ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Γκουντογκάν: «Τα πήγαμε καλά στα νοκ άουτ – Έχω μόνο 1 Champions League»!
Η Γιουβέντους «σώθηκε» στο 87ο λεπτό κόντρα στην Κάλιαρι! (vid)
Ο Μαρκίνιος έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!
Άρσεναλ: Ο Αρτέτα βρήκε τον επιθετικό που θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του!
Η Ίντερ «παραμονεύει» για τον θρύλο της Ρεάλ Μαδρίτης!
Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αγκουέρο κόντεψε να… βάλει τα κλάμματα! (vid)
Η Μπάγερν χρυσώνει την Μπαρτσελόνα αγοράζοντας πακέτο δυο βασικούς της!
Πλησιάζει το τέλος εποχής του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης!
Ένας (τυχερός) παίκτης έζησε από κοντά και τις δυο ιστορικές προκρίσεις του Ολυμπιακού σε λίγες ώρες! (vid)
Δεν έμεινε τυχαία όρθιος ο Λούνιν στο πέναλτι του Μπερνάρντο Σίλβα (pic)
Κοντά σε νέο «χρυσό» συμβόλαιο-βάλσαμο της Μπαρτσελόνα με τη NIKE!
Σίνα: «Σκέφτηκα να ρωτήσω τον Τζολάκη πώς το έκανε, το χαρτάκι με βοήθησε» (vids)
Η «Equipe» διαφωνεί με τη Mundo Deportivo: «Ο Ζιντάν θέλει Γιουνάιτεντ»!
Κάθε Παρασκευή προσφορά* χωρίς κατάθεση στην ελληνική ρουλέτα της Betsson
«Στόλισαν» τον Μπονούτσι στο Instagram του οι οπαδοί της Φενέρμπαχτσέ! (pic)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ατλέτικο Μαδρίτης

Αντουάν Γκριεζμάν: Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες

O Αντουάν Γκριεζμάν ή αλλιώς και "μικρός πρίγκιπας" γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία (ποδοσφαιρική) εποχή που αναζητά απεγνωσμένα σημαίες και ήρωες.

Αντουάν Γκριεζμάν: Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες

Εδώ και καιρό ακούγαμε, βλέπαμε, αλλά δεν ξέραμε. Τι γίνεται με τον Αντουάν Γκριεζμάν; Ποιο είναι το μέλλον του; Υπογράφει στην Μπαρτσελόνα; Δίνει τα χέρια με την Παρί Σεν Ζερμέν; Ή ετοιμάζει βαλίτσες για Αγγλία και να βρει το φιλαράκι του τον Πολ Πογκμπά;

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης (14/5). Ο σούπερ σταρ της Ατλέτικο Μαδρίτης, ένα χρόνο μετά το σίριαλ παραμονής του, έριξε τίτλους… τέλους. Με ένα βίντεο διάρκειας μερικών λεπτών εξήγησε την απόφασή του. Όχι αυτή που τον κρατούσε στο “Γουάντα”. Αλλά αυτή που τον ωθεί μακριά από αυτό.

Και ας είχε βάλει την τζίφρα του σε συμβόλαιο που τον “κράταγε” στην ισπανική πρωτεύουσα ως το καλοκαίρι του 2023. Αν το μυαλό είναι αλλού, το σώμα θα ακολουθήσει. Και τα σημάδια ήταν πολλά που έδειχναν πως ο “μικρός πρίγκιπας” της Ατλέτικο ήταν… αλλού εδώ και μήνες.

Ξέρω γιατί άλλαξες πέρυσι το καλοκαίρι

Η Μπαρτσελόνα είχε βάλει κάθε… μέσο για να τον πείσει. Το δέλεαρ μεγάλο. Να πάει σε μία ομάδα που κάθε χρόνο τα θέλει όλα και σχεδόν τα κάνει δικά της. Ειδικά στην Ισπανία. Ακόμη πιο μεγάλη η πρόκληση να δει το όνομά του δίπλα σε εκείνα των Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρες. Κι όμως. Ο Γκριεζμάν έβαλε τη λογική σε δεύτερη μοίρα.

Άκουσε την καρδιά του. Αυτή του είπε να παραμείνει στη Μαδρίτη για χάρη της Ατλέτικο. Το μεταμεσονύκτιο “ντου” των Ντιέγκο Γοδίν και Ντιέγκο Σιμεόνε ήταν αυτό που του άλλαξε την απόφαση. Δεν θα μπορούσε να προδώσει τους amigos του. Άλλωστε ο “Τσόλο” είναι εκείνους που του(ς) έχει μάθει πως σε μία μάχη πρέπει να είσαι δίπλα στον άλλον. Όλα καλά και ωραία μέχρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε μία εθνική ομάδα, όπως αυτή της Γαλλίας, δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις. Ο “μικρός πρίγκιπας” το έκανε. Ήταν και στα γήπεδα της Ρωσίας ο ηγέτης της. Ήταν εκείνος που άκουγε πρώτος απ’ όλους το όνομά του από την εξέδρα. Ήταν αυτός που ήθελε πάση θυσία να έχει “καλά” ο Ντιντιέ Ντεσάν. Τότε ήταν που κατάλαβε ότι το δικό του brand δεν έχει να στερηθεί τίποτα μπροστά σε άλλα. Όπως εκείνα του Μέσι ή του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ με την Ατλέτικο και η κούπα του Μουντιάλ του έβαλαν… αέρα στα μυαλά. Από τη μία είχε το “αγγελάκι” των “ροχιμπλάνκος” να του λέει ότι πρέπει να μείνει πιστός σε αυτό που υπέγραψε. Από την άλλη είχε το “διαβολάκι” που του έλεγε πως αν δεν πάρει άμεσα μεταγραφή ας ξεχάσει τη “Χρυσή Μπάλα”. Ας ξεχάσει τη σύγκριση με ιερά τέρατα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Ας επαναπαυτεί στην μετριότητα και στο comfort zone του.

Γκριεζμάν, αλάνι έπιασες… ταβάνι

Πέντε χρόνια σε μία σχέση είναι πολλά. Μαθαίνεις τον άλλον πολύ καλά. Τον θαυμάζεις για τα καλά του, αλλά θες να του “επιβάλλεις” και μερικά δικά σου “καλά”. Η σχέση του Γκριεζμάν με την Ατλέτικο Μαδρίτης ήταν κάπως έτσι. Ερωτεύτηκαν με την πρώτη ματιά. Αγαπήθηκαν βαθιά. Και οι δύο πήραν και έδωσαν σε αυτή τη σχέση.

Ο Σιμεόνε πήρε…  παιδάκι τον Γάλλο φορ και τον έκανε killer. Πρώτο σκόρερ. Πρωταγωνιστή. Μικρό στο μάτι, αλλά… μεγάλο σε επιδόσεις και διάρκεια. Αλλά και εκείνος με τη σειρά του χάρισε μεγάλες στιγμές στους Μαδριλένους. Είτε αυτές λέγονται ντέρμπι, είτε αυτές λέγονται τίτλοι, είτε αυτές λέγονται νίκες. Ωστόσο, κάθε σχέση έχει μία αρχή και ένα τέλος.

Κάθε κύκλος κλείνει για να ανοίξει κάποιος άλλος. Οι “ροχιμπλάνκος” όσο και αν δεν το παραδέχονται έμειναν στάσιμοι. Και σε θέμα ανταγωνισμού και σε θέμα προσέγγισης κάθε αγώνα. Η χαριστική βολή για το ισπανογαλλικό love story ήρθε λίγο μετά τον αποκλεισμό της Ατλέτικο από τη Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν ο ιστορικός του μέλλοντος ψάχνει τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε αυτή τη σχέση ίσως να έπρεπε να κοιτάξει προς το Τορίνο. Τα δάκρυα χαράς του Κριστιάνο (που είχε σημειώσει χατ-τρικ) ήταν αυτά που έκαναν τον Γκριεζμάν να καταλάβει ότι είχε πιάσει ταβάνι.

Ένας (ροχιμπλάνκο) κύκλος έκλεισε

Ωστόσο, η φυγή του Αντουάν Γκριεζμάν σηματοδοτεί ένα γενικότερο… τέλος στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Γάλλος φορ είναι η κορυφή του παγόβουνου. Μιας και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μαζί με εκείνον από το “Γουάντα Μετροπολιτάνο” φεύγει και ο Ντιέγκο Γοδίν.

Ο αρχηγός των “ροχιμπλάνκος” τα έδωσε όλα για τους Μαδριλένους. Όμως, η διοίκηση του συλλόγου με την συμπεριφορά της προς το πρόσωπό του στην ουσία δεν τα εκτίμησε. Μιας και εκείνη του πρόσφερε νέο συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας, ενώ εκείνος απαιτούσε συμφωνία που θα τον είχε εξασφαλισμένο τουλάχιστον για δύο χρόνια.

Αυτά που δεν βρήκε στην Ατλέτικο του τα έδωσε απλόχερα η Ίντερ. Γι’ αυτό το λόγο και ο έμπειρος αμυντικός συμφώνησε με τους Ιταλούς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Γκριεζμάν με τον Γοδίν είναι κουμπάροι και πως οι σχέσεις τους είναι άριστες. Οπότε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως αποχωρούν την ίδια περίοδο από την ισπανική ομάδα.

Όπως τυχαίο δεν είναι και το γεγονός πως ο Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται σε… αναζητήσεις τα τελευταία χρόνια. Πολλές φορές το όνομα του “Τσόλο” έχει βρεθεί σε ρεπορτάζ κάποιας ιταλικής ομάδας. Μένει να δούμε πως οι “ροχιμπλάνκος” θα διαχειριστούν αυτές τις δύο αποχωρήσεις και πως θα αναπληρώσουν τα κενά που αφήνουν πίσω τους οι δύο έμπειροι σούπερ σταρ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ένας κύκλος έκλεισε και νομοτελειακά θα να ανοίξει ένας άλλος.

Eterno amor

“Η αγάπη δεν δημιουργείται από το να κοιτάει ο ένας τον άλλο, αλλά να κοιτούν προς τα έξω μαζί στην ίδια κατεύθυνση” είχε γράψει ο Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί στον “μικρό Πρίγκιπα”. Ένας άλλος πρίγκιπας (σ.σ Γκριεζμάν) πριν από περίπου ένα χρόνο κοίταζε στην ίδια κατεύθυνση με την Ατλέτικο.

Ένα χρόνο μετά και όλα είναι διαφορετικά. Σε μία εποχή που ψάχνει εναγωνίως για ρομαντικούς και ήρωες πολλοί πίστεψαν ότι ο επόμενος μεγάλος θα ήταν ο Γκριεζμάν. Ωστόσο, η ζωή εκτός από κυνική μερικές φορές είναι και ανατρεπτική. Όχι πάντα για καλό. Είναι δύσκολος καιρός για πρίγκιπες. Ανεξαρτήτως μεγέθους. Ίσως και να γεννήθηκε σε λάθος εποχή ο Γκριεζμάν. Όμως, η περίπτωση του Γάλλου φορ μας δείχνει ότι κάποιες αγάπες μπορεί να μην είναι παντοτινές, αλλά σίγουρα είναι αληθινές.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ