ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
Απαισιόδοξος ο Ούλι Χένες: «Αδύνατο να φέρουμε στην Μπάγερν τον Τσάμπι Αλόνσο»
Πλησιάζει το τέλος του Μπόελι από την προεδρία της Τσέλσι!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Τσέλσι

Ένα βήμα από τ’… αστέρια με τριάρα!

Η Τσέλσι ήταν τραγική στο πρώτο μέρος, αλλά μ' ένα εξαιρετικό δεύτερο «καθάρισε» τη Γουότφορντ (3-0) κι ανέβηκε στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ!

Ένα βήμα από τ’… αστέρια με τριάρα!

Τα πράγματα για την Τσέλσι είναι πλέον ξεκάθαρα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Η ήττα της Τότεναμ από την Μπόρνμουθ (1-0) έχει φέρει την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι σε θέση ισχύος όσον αφορά το Champions League. Κι αυτό γιατί οι «μπλε» με το απόλυτο νικών θα τερματίσουν σίγουρα πάνω από τους «spurs» θα βρίσκονται στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν. Κόντρα στη Γουότφορντ οι Λονδρέζοι για ένα ημίχρονο ήταν κάκιστοι. Είδαν την αντίπαλο τους να τους παίζει μονότερμα και να «αγγίζει» σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ. Ωστόσο, ένα… ξέσπασμα στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ήταν αρκετό για την Τσέλσι, που πήρε μια σημαντική νίκη (3-0). Έτσι, οι «μπλε» προσπέρασαν την Τότεναμ κι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της Πρέμιερ Λιγκ και πλέον με νίκη κόντρα στη Λέστερ (12/5) την τελευταία αγωνιστική θα τερματίσουν κι εκεί.

«Φάντασμα» η Τσέλσι, κυρίαρχη η Γουότφορντ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τους «μπλε» και στο 6′ πήγαν να το καταφέρουν. Ο Ντεουλοφέου βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα η Γουότφορντ πλησίασε ακόμη περισσότερο στο γκολ. Ο Ντίνι πήρε μια δυνατή κεφαλιά μέσα στην περιοχή, με τον Κέπα να κάνει μια απίστευτη επέμβαση στο «παραθυράκι» του, με τον Χιουζ στη συνέχεια να πλασάρει άουτ.

Η Τσέλσι προσπάθησε να ανεβάσει την απόδοση της κι απείλησε για πρώτη φορά στο 15′. Ο Ζορζίνιο βρήκε χώρο αρκετά έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Φόστερ έδιωξε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα το πλασέ του Ντεουλοφέου λίγο έξω από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ. Στο 20′ ήταν σειρά του Χολέμπας να απειλήσει, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Ο ρυθμός έπεσε αρκετά από εκείνο το σημείο και μετά. Οι γηπεδούχοι πήραν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να βρουν χώρους στην καλά οργανωμένη άμυνα των «χόρνετς». Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έψαχναν τη στιγμή τους στην κόντρα. Στο 42′, η Τσέλσι πλησίασε στο 1-0, αλλά το μακρινό σουτ του Πέδρο πέρασε ελάχιστα άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ.

«Καθάρισε» με το… καλησπέρα στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι 

Ό,τι δεν κατάφερε σε ένα ολόκληρο πρώτο μέρος, η Τσέλσι το πέτυχε μέσα σε μόλις τρία λεπτά στο δεύτερο. Συγκεκριμένα στο 48′ από κοντινή εκτέλεση κόρνερ, ο Αζάρ σέντραρε και ο Λόφτους-Τσικ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Φόστερ για το 1-0! 

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμού για το πρώτο τέρμα, οι «μπλε» κατάφεραν να βρουν και δεύτερο μόλις τρία λεπτά αργότερα. Αυτή τη φορά ο Αζάρ εκτέλεσε απευθείας το κόρνερ και ο Νταβίντ Λουίζ νίκησε τους πάντες στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0! 

Η Γουότφορντ δεν πτοήθηκε από τα δύο γρήγορα γκολ των γηπεδούχων και προσπάθησε να αντιδράσει. Μάλιστα στο 56′ έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, αλλά το πλασέ του Ντεουλοφέου βρήκε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού και κατέληξε άουτ. Το παιχνίδι είχε βρει ξανά ρυθμό και δύο λεπτά αργότερα η Τσέλσι έφτασε κοντά και σε τρίτο γκολ. Ο Αζάρ σέντραρε για τον Πέδρο, με τον Φόστερ να τον νικάει από κοντά και την προσπάθεια του Λόφτους-Τσικ στη συνέχεια να περνάει λίγο άουτ.

Οι «μπλε» συνέχισαν να ψάχνουν κι άλλο γκολ και στο 61′ έφτασαν και πάλι κοντά. Ο Πέδρο βρήκε στην περιοχή τον Ιγκουαΐν, που σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Φόστερ μπλόκαρε σταθερά. Τελικά στο 75′, η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα. Πέδρο και Ιγκουαΐν συνεργάστηκαν άψογα και ο Αργεντινός πλάσαρε υποδειγματικά τον Φόστερ για το 3-0! 

Μετά από το τέρμα αυτό ο ρυθμός έπεσε αρκετά. Στο 87′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε τέταρτο γκολ, αλλά ο Ζιρού δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος φορ απείλησε ξανά, με την ίδια όμως κατάληξη.

Στο χέρι της το Champions League 

Η Τσέλσι είχε την κατοχή, χωρίς κάποια διάθεση να απειλήσει περισσότερο. Από την άλλη η Γουότφορντ προσπαθούσε να επιτεθεί, αλλά δεν τα κατάφερνε. Κάπως έτσι κύλησαν τα εναπομείναντα λεπτά μέχρι στο σφύριγμα της λήξης, με τους «μπλε» να παίρνουν μια σημαντική νίκη. Με αυτό το τρίποντο οι Λονδρέζοι έφτασαν τους 71 βαθμούς κι ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μια αγωνιστική πριν το φινάλε. Από την άλλη οι «Χόρνετς» έμειναν στους 50 βαθμούς και τη 10η θέση.

Τσέλσι (Μαουρίτσιο Σάρι): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Λουίζ (89′ Κέιχιλ), Κρίστενσεν, Αλόνσο, Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Καντέ (10 Λόφτους-Τσικ), Αζάρ, Πέδρο, Ιγκουαΐν (79′ Ζιρού).

Γουότφορντ (Χάβι Γκράθια): Φόστερ, Κίκο, Μαριάπα, Κάθκαρτ, Χολέμπας, Τσαλομπά (67′ Κλέβερλι), Ντουκουρέ, Χιούζ, Περέιρα, Ντεολοφέου (83′ Σαξές), Ντίνι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ