ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Αγχώθηκε κόντρα στην ουραγό η Γιουνάιτεντ, αλλά έσωσε την παρτίδα (vid)
Η Αταλάντα στον τελικό με «ντόρτια» και τώρα Γιουβέντους! (vid)
Η Λίβερπουλ ανέστησε την Έβερτον… αυτοκτονώντας! (vid)
Γκάλαχερ για Τσέλσι: «Φάγαμε πέντε από την Άρσεναλ αλλά προσπαθήσαμε»!
La Liga: Στέλνει το El Clasico εκτός Ισπανίας!
Τραγικές άμυνες από Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ, δώρα σε Έβερτον και Σέφιλντ! (vids)
Πάνος Κατσέρης: Το ακατέργαστο ελληνικό διαμάντι της Ligue 1 (vid)
Αυτά που κάνει φέτος η Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν έχουν ξαναγίνει! (pic)
Η Μπάγερν θέλει τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα!
Μένει τελικά στην Μπαρτσελόνα ο Τσάβι!
Η Παρί «πάτησε» με Μπαπέ και Ντεμπελέ την Λοριάν του Πάνου Κατσέρη! (vid)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έδωσε… στεγνά την Μπάγερν και αποκάλυψε το φαβορί για τον πάγκο της!
Ούτε τα προσχήματα ο Τέμπας: «Είμαι Ρεάλ και χαίρομαι που θα έρθει ο Μπαπέ»!
Ρεάλ: Το σχόλιο του Λουνίν για τη φάση του Γιαμάλ στο El Clasico!
PODCAST: Έγραψαν ιστορία Ολυμπιακός και Ίντερ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

To κατά Λουκάν ευαγγέλιο (vid)

Σε μία ακόμη μαγική βραδιά Τσάμπιονς Λιγκ, η Τότεναμ κατάφερε κυριολεκτικά στην εκπνοή να πάρει την πρόκριση για τον τελικό χάρις τον εκπληκτικό Λούκας Μόουρα (2-3).

To κατά Λουκάν ευαγγέλιο (vid)

Όσοι νόμιζαν πως χθες τα είδαν όλα, έκαναν λάθος εκτίμηση. Η Τότεναμ αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από τον εκπληκτικό Άγιαξ κατάφερε να πραγματοποιήσει μυθική ανατροπή. Με τον Λούκας Μόουρα ως απόλυτο πρωταγωνιστή τα «Σπιρούνια» πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην εκπνοή επικρατώντας 3-2.

Το Γιόχαν Κρόιφ Αρένα «έβαλε» τα καλά του και υποδέχθηκε την Τότεναμ στην κρισιμότερη αναμέτρηση στην σύγχρονη ιστορία του Άγιαξ. Οι ποδοσφαιριστές του Ντε Χάαγκ από το πρώτο λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους στους Λονδρέζους. Μόλις στο 4ο λεπτό ευτύχησαν να προηγηθούν χάρις την κεφαλιά του Ματίας Ντε Λιχτ μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο 19χρονος αρχηγός του Αίαντα πήρε… παραμάζωμα τον Ντέλε Άλι χαρίζοντας το προβάδισμα στην ομάδα του. Στην συνέχεια τα ηνία της αναμέτρησης ανέλαβε η Τότεναμ. Οι φιλοξενούμενοι αμέσως μετά την ψυχρολουσία παραλίγο να ισοφαρίσουν όμως η προσπάθεια του Σον κατέληξε στο δοκάρι του Ονανά.

Τα «Σπιρούνια» μπορεί να είχαν τον έλεγχο του αγώνα, όμως κάθε φορά που οι γηπεδούχοι έβγαιναν στην επίθεση προκαλούσαν… τρόμο. Στο 32′ ο Τάντιτς σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία για να γράψει το 2-0 με το σουτ του να φεύγει ελάχιστα από την εστία του Ούγκο Λιορίς. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Ζιγιέκ δεν τον μιμήθηκε και με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα του Άγιαξ προκαλώντας…σεισμό στο Άμστερνταμ.

Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια, με τον Άγιαξ να αποκτά σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης, έχοντας μάλιστα ως προίκα και το 1-0 στο Λονδίνο.

Στην επανάληψη ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο προσπάθησε να τα παίξει όλα για όλα. Η αλλαγή του Γουενιάμα έφερε την είσοδο του Φερνάντο Γιορέντε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Λονδρέζοι μην έχοντας να χάσουν πλέον τίποτα προσπάθησαν να επιτεθούν στοχεύοντας σε ένα γρήγορο τέρμα.

Η πλήρης μετατόπιση του παιχνιδιού δεν άργησε να φέρει και τις μεγάλες στιγμές στην εστία του Ονάνα. Τα «Σπιρούνια] προειδοποίησαν στο 52′ με τον ταλαντούχο τερματοφύλακα του Άγιαξ να απομακρύνει το σουτ του Ντέλε Άλι. Δύο λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν μια πρώτη αντίδραση μειώνοντας σε 2-1. Δράστης ο Λούκας Μόουρα, με τον Βραζιλιάνο να τρυπώνει στην μεγάλη περιοχή και να φέρνει χαμόγελα ελπίδας στους Λονδρέζους.

Σαν να μην έφθανε αυτό, ο επιθετικός της Τότεναμ τρία λεπτά αργότερα (59′), βρήκε ξανά τον δρόμο προς τα δίχτυα προκαλώντας σιγή στο Άμστερνταμ. Με ατομική προσπάθεια απέφυγε κάθε αμυνόμενο του Άγιαξ και με ωραίο τρόπο έφερε την αναμέτρηση στην ισοπαλία.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα η ένταση κορυφώθηκε! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο αύξησε περαιτέρω την πίεση της, με τον Άγιαξ να παίζει σαν «λιοντάρι» στην άμυνα. Μετά το 80′ οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα. Η είσοδος του Λαμέλα αντί του Τριπιέρ άνοιξε ακόμη πιο πολύ τον ρυθμό.

Το φινάλε επιφύλασσε συγκλονιστική εξέλιξη με την Τότεναμ να παίρνει την πρόκριση κυριολεκτικά στην εκπνοή. Η μπάλα λίγο πριν το τέλος βρέθηκε στην περιοχή του Άγιαξ με τον Λούκας Μόουρα να στέκεται ψύχραιμος και με πλασέ να γράφει το μυθικό 3-2 υπέρ της ομάδας του. Τα «Σπιρούνια» θα βρεθούν στον τελικό της Μαδρίτης εκεί όπου θα τεθούν αντιμέτωπα με την Λίβερπουλ σε ένα αγγλικό ραντεβού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ