ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
Οζίλ: «Μπαρτσελόνα, έχεις… χαλάσει! Πάψε να μιλάς για διαιτητές»
Στον τελικό ο Ολυμπιακός, έκαναν το θαύμα τους τα «ερυθρόλευκα» πιτσιρίκια! (vids)
Αποκάλυψη Γκουαρντιόλα – «Ήθελε να φύγει! Εγώ φταίω, δεν του έδινα χρόνο…»
Αρτέτα: «Πάτε καλά; Βάζουμε τόσα γκολ και… λέτε πως έχουμε πρόβλημα»
Τα μεγάλα φαβορί για την Χρυσή Μπάλα – Bye, bye Μέσσι! (pic)
Τσέλσι, πες αλεύρι – Επιστρέφει ο ανεπιθύμητος στο Λονδίνο!
Ρεάλ: Ακραία απόφαση του Αντσελότι – Διώχνει το μεγάλο αστέρι και… ξενέρα!
Τεν Χαγκ… κοιμάσαι – «Δεν αλλάζω άποψη, όσο καλά και αν παίζει»
Ρίχνει… μπουρλότο η Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν αναλαμβάνει την Μπάγερν Μονάχου»
Ο «πυραυλοκίνητος» Γκιρασί ετοιμάζεται για απόβαση στη Μαδρίτη
Guardian: «Η Άρσεναλ αντεπιτίθεται με 180 εκατ. ευρώ για δύο παιχταράδες»
Αξία ανεκτίμητη: Η αγκαλιά του Τζολάκη με τον πατέρα του (pics)
«Άδειασε» την Μπάγερν ο Νάγκελσμαν – Είπε το «ναι» στην Εθνική Γερμανίας
Παρουσιάστηκε η νέα φανέλα – κόσμημα της Εθνικής Ελλάδος (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Bundesliga

Λούκα Γίοβιτς: Με σπασμένα φρένα!

Ο Λούκα Γιόβιτς επισφράγισε μια καταπληκτική φετινή χρονιά με την –επικείμενη- μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 21χρονος Σέρβος είναι ακόμα στην αρχή.

Λούκα Γίοβιτς: Με σπασμένα φρένα!

Η σεζόν για την Φρανκφούρτη πήγε καλύτερα απ’ ότι περίμεναν οι άνθρωποι του Γερμανικού συλλόγου. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Λουκά Γιόβιτς. Ένας πιτσιρικάς από τη Σερβία με εντυπωσιακό ρεπερτόριο κινήσεων και κάποια ιδιαιτέρως εντυπωσιακά γκολ. Τον ήθελαν –σχεδόν- όλοι. Η Ρεάλ Μαδρίτης τους πρόλαβε και αγόρασε έναν παίκτη με παρόν και κυρίως με λαμπρό μέλλον.

Με πολύ ψηλό ταβάνι

Όσοι είστε μερακλήδες του Football Manager θα τον ξέρετε εδώ και κάποια χρόνια. Προσωπικά δεν κατάφερα να τον πάρω ποτέ. Βλέπετε με είχε προλάβει η…  Ρεάλ Μαδρίτης. Ένας φίλος όμως που μάλλον κινήθηκε πιο γρήγορα μου μίλαγε συχνά πυκνά για τα όργια που έκανε ο Γίοβιτς στην ομάδα του. Κι όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις αυτό το.. σατανικό παιχνίδι έπεσε πάλι μέσα.

Η Μπενφίκα δεν τον πίστεψε ποτέ. Τον έκανε δικό της τον χειμώνα του 2016 και στην πραγματικότητα δεν του έδωσε καν ευκαιρία. Ας πρόσεχε. Το καλοκαίρι του 17 τον παραχώρησε δανεικό στην Φρανκφούρτη  για δύο χρόνια, τοποθετώντας μάλιστα οψιόν αγοράς μόλις στα 7 εκατομμύρια ευρώ! Κι αν ο Γιόβιτς φρόντισε στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς να κάνει την παρουσία του αισθητή, φέτος το τερμάτισε. 26 γκολ και 7 ασίστ έχει γράψει μέχρι στιγμής το κοντέρ. Μαζί με τον Χάλερ και τον Ρέμπιτς έχουν σχηματίσει μια από τις πιο παραγωγικές και εντυπωσιακές γραμμές κρούσης στην Ευρώπη.

Ο μικρός παίζοντας στην κορυφή της επίθεσης έχει χίλιους και έναν τρόπους να στείλει τη μπάλα στο πλεχτό. Είτε με το κεφάλι, είτε με μία επαφή, είτε με προσωπική ενέργεια ο Γιόβιτς σκοράρει. Είναι από αυτά τα σέντερ φορ που έχουν το γκολ στο αίμα τους. Την ίδια στιγμή είναι και ένας ακούραστος εργάτης για την ομάδα. Θα τραβηχτεί εκτός περιοχής, θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη, θα ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του και θα δημιουργήσει γι’ αυτούς.

Θα τολμήσω να πω ότι θυμίζει αρκετά τον τεράστιο –και ίσως πιο υποτιμημένο παίκτη στην ιστορία της Ρεάλ- Καρίμ Μπενζεμά. Στα 21 του χρόνια τα περιθώρια εξέλιξης και βελτίωσης είναι μεγάλα. Όπως όλα δείχνουν το όνομα Λούκα Γιόβιτς θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα τα επόμενα χρόνια.

Τι θα κάνει στη Ρεάλ;

Όπως όλα δείχνουν η «Βασίλισσα» είναι αυτή που κέρδισε τη μάχη και αναμένεται να κάνει δικό της τον Γιόβιτς έναντι 60 εκατομμυρίων ευρώ. Αν σκεφτεί κανείς ότι για τον παίκτη ενδιαφέρθηκε ζεστά και η αιώνια αντίπαλος Μπαρτσελόνα –η οποία έφαγε πόρτα- τότε η κίνηση των «Ροχιμπλάνκος» αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία. Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό όμως πρέπει να δούμε πιο προσεκτικά ποιος θα είναι ο ρόλος του Γιόβιτς στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Θα είναι βασικός; Θα έρχεται από τον πάγκο; Θα είναι κάτι ενδιάμεσο; Στο σενάριο που προορίζεται για βασικός αυτό θα σημαίνει αυτόματα τη φυγή του Μπενζεμά –και την έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό του για τα να λέμε και όλα-. Βέβαια τον Γάλλο φορ δεν κατάφερε κανείς να τον βγάλει από την εντεκάδα όλα αυτά τα χρόνια πόσο μάλλον φέτος που ήταν ίσως ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιο της Ρεάλ. Μην ξεχνάμε ότι σημείωσε 30 γκολ και μοίρασε 10 ασίστ όταν ο αμέσως επόμενος στη λίστα των σκόρερ της «Βασίλισσας» δεν μετράει ούτε τα μισά (Μπέιλ με 14).

Άλλωστε ο Γιόβιτς μετράει μόλις μια σούπερ χρονιά και είναι άγνωστο αν μπορεί να σηκώσει με τη μια το βάρος της φανέλας του βασικού φορ της Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη το σενάριο στο οποίο θα έρχεται από τον πάγκο σε μόνιμη βάση εμπεριέχει αρκετά μεγάλο ρίσκο. Μετά από μια χρονιά όπως η φετινή αν ένα παιδί 21 χρονών χάσει το μομέντουμ του μπορεί να τον φέρει αρκετά πίσω και να δυσκολευτεί να ανακάμψει.

Καλύτερη επιλογή μοιάζει το ενδιάμεσο σενάριο. Εκείνο δηλαδή σύμφωνα κατά το οποίο ο Γιόβιτς δεν θα είναι η πρώτη επιλογή αλλά θα αποτελεί ενεργό μέλος του ροτέισον παίρνοντας και πολλά παιχνίδια σαν βασικός. Έχοντας δηλαδή ένα ρόλο σαν του Μοράτα πριν φύγει για την Τσέλσι. Με τον τρόπο αυτό θα πάρει μια γερή γεύση από Ρεάλ, δείχνοντας τι μπορεί να κάνει σε αυτό το επίπεδο χωρίς παράλληλα να «καεί» αναλαμβάνοντας ευθύνες που δεν είναι έτοιμος να σηκώσει.

Όλα στην ώρα τους

Με μια προσεκτική διαχείριση λοιπόν η Ρεάλ έχει καλές πιθανότητες να μην ασχοληθεί με το ποιος θα είναι ο σέντερ φορ της για τα επόμενα δέκα χρόνια. Το ταλέντο σίγουρα υπάρχει, Αν αξιοποιηθεί σωστά θα δούμε πράγματα και θαύματα από το Σέρβο τα επόμενα χρόνια. Όλα στον καιρό τους όμως. Καλή και η μεταγραφή όνειρο στην Ρεάλ αλλά η σεζόν ακόμα παίζεται. Η Άιντραχτ έχει πολλά και σημαντικά παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η μάχη για την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα μαίνεται για τα καλά. Στο Γιουρόπα Λιγκ υπάρχει ο επαναληπτικός ημιτελικός με την Τσέλσι. Εκεί όπου στο πρώτο ματς ο Γιόβιτς με μια πανέξυπνη κεφαλιά σημείωσε ακόμη ένα γκολ για την ομάδα του. Είναι σίγουρο ότι πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη ο ίδιος θα ήθελε να τα δώσει όλα έτσι ώστε να εξασφαλίσει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ομάδα του.

Η αλήθεια είναι ότι η Φρανκφούρτη είναι η ομάδα που τον πίστεψε και τον ανέδειξε. Σε αυτή χρωστάει το γεγονός ότι σε λίγους μήνες θα φοράει την πιο βαριά φανέλα της Ευρώπης. Τα πιο σημαντικά ματς τη σεζόν ακολουθούν στη συνέχεια. Η χθεσινή εξάρα από την Λεβερκούζεν δεν ήταν και η καλύτερη αρχή για την Άιντραχτ. Αυτή η φάση της σεζόν είναι ευκαιρία να δούμε –κι εμείς αλλά και η Ρεάλ- αν ο Γιόβιτς μπορεί να έχει ανάλογη απόδοση τώρα που κρίνονται τα πάντα. Η πιο μεγάλη ώρα λοιπόν είναι τώρα!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ