ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το μεγάλο φαβορί για τον πάγκο της Λίβερπουλ
Ρεάλ Μαδρίτης: Επιβραβεύει τον πιο αδικημένο της με νέο συμβόλαιο
H Mundo Deportivo αποθεώνει Ιωαννίδη και τον στέλνει στη La Liga
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει τίποτα που να μην γίνεται!

Το Τσάμπιονς Λιγκ στα καλύτερά του! Η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μας πρόσφερε για ακόμη μια φορά στιγμές μαγείας και ακραίων συναισθημάτων.

Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει τίποτα που να μην γίνεται!

Την προηγούμενη βδομάδα όλα έμοιαζαν τελειωμένη υπόθεση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπαρτσελόνα και ο Άγιαξ ετοιμάζονταν για την –πολύ ενδιαφέρουσα- συνάντησή τους στον τελικό. Οι ρεβάνς σύμφωνα με πολλούς δεν είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια εβδομάδα μετά είδαμε το αδύνατο να γίνεται δυνατό. Το Τσάμπιονς Λιγκ έφερε ξανά τον ποδοσφαιρικό πλανήτη σε απόλυτη έκσταση!

Άνφιλντ: Where amazing happens

Μετά το ματς της Βαρκελώνης η Λίβερπουλ έμοιαζε καταδικασμένη. Και πώς να μην μοιάζει; Στο 3-0 του πρώτου αγώνα ήρθαν να προστεθούν και οι τραυματισμοί των Σαλάχ, Φιρμίνο στον επαναληπτικό. Η απουσία  δύο εκ των τριών βασικών επιθετικών της σε ένα ματς που χρειαζόταν 4 γκολ για να προκριθεί στερούσε από τη Λίβερπουλ ακόμα και τις λίγες ελπίδες που υπήρχαν. Μετά το περσινό κάζο από τη Ρώμα η Μπαρτσελόνα αποκλείεται να την ξαναπατούσε. Ο σεληνιασμένος Λιο Μέσι δεν θα άφηνε αυτή την κούπα να χαθεί.

Ξεχάσαμε τίποτα; Μα φυσικά! Το Άνφιλντ! Την ιστορική έδρα της Λίβερπουλ που έχει ζήσει τόσες και τόσες σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές. Όσοι βρέθηκαν στις κερκίδες του πίστευαν με πάθος στην ανατροπή. Η Λίβερπουλ μπήκε στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια. Από το πρώτο λεπτό έκανε τη Μπαρτσελόνα να μοιάζει με μια ομάδα που έπαιζε πέντε ταχύτητες κάτω. Το πρώτο γκολ του Οριτζί μόλις στο 5 έβαλε φωτιά στο Άνφιλντ. Η αύρα του άρχισε κυριεύει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Η Λίβερπουλ συνέχισε με τσίτα τα γκάζια αλλά δεν βρήκε δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο.

Ε και; Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Κλοπ εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο σαν ήταν το τελευταίο ματς της ζωής τους. Και όχι δεν πρόκειται για το κλασσικό κλισέ. Όποιος παρακολούθησε αυτό το 45λεπτο θα καταλάβει. Το έβλεπες να έρχεται. Όταν δε ο Βαϊνάλντουμ σκόραρε το δεύτερο γκολ στο 53 ήταν σαν μαγικά να τελείωσε το ματς. Φαινόταν στις κινήσεις των παικτών και των δύο ομάδων. Μια Λίβερπουλ που μπορούσε τα πάντα και μία Μπαρτσελόνα που δεν μπορούσε τίποτα! Το 3-0 ήταν θέμα χρόνου. Όπως και έγινε.

Το Άνφιλντ δεν θα άφηνε αυτή την πρόκριση να χαθεί. Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε τον πανικό στον οποίο βρέθηκε δεχόμενη ένα αστείο τέταρτο γκολ. Δεν έχει καμία σημασία. Κι αυτό να μην έμπαινε η Λίβερπουλ είχε περάσει από το 53. Δεν υπήρχε γυρισμός. Μετά το ματς ο Κλοπ αποκάλεσε τους παίκτες του γ@$@$@ους γίγαντες. Ποιος τον αδικεί;

Το έπος της Τότεναμ και του Μόουρα

Την περασμένη Τρίτη ο φοβερός και τρομερός Άγιαξ μετά τη Μαδρίτη και το Τορίνο άλωσε και το Λονδίνο. Η λαβωμένη από τους τραυματισμούς Τότεναμ έμοιαζε ανήμπορη να τον σταματήσει. Μετά το 2-0 του ημιχρόνου στο χθεσινό παιχνίδι η υποψία αυτή επιβεβαιώθηκε (;). Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τα «μωρά» του Άγιαξ να συνέχιζουν την ξέφρενη πορεία τους προς τον τελικό.

Ξεχάσαμε κάτι; Βέβαια! Τον Λούκας Μόουρα! Ο Βραζιλιάνος με ένα καταπληκτικό χατ τρικ έδωσε την πρόκριση στην Τότεναμ η οποία επέστρεψε από την κόλαση. Οι Λονδρέζοι άξιζαν αυτό που πήραν 150%. Από το πρώτο λεπτό μπήκανε στο γήπεδο χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Η εικόνα της Τότεναμ φώναζε ότι ήρθε στην Ολλανδία για την πρόκριση και μόνο γι’ αυτήν. Δεν την πτόησε τίποτα Ούτε το γκολ του Ντε Λιγκτ στο 5, ούτε το δοκάρι το Σον λίγο αργότερα, ούτε καν το 2-0 του Ζίγιεχ στο 35.

Οι «Πετεινοί» συνέχισαν να βγαίνουν μπροστά κατά ριπάς ψάχνοντας ένα γκολ. Το βρήκανε στο 55 όπου σε μία κόντρα επίθεση ο Λούκας Μόουρα τρύπωσε σαν βέλος στην καρδία της άμυνας του Άγιαξ και τελείωσε υποδειγματικά μια πολύ όμορφη ομαδική προσπάθεια. Αυτό ήταν! Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 59 πάλι από το Μόουρα που με ένα γυριστό χωρίς καν να βλέπει το τέρμα έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Ονάνα. Το ματς έγινε ροντέο. Η Τότεναμ είχε άλλα δύο δοκάρια και ο Άγιαξ ακόμη ένα.

O Μόουρα  όμως είχε αποφασίσει ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα πάνε στη Μαδρίτη για τον τελικό. Στο 95 με ένα buzzer beater ξάπλωσε τους πιτσιρικάδες του Άγιαξ στα πατώματα και έστειλε τους «Πετεινούς» στα ουράνια! Φανταστική προσπάθεια από μία ομάδα που πολλές φορές έχει χαρακτηριστεί ανεπαρκής και λιγόψυχη. ‘’Οι παίκτες μου είναι ήρωες’’ δήλωσε ο Ποτσετίνο δακρυσμένος μετά το ματς. Τι όχι;

Πιστοί στο ραντεβού, σαν Άγγλοι

Μετά από αρκετά χρόνια το Τσάμπιονς Λιγκ θα πάει στην Αγγλία. Λίβερπουλ και Τότεναμ είναι ήδη ισόπαλες στις επικές προκρίσεις και πάνε στον τελικό για το τελικό ξεκαθάρισμα. Δύο ομάδες με την υπογραφή του προπονητή τους φαρδιά πλατιά που παίζουν το παιχνίδι τους ανεξαρτήτως συνθηκών και αντιπάλων. Πεινασμένες όσο ποτέ για διάκριση η καθεμία για τους δικούς της διαφορετικούς λόγους.

Η Λίβερπουλ των πέντε ευρωπαϊκών επιθυμεί διακαώς την κατάκτηση ενός μεγάλου τίτλου για να σφραγίσει για τα καλά την επιστροφή της στην ελίτ. Η Τότεναμ στην πρώτη της παρουσία σε τελικό έχει βαρεθεί να ακούει ότι είναι απλά μια καλή ομάδα που δε μπορεί να κατακτήσει τίποτα. Μια ενδεχόμενη κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ θα κλείσει πολλά στόματα και θα δώσει μια τελείως διαφορετική δυναμική στο κλαμπ που να θυμίσουμε ότι μόλις μπήκε και στο νέο γήπεδο.

Είναι η πρώτη φορά από το 2013 που στον τελικό δεν θα βρίσκεται η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα και ο Ρονάλντο ή ο Μέσι. Το γεγονός αυτό μόνο καλό κάνει στη διοργάνωση που η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια είχε γίνει κάπως μονοδιάστατη ως προς τις ομάδες που φτάνουν στον τελικό και την κατακτούν. Δεν γνωρίζω αν ο τελικός θα είναι ένα ποιοτικό παιχνίδι. Είμαι όμως σίγουρος ότι το πάθος και η ενέργεια θα ξεχειλίζουν. Οι αγγλικές ομάδες άλλωστε έχουν προσφέρει ανεπανάληπτες ματσάρες όταν συναντιούνται στην Ευρώπη.

Στον τελικό της πρώτης Ιουνίου «Πετεινοί» και «Κόκκινοι» θα είναι πιστοί στο ραντεβού. Σαν Άγγλοι άλλωστε το έχουν στο DNA τους. Ένα από τα συναρπαστικότερα Τσάμπιονς Λιγκ των τελευταίων ετών πλησιάζει στο τέλος του. Για να δούμε τι συγκινήσεις μας επιφυλάσσει ακόμα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ