1-0!

Η χαρά της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, όμως, δεν κράτησε παρά μόνο για επτά λεπτά. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έδιωξε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή μετά από σουτ του Ροντόν, αλλά  εκείνη έφτασε στον Ατσού που ισοφάρισε από κοντά! 

Το γκολ έδωσε ώθηση στη Νιούκαστλ, που τέσσερα λεπτά αργότερα είδε τον Άλισον να αποκρούει την κοντινή κεφαλιά του Μανκίγιο. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 26′ «άγγιξαν» την ανατροπή. Η μπάλα έφτασε μετά από κόντρα στα πόδια του Πέρεζ, με το πλασέ του να χτυπάει στο δοκάρι του Άλισον. Κι αφού οι «καρακάξες» δεν πήραν το προβάδισμα, το κατάφερε η Λίβερπουλ μόλις δύο λεπτά αργότερα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ σέντραρε από τα δεξιά για τον Σαλάχ κι εκείνος εκτέλεσε τον Ντουμπράβκα με τη μια, κάνοντας το 2-1!

Οι «κόκκινοι» έλεγχαν και πάλι την κατάσταση και στο 33′ έφτασαν κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Σαλάχ βρήκε τον Μανέ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ντουμπράβκα τον νίκησε στο τετ α τετ. Η Νιούκαστλ ανέβασε την απόδοση της κι απείλησε στο 42′, αλλά ο Άλισον έδιωξε εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Ροντόν. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τη Λίβερπουλ να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 2-1.

Έμεινε στο κυνήγι με Οριγκί «λυτρωτή»

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 49΄το πλασέ του Στάριτζ πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, η Νιούκαστλ με την πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ισοφάρισε μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μανκίγιο μετά από κόρνερ έστρωσε την μπάλα στον Ροντόν κι εκείνος με δυνατό σουτ νίκησε τον Άλισον για το 2-2!

Οι γηπεδούχοι πήραν ξανά ώθηση από το γκολ και στο 62′ χρειάστηκε η καίρια επέμβαση του Χέντερσον για να σταματήσει τον Πέρεζ. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να ανεβεί στο γήπεδο και να απειλήσει, αλλά για περισσότερο από 20 λεπτά δεν τα κατάφερνε. Όλα αυτά μέχρι το 86′. Τότε, από εκτέλεση φάουλ του Σακίρι, ο Οριγκί νίκησε τους πάντες στον αέρα και με κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «κόκκινους»!

Στα εναπομείναντα λεπτά η Νιούκαστλ προσπάθησε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με τη Λίβερπουλ να παίρνει μια τεράστια νίκη, πετώντας το… μπαλάκι ξανά στη Μάντσεστερ Σίτι.

Με το τρίποντο αυτό οι «κόκκινοι» ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με 94 βαθμούς σε 37 αγωνιστικές. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουν την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με τη Λέστερ τη Δευτέρα (6/5) για να δουν θα παραμείνουν εκεί. Από την άλλη η Νιούκαστλ έμεινε στους 42 βαθμούς και την 14η θέση.

Νιούκαστλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ντουμπράβκα, Μανκίγιο, Σαρ (90′ Μούτο), Λασέλς, Ντάμετ, Ρίτσι, Πέρεζ, Κι, Χέιντεν, Ατσού, Ροντόν.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Λόβρεν (83′ Μίλνερ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (66′ Σακίρι), Μανέ, Σαλάχ (73′ Οριγκί), Στάριτζ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ