ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ηγετής Φούντας με γκολ και ασίστ στη νίκη της Τράμπζονσπορ στο Κύπελλο! (vid)
Τσάβι με στροφή 180 μοιρών: «Το πρότζεκτ αυτό δεν έχει τελειώσει»
Ο Λάμπρου «κάρφωσε» τον Άγιαξ μέσα στο Άμστερνταμ! (vid)
Επίσημο: Μπαρτσελόνα και Τσάβι μαζί για άλλη μια σεζόν
H αδιανότητη «ποδιά» του Μπαπέ στον αμυντικό της Λοριάν (vid)
Αντσελότι για Τσάβι: «Πήρε τη σωστή απόφαση, έχει κάνει δουλειά στην Μπαρτσελόνα»
Η παραμονή του Τσάβι στέρησε από την Μπαρτσελόνα μια νέα… σούπερ αρχή
Άστον Βίλα – Ολυμπιακός: Τα «κανόνια» ηχούν και η UEFA έθεσε το δίλημμα (pic)
Γιουνάιτεντ: O αρχηγός άργησε αλλά πήρε μπροστά (stats)
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον φορ που θέλει στο Νησί αλλά είναι πανάκριβος
Ο Μπέλινγχαμ βάζει παντού… γκολάρες – Η «καυτή» σύντροφος του αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης (pics)
Σιγά που θα άφηνε η Μπάγερν Μονάχου – Βρήκε ποιον θα αρπάξει από τη Λεβερκούζεν
H Ρεάλ Μαδρίτης έχει στα… χέρια της την καλύτερη «σκούπα» της La Liga (stats)
Μπαρτσελόνα: Οι τρεις εγγυήσεις του Λαπόρτα που άλλαξαν την απόφαση του Τσάβι
Κλοπ: «Τα κάναμε όλα λάθος με Έβερτον, συγνώμη από τους οπαδούς μας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Νάπολι

VAR-βάτη ανατροπή με… σκιές για την Νάπολι (vid)

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έμελλε να χαρίσει στην Νάπολι την ευκαιρία να σφραγίζει από απόψε και μαθηματικά την 2η θέση στο πρωτάθλημα επικρατώντας 2-1 της αξιόμαχης Κάλιαρι.

VAR-βάτη ανατροπή με… σκιές για την Νάπολι (vid)

Με το VAR όλα γίνονται στην Ιταλία. Η Νάπολι αν και χαμένη για 85 λεπτά κατάφερε να πάρει την νίκη στο Σαν Πάολο. Απέναντι της η σκληροτράχηλη Κάλιαρι η οποία προηγήθηκε με τον Παβολέτι, όμως είδε τους Μέρτενς και Ινσίνιε να την παραβιάζουν δις.

Από την μία η Νάπολι που ουσιαστικά έχει κατοχυρώσει την 2η θέση στην φετινή Σέριε Α. Από την άλλη η Κάλιαρι που με τα τρίποντα που πήρε τις προηγούμενες εβδομάδες «καθάρισε» την παραμονή στην κατηγορία. Τέσσερις στροφές πριν το φινάλε του πρωταθλήματος και η μεταξύ τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε χωρίς ουσιαστικά βαθμολογικό κίνητρο.

Ο Κάρλο Αντσελότι παρέταξε τους «Παρτενοπέι» με βασικά πρόσωπα ρίχνοντας ωστόσο στην μάχη τους Γιουνές και Βέρντι στα φτερά της επίθεσης. Χωρίς τον Αρκάντιους Μίλικ οι γηπεδούχοι αν και είχαν την κατοχή της μπάλας δεν κατάφεραν να πατήσουν περιοχή. Η Κάλιαρι με σωστό αμυντικό πλάνο κατάφερε να ελέγξει απόλυτα τον ρυθμό μειώνοντας τους κινδύνους. Από την άλλη όμως το πρώτο μισό του παιχνιδιού οι Σαρδηνοί ήταν απολύτως ακίνδυνοι.

Το 0-0 ήρθε φυσιολογικά στο φινάλε του πρώτου μισού, το οποίο ολοκληρώθηκε κάτω υπό καταρρακτώδη βροχή στο Σαν Πάολο.

Τρελό δεύτερο ημίχρονο με την Νάπολι να… χαμογελά στο φινάλε

Στην επανάληψη, οι φιλοξενούμενοι δεν άλλαξαν πολύ το πλάνο τους. Σωστή αμυντική συμπεριφορά με λίγο περισσότερη βάση στις αντεπιθέσεις. Η Νάπολι είχε την υπεροχή, προσπαθώντας ωστόσο μάταια να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα. Έτσι μοιραία στο 63′ η Κάλιαρι «χτύπησε» στην κόντρα. Ο Μπαρέλα πάτησε ιδανικά την μπάλα στον προωθημένο Παβολέτι και εκείνος άνοιξε το σκορ κερδίζοντας τον Μέρετ.

Το τέρμα της ομάδας από την Σαρδηνία έφερε αντίδραση από τον ναπολιτάνικο πάγκο. Ο Κάρλο Αντσελότι έριξε στην μάχη τον Αρκάντιους Μίλικ κάνοντας πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του. Αυτό φάνηκε και στο χορτάρι, με την Νάπολι να κερδίζει περισσότερα μέτρα και να προκαλεί μεγαλύτερο φόβητρο στον αντίπαλό της.

Η περαιτέρω ενίσχυση της επίθεσης με την προσθήκη του Καγιεχόν μετατόπισε πλήρως το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι στο 74′ έφθασαν κοντά στην ισοφάριση. Μέρτενς και Μίλικ άλλαξαν αστραπιαία την μπάλα, όμως ο δεύτερος δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Έξι λεπτά αργότερα η Νάπολι απόλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι. Η κεφαλιά του Μέρτενς βρήκε σε ετοιμότητα τον Κράνιο, με τον τερματοφύλακα της Κάλιαρι να σώζεται παράλληλα και από το κάθετο δοκάρι.

Ο Βέλγος επιθετικός ωστόσο δεν πτοήθηκε! Κυνήγησε ξανά το γκολ και το πέτυχε στο 85′. Πήρε και πάλι την κεφαλιά μέσα στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων και έφερε το παιχνίδι στην ισορροπία. Όμως δεν έμειναν εκεί! Στις καθυστερήσεις ο Ινσίνιε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ολοκλήρωσε την ανατροπή χαρίζοντας την νίκη στην Νάπολι.

Η σέντρα του Ινσίνιε βρήκε στο χέρι του Κατσιαντόρε. Ο διαιτητής της συνάντησης εμπιστεύτηκε το VAR και έδειξε την εσχάτη των ποινών σε πραγματικά μια πολύ δύσκολη απόφαση. Με το «τρίποντο» αυτό η Νάπολι σφράγισε την 2η θέση στο καμπιονάτο φθάνοντας τους 73 βαθμούς. Αντίθετα η Κάλιαρι παρέμεινε στην 12η θέση της βαθμολογίας.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ