ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πανευτυχής ο Μαρινάκης: «Δείξαμε τι σημαίνει η ψυχή του θρύλου»
Κωνσταντίνος Τζολάκης: Το θρυλικό βράδυ του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού! (vids)
Ολυμπιακός: Οι πανηγυρισμοί στην Πόλη μετά την ιστορική πρόκριση! (vid)
Κλοπ, είσαι αξεπέραστος: Αποκλείστηκε και τους αγκάλιασε όλους έναν προς έναν! (vid)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΑΑ – Ήρωας Τζολάκης, στα ημιτελικά ο Ολυμπιακός! (vid)
Δεν ξέρει να χάνει η Λεβερκούζεν, αλλά να περνάει και να τους… πονάει! (vids)
Η Ρόμα των 10 παικτών πέρασε από τη Μίλαν και ονειρεύεται το Europa League! (vid)
Πικρό διπλό στο «Μπέργκαμο» η Λίβερπουλ (vid)
Όχι, έτσι ρε ΠΑΟΚ… (vids)
Η Ρόμα «τελείωσε» με δύο γκολ τη Μίλαν και έμεινε με 10 παίκτες! (vids)
ΠΑΟΚ – Μπριζ: Δυο γκολ ο Γιούτγκλα στην Τούμπα (vids)
Show και πάλι από τον Μαρτίνες στα πέναλτι! Έπιασε το πρώτο και μετά τα έβαλε με όλη την εξέδρα! (vid)
Ο Σαλάχ δίνει το σύνθημα της αντεπίθεσης, 0-1 με πέναλτι στο Μπέργκαμο (vid)
Ο τερματοφύλακας της Λιλ έκανε την επέμβαση της χρονιάς στην Ευρώπη! (vid)
Μάντσεστερ Σίτι: «Έσπασε» αρνητικό ρεκόρ για φέτος ο Ντε Μπρόινε στο Champions League!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Με το μυαλό στη… Βαλένθια η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα εμφανίστηκε «κοιμισμένη» στη Χώρα των Βάσκων και η Εϊμπάρ κατάφερε να της πάρει έναν παλικαρίσιο βαθμό μετά από ματσάρα (2-2). Δύο γκολ ο Μέσι, δικαιούνταν μέχρι και τη νίκη οι Βάσκοι.

Με το μυαλό στη… Βαλένθια η Μπαρτσελόνα!

Η Μπαρτσελόνα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Ο στόχος του Champions League χάθηκε μετά τη σοκαριστική ήττα από τη Λίβερπουλ με 4-0 στο «Άνφιλντ». Οπότε ουσιαστικά κάθε ματς των «μπλαουγκράνα» στη La Liga έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. Ειδικά εφόσον σε μερικές ημέρες (25/9) υπάρχει ο τελικός Κυπέλλου με τη Βαλένθια.  Κάτι τέτοιο έγινε πλήρως αντιληπτό και στο παιχνίδι των Καταλανών με την Εϊμπάρ. Οι Βάσκοι ήταν ατρόμητοι, έπαιξαν ανοιχτά και δικαιώθηκαν, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας μετά από ένα χορταστικό ματς, στο οποίο ίσως άξιζαν και τη νίκη (2-2).

Μυθικό πρώτο μέρος με τέσσερα γκολ

Το παιχνίδι δεν είχε και πολύ καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με την Μπαρτσελόνα να έχει την κατοχή, αλλά να μην απειλεί. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 6′. Ο Εσκαλάντε βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και σούταρε, αλλά ο Σίλεσεν έδιωξε στη γωνιά του. Οι «μπλαουγκράνα» απάντησαν στις ευκαιρίες στο 18′, με τον Μέσι να βρίσκει με απίθανη πάσα τον Άλμπα κι εκείνο να μη τελειώνει καλά τη φάση.

Η Εϊμπάρ έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και μόλις δύο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ. Ο Ενρίχ βρήκε τον Κουκουρέγια μέσα στην περιοχή, εκείνος έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει από τον Σίλεσεν και να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0! 

Στο 22′, μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ. Ο Τσαρλς έκλεψε την μπάλα από τον Πικέ, αλλά ο Σίλεσεν τον νίκησε στο τετ α τετ. Σταδιακά, η Μπαρτσελόνα ανέβασε την απόδοση της και τελικά ισοφάρισε στο 31′. Δράστης ποιος άλλος; Μα ο Λιονέλ Μέσι! Ο Βιδάλ βρήκε τον Αργεντινό σούπερ σταρ κι εκείνος με πλασέ από δύσκολη γωνία ισοφάρισε σε 1-1!

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το πρώτο γκολ, οι «μπλαουγκράνα» πέτυχαν και δεύτερο. Ο Ράκιτιτς έβγαλε υπέροχη πάσα στον Μέσι που έφυγε πίσω από τη σέντρα και με «μαγικό» πλασέ έκανε το 2-1! 

Κι ενώ το ημίχρονο έδειχνε να λήγει με την Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ, η Εϊμπάρ κατάφερε να ισοφαρίσει μ’ ένα απίθανο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Ντε Μπλάσις έπιασε ένα τρομερό σουτ πολύ έξω από την περιοχή και «κρέμασε» τον Σίλεσεν για το 2-2!

«Έσβησε» εντελώς το ματς στο δεύτερο

Ο ρυθμός δεν έπεσε καθόλου με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Μάλιστα στο 51′ η Εϊμπάρ λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή. Ο Ενρίχ έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Σίλεσεν έδιωξε με δυσκολία. Στο 61′ η Μπαρτσελόνα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος, με τον Πικέ να κάνει κακό πλασέ απέναντι από τον Ντμίτροβιτς. Σιγά σιγά ο ρυθμός του ματς άρχισε να πέφτει.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν σε κανένα σημείο τους Βάσκους. Από την άλλη οι γηπεδούχοι αναζητούσαν τη στιγμή τους για να «κλέψουν» το ματς/ Αυτό λίγο έλειψε να συμβεί στο 81′. Η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Κουκουρέγια μέσα στην περιοχή, αλλά εκείνος πλάσαρε άουτ. Το παιχνίδι δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2.

Με το αποτέλεσμα αυτό η Μπαρτσελόνα έφτασε τους 89 βαθμούς στο τέλος του πρωταθλήματος, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα ήδη από τον Απρίλιο. Από την άλλη, η Εϊμπάρ ολοκλήρωσε μια εξαιρετική σεζόν, η οποία τη βρήκε στη 12η θέση με 47 βαθμούς, έχοντας διασφαλίσει την παραμονή της στη La Liga εδώ και καιρό.

Εϊμπάρ (Χοσέ Μεντιλιμπάρ): Ντμίτροβιτς, Ντε Μπλάσις, Ολιβέιρα, Ραμίς (77′ Άλβαρες), Κοτέ, Ορεγιάνα, Εσκαλάντε, Τζόρνταν, Κουκουρέγια, Ενρίχ (66′ Κίκε), Τσαρλς (85′ Καρντόνα).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Σεμέδο (46′ Γουαγκέ), Λενγκλέ, Πικέ, Αλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (65′ Αλενιά), Βιδάλ, Ρομπέρτο, Μέσι, Μάλκομ (73′ Πέρεθ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ