ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Φελίπε Μέλο προς Άλβες- Ρομπίνιο: «Αν είχατε βιάσει τη δική μου κόρη θα σας είχα σκοτώσει»
Ο Ντάνι Άλβες μόλις βγήκε από τη φυλακή έκανε το πάρτι της ζωής του!
Ο Ρόδρι κουβαλάει ένα από τα πιο… ακραία σερί που έχουμε δει!
Mundo Deportivo: «Η Μπαρτσελόνα έβγαλε… άχρηστους 4 κορυφαίους προπονητές»
Φερνάντες για Κριστιάνο: «Προσεύχομαι για εκείνους που τον κράζουν… Θα πάθουν ζημιά!»
Μπέλιγχαμ: «Ακόμα τσιμπιέμαι για να δω αν όλα αυτά που ζω είναι αληθινά»
Μέχρι και ο «πολύς» Μουρίνιο υποκλίθηκε στον Κριστιάνο για τη μεταγραφή του!
Ο Λουίς Ντίας όταν την… κολλάει, αυτή μετά δύσκολα φεύγει από πάνω του! (vid)
Παλαίμαχος της Άρσεναλ προειδοποιεί: «Απαγορεύεται η ήττα με Σίτι»
Ο Νάγκελσμαν το είπε ξεκάθαρα… Η Μπαρτσελόνα κοντεύει να ξεπαστρέψει τον Γκουντογκάν!
Πρόεδρος Παρί: «Έχουμε τρομερή ομάδα! Οι καλύτεροι της Πορτογαλίας παίζουν σ’ εμάς!»
Θεϊκή ατάκα από Τόνεϊ σε Μαϊνού: «Εγώ στην ηλικία σου έπαιζα… X-box!»
Άγριο «κράξιμο» από παίκτη της Τότεναμ στον Ποστέκογλου: Τον έκανε… ρόμπα δημόσια!
H εντυπωσιακή Λεότα τραβάει από τη… μύτη τον Κάριους: «Καλύτερα να πάει στην Ιταλία»
Παρέδες για την ΕΠΙΚΗ επέμβαση του Νάβας: «Είναι γάτος! Τι πιάνει ο που…ας γιος» (vds)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

«Ντόρτια» για… Champions League στο Λυών! (vid)

Η Λυών «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες την Καέν (4-0) και κλείδωσε με κάθε επισημότητα τη θέση της στο Champions League της επόμενης σεζόν, στο αντίο του Μπρούνο Ζενέσιο.

«Ντόρτια» για… Champions League στο Λυών! (vid)

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν σε κάθε ομάδα. Έτσι και στη Λυών ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον Μπρούνο Ζενέσιο. Τον άνθρωπο που στην τετραετία του στον πάγκο των «λυονέ» τους επανέφερε στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, το Champions League. Και πως θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η ιστορία, παρά μόνο με ένα happy end; Η Λυών, αν και ζορίστηκε στο πρώτο μέρος, επικράτησε άνετα της Καέν (4-0) και «κλείδωσε» τη θέση της στη κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

«Σκάλωσε» στο πρώτο με μοιραίο τον Ντεμπελέ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, όπως αναμενόταν. Μάλιστα, στο 14′ «άγγιξαν» το 1-0. Ο Κορνέ συνέκλινε και σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τον Σαμπά να διώχνει εντυπωσιακά. Η Καέν απάντησε στις ευκαιρίες δύο λεπτά αργότερα, με τον Φαίρ να κλέβει την μπάλα από τον Μορέλ και να πλασάρει από το ύψος της περιοχής και τον Λόπες να αποκρούει με υπερένταση.

Η Λυών συνέχισε να πιέζει και στο 31′ είχε ξανά την ευκαιρία της να ανοίξει το σκορ. Ο Ζαχάρι ανέτρεψε τον Ντεμπελέ εντός περιοχής, με τον διαιτητή να βλέπει το VAR και να καταλογίζει πέναλτι. Ο Γάλλος φορ ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση, αλλά ο Σαμπά τον «ψάρεψε» κι απέκρουσε στη δεξιά του γωνιά. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τη Λυών να πιέζει, χωρίς να μπορεί να βρει δίχτυα.

«Ξεμπούκωσε» στο δεύτερο και… καθάρισε

Ό,τι δεν κατάφερναν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν σε μόλις τέσσερα λεπτά στο δεύτερο. Ο Κορνέ βρήκε χώρο από τα δεξιά και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ντεπάι, που με προβολή έκανε το 1-0!

Η Λυών πήρε… μπρος και μόλις πέντε λεπτά αργότερα βρήκε και δεύτερο τέρμα. Ο Ντεπάι έκανε υπέροχη κίνηση και σουτ από τα αριστερά, σημαδεύοντας το δοκάρι, με την μπάλα να φτάνει στον Κορνέ που σε κενή εστία «έγραψε» το 2-0!

Το παιχνίδι είχε πλέον γίνει μονόπλευρο και στο 64′ η ομάδα του Μπρούνο Ζενέσιο πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Αουάρ βρήκε με εξαιρετική κάθετη τον Ντεμπελέ κι εκείνος «εξιλεώθηκε» για το χαμένο του πέναλτι, κάνοντας το 3-0!

Το… πάρτι της Λυών, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού δέκα λεπτά αργότερα οι «λυονέ» βρήκαν ξανά δίχτυα. Ο απίθανος Κορνέ βγήκε στην αντεπίθεση και βρήκε με «μαγική» μπαλιά τον Ντεπάι, που με πλασέ στην κίνηση έκανε το 4-0! 

Η αναμέτρηση δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, με τη Λυών να παίρνει μια άνετη νίκη με 4-0 Με το τρίποντο αυτό οι «λυονέ» ανέβηκαν στους 69 βαθμούς σε 37 αγωνιστικές και βρίσκονται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας «κλειδώνοντας» την έξοδο τους στο Champions League. Κι αυτό γιατί βρίσκονται στο +4 από την τέταρτη Σεντ Ετιέν, με μία αγωνιστική να απομένει. Από την άλλη η Καέν έμεινε στους 33 βαθμούς και τη 18η θέση, όντας στο -2 από τις θέσεις που οδηγούν στην παραμονή στην κατηγορία.

Λυών (Μπρούνο Ζενέσιο): Λόπες, Ντουμπούα (82′ Ράφαελ), Μαρσέλο, Μορέλ, Μεντί, Αουάρ (77′ Τουσάρ), Ντομπελέ, Κορνέ, Ντεπάι (77′ Τραορέ), Τεριέ, Ντεμπελέ.

Καέν (Φαμπιέν Μερκαντάλ): Σαμπά, Ζαχάρι, Γκράντιτ, Τζίκου, Ιμόρου, Ντεμινγκέ (65′ Ονιάνγκουε), Φαίρ, Γκιλμπέρτ, Ναουί (57′ Μουσάκι), Νινγκά, Κριβέλι (70′ Αρμουγκόμ).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ