ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Γιακουμάκης έσβησε τα αναθέματα και τις κατάρες με την πιο γλυκιά φωτογραφία (pic)
Η Μπάγερν κυνηγά τον προπονητή που μαζί του θα ταράξει την Ευρώπη
Μπαρτσελόνα: Με τον θεμέλιο λίθο της στα χαφ κόντρα στην Παρί
«Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Βαγγέλης Παυλίδης»
Έσβησε το όνειρο της Λίβερπουλ για Τσάμπι Αλόνσο – Πήρε την απόφασή του ο Βάσκος
Η Γιουνάιτεντ βρήκε τον στράικερ που θέλει στη Ρεάλ Μαδρίτης!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ρούντιγκερ θα κινηθεί νομικά επειδή τον συνέδεσαν με τους… ISIS!
Λίβερπουλ: Νέος τραυματισμός και «πονοκέφαλος» για τον Κλοπ!
Τσέλσι: Ο Στέρλινγκ δεν έχει κερδίσει το κοινό αλλά έχει μαζί του τους συμπαίκτες του!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χτίζει από τώρα το μέλλον της με τον Τεν Χαγκ!
Νεϊμάρ: Τραυματίας στο ποδόσφαιρο αλλά… βασικός στα πάρτι! (pics)
«Θηρίο στο κλουβί» ο Μιλιτάο, θέλει να παίξει την Κυριακή κι έχει λόγο!
Η Σίτι μπορεί να ξοδεύει ΜΙΣΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ λίρες ετησίως χωρίς να της λέει κανείς τίποτα!
Αφήνει τα πολλά πολλά ο προπονητής της Νότιγχαμ: «Ας δούμε την πραγματικότητα» (vid)
Μας έπεσαν τα σαγόνια με τη νέα Φεράρι του Κριστιάνο Ρονάλντο! (pic, vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

Της έκανε Κο(ρ)νέ για… Champions League!

Η Λυών έκανε μια μεστή εμφάνιση και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μάξουελ Κορνέ (2 γκολ) πέρασε... αέρας από το «Βελοντρόμ», επικρατώντας 3-0 της Μαρσέιγ και «κλειδώνοντας» ουσιαστικά το Champions League.

Της έκανε Κο(ρ)νέ για… Champions League!

Η «μάχη των Ολυμπίκ» είχε αποκτήσει το χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες. Λυών και Μαρσέιγ τέθηκαν αντιμέτωπες στο «Βελοντρόμ» διεκδικώντας τη νίκη για τους δικούς τους λόγους. Οι μεν «λυονέ» με τρίποντο ξέφευγαν στο +4 από τη Σεντ Ετιέν και ουσιαστικά «κλείδωναν» το Champions League. Από την άλλη, οι Μασσαλοί έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί για να διεκδικήσουν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εντέλει, η ομάδα του Μπρούνο Ζενέσιο ήταν αυτή που πανηγύρισε, περνώντας από τη Μασσαλία με το εμφατικό 3-0. Έτσι, η Λυών βρίσκεται πλέον «αγκαλιά» με το Champions League. Από την άλλη η Μαρσέιγ βλέπει πλέον την Ευρώπη να χάνεται.

Μασσαλιώτικη κυραρχία, αλλά… λυονέ γκολ

Η Μαρσέιγ μπήκε πιο δυνατά και απείλησε για πρώτη φορά στο 5′. Ο Καλέτα-Καρ πήρε την κεφαλιά από κόρνερ, αλλά ο Λόπες απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και δώδεκα λεπτά αργότερα χρειάστηκα ξανά η παρέμβαση του Πορτογάλου τερματοφύλακα στο σουτ του Οκάμπος. Ωστόσο, ό,τι δεν κατάφερναν οι Μασσαλοί, το πέτυχε η Λυών στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς στο 24ο λεπτό.

Ο Αουάρ δοκίμασε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στα πόδια του Τεριέ που πλάσαρε υποδειγματικά τον Μανταντά για το 1-0! 

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν αρκετά μετά το γκολ και στο 41′ το σουτ του Ντεπάι πέρασε λίγο άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τη Λυών να πηγαίνει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 1-0.

Έριξε «κόκκινο» στα ευρωπαϊκά όνειρα της Μαρσέιγ

Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο μέρος και στο 48′ η κεφαλιά του Μπαλοτέλι από κοντά πέρασε ελάχιστα άουτ. Μάλιστα, στο ίδιο λεπτό οι Μασσαλοί «άγγιξαν» την ισοφάριση. Ο Σακάι έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Λόπες να διώχνει και την μπάλα να παίρνει τροχιά προς τα δίχτυα, αλλά ο Ντουμπουά έδιωξε πάνω στη γραμμή. Το παιχνίδι είχε γίνει μόνπλευρο και στο 58′ το δυνατό σουτ του Λουίζ Γκουστάβο πέρασε λίγο άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Μαρσέιγ πλησίασε ξανά στο γκολ, αλλά ο Λόπες έκανε τριπλή (!) επέμβαση στις προσπάθειες των Οκάμπος (2) και Σακάι. Στο 67′, όμως, το έργο των γηπεδούχων έγινε δυσκολότερο. Ο Καλέτα-Καρ ανέτρεψε ως τελευταίος αμυντικός τον Τεριέ και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων στην ομάδα του Μπρούνο Ζενέσιο.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να το εκμεταλλευθούν άμεσα. Ο Κορνέ μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Τεριέ, με τον Μανταντά να διώχνει το σουτ του. Τελικά, η αυξανόμενη πίεση της Λυών απέδωσε καρπούς στο 84′. Ο Ντεμπελέ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με υπέροχο πλασέ έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους, «κλειδώνοντας» τη νίκη!

Η Μαρσέιγ τα παράτησε και τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Μπρούνο Ζενέσιο βρήκε και τρίτο γκολ. Ο Αουάρ βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Κορνέ κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Μανταντά και να «γράψει» το τελικό 3-0!

«Βήμα» Champions League για τη Λυών, χάνει την Ευρώπη η Μαρσέιγ

Με τη νίκη αυτή η Λυών ανέβηκε στους 66 βαθμούς μετά από 36 αγωνιστικές. Έτσι, οι λυονέ ξέφυγαν με τέσσερις βαθμούς από την τέταρτη Σεντ Ετιέν και πήραν τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στο Champions League της επόμενης σεζόν. Από την άλλη η Μαρσέιγ έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά της από την τετράδα, μένοντας στους 55 βαθμούς και την 6η θέση.

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Μανταντά, Σακάι, Καλέτα-Καρ, Καμαρά, Αμάβι, Στρούτμαν, Λουίζ Γκουστάβο, Λόπεζ, Οκάμπος (71′ Ζερμέν), Ράντοντσιτς (46′ Τοβάν), Μπαλοτέλι (78′ Παγιέ).

Λυών (Μπρούνο Ζενέσιο): Λόπες, Ντουμπουά (83′ Ράφαελ), Μαρσέλο, Μορέλ, Μεντί, Ντομπελέ, Αουάρ, Κορνέ, Φεκίρ (75′ Ντεμπελέ), Τεριέ (83′ Τουσάρ), Ντεπάι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ